reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
czesc dziewczyny i mnie dopadła cukrzyca:(mam nadzieje ze moge dołączyć do wątku? cukier na czczo mam dobry 84, a po obciazeniu 75 g glukozy 189. boje sie że sama dieta nie wystarczy i bede musiała brac insuline. za tydzien ide do ginekologa po skierowanie do poradni diabetologicznej, ciekawe za ile mnie przyjmą. juz odstawiłam cukier i soki, jem mniej a częściej i staram sie jesc tylko produkty dozwolone, ale nie mam glukometru wiec nie wiem czy to cos daje. martwie sie o dzidziusia zeby nic mu sie nie stało. a jestem dopiero w 24 tyg ciąży wiec jeszcze długa droga przede mną.

Witam Kochane,
humor dziś mi dopisuję baaarrrdzo:-D Wczoraj w końcu osiągnęłam swój cel. Przemeblowanie zrobione, łózeczko złożone oj czuję na plecach ten pęd;-) Chyba dziś zabiorę się za torbę;-)
Na ktg Młoda się kimneła przez pierwsze 10 min, a potem jak zwykle bajabongo:-DPrzez co wzrosły skurcze, ale ja lubię widzieć na monitorku 30/40 bo wiem, że już nie długo:-)

Gosia jak masz takie niskie wyniki to spokojnie możesz coś dojeść, Jak pisała Gusiak niskie cukry też nie są dobre.
Marysia trzymam kciuki za wizytę i w miarę możliwości daj znać co i jak.
Gusiak nie doceniasz męża, a może by i upiekł;-)Super, że wód wiecej to napewno wpływ minionej niedzieli :tak::tak::tak:
Eve witaj! Oczywiście, ze zapraszamy! Ja z cukrzycą walczę od 21 tc, a jak widać już mi niewiele zostało, także zapewniam Cie, że szybko zleci. A co do insuliny to wcale nie jest powiedzane, ze będziesz musiała brać, ja obywam się bez niej już 15 tygodni:tak:

witaj Eve zapraszamy:-) ja miałam po obciążeniu ponad 200 i jestem na razie na diecie bezinsuliny i na dodatek już od 9 tyg ciąży,więc głowa do góry i dasz radę :-) nie wiem czy potrzebujesz takie skierowanie od ginekologa, na pewno macie jakiś ośrodek który zajmuje się ciężarnymi z cukrzycą więc myślę że jak tam zadzwonisz to Cię umówią. tak szczerze to nie wiem czy nawet lekarz rodzinny jak zobaczy Twoje wyniki po obciążeniu to chyba może Ci przepisać glukometr na receptę... chociaż nie jestem tego pewna w 100%. dobrze,że ograniczyłaś sama z siebie trochę a jak już zaczniesz mierzyć to będziesz spokojniejsza zobaczysz że będzie dobrze :-) a my zawsze będziemy Ci służyć radą i pomocą jak tylko będziemy umiały:-)

A propo glukometru to w niektórych aptekach też wydają, więc możesz się podpytać.

Wczoraj byłam tak podekscytowana, że zagoniłam M do roboty, że na śmierć zapomniałam, że to dzień chłopaka był:szok: Mam teraz wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:

dziekuje dziewczyny za słowa otuchy. u mnie troche problem jest z tym że od początku mam ciąże zagrożoną i nie moge za dużo chodzić, a najbliższy ośrodek jest ok 45 km, mam tez zakaz podróżowania ale bede musiała jechać na konsultacje. wiem że aktywnośc fizyczna poprawia wyniki ale ja nie mogę ćwiczyć, może też mam złe wyniki właśnie przez to że leżę od 4 tygodnia ciąży. trochę się podłamałam tą cukrzycą, myślałam że już najgorsze za mną, mam jeszcze trochę problemów w tej ciąży i jeszcze na dokładkę cukrzyca, ale jakoś dam radę.

Aniolek,kurczę, się pospieszyłam, oczywiście, że na listopad!! Przez najbliższe trzy tygodnie nie mam zamiaru rodzić :p
Eve.85 witamy i zapraszamy! U mnie też gdzieś na takim etapie wyszła cukrzyca i jakoś dałam radę do tej pory nie oszaleć. W domu jakoś trzymałam cukry, teraz właściwie od dwóch miesięcy jestem w spzitalu, tu już gorzej, jestem na insulinie. Też się jej bałam potwornie, ale mi przeszło. Mam nadzieję, że u Ciebie uda się samą dietą!
Aga,to super, że już tyle ogarnęliście! Co do torby, to ja musze mojego w końcu zagonić, żeby spakował, dałam mu listę, ale on się jakos nie może za to zabrać. Będzie gorąca linia, jak mu będę tłumaczyć co ma spakować i gdzie to jest ;-)
Ja też zapomniałam o wczorajszym święcie, ale tłumaczę sobie, że mój B. to mężczyzna, a nie jakis tam chłopak :-)

Gusiak mój termin z miesiączki to też 6 listopad:-),ale z usg to niby 14. i ten rozjazd mnie stresuje...
Eve ja też leżę fakt,że nie od początku ciąży ale od końca sierpnia więc dopiero miesiąc ale jakoś udaje mi się ogarnąć te cukry.
Aga normalnie jesteś niesamowita, że masz tyle sił żeby codziennie tak wić gniazdo:rofl2:

Dziękuję Kochane za dobre słowo :-) Mam nadzieję, że po osłuchaniu lekarz stwierdzi, że oskrzela czyste :tak:.

Aniołek na ostatniej wizycie u gina sprawdzał mi szyjkę i mówił, że długa i zamknięta ale po tym kaszlu ciekawe jak sytuacja tam wygląda?

Eve
witam i głowa do góry będzie dobrze :-). Skierowanie do poradni diabetologicznej możesz otrzymać od lekarza rodzinnego.

Gusiak cieszę się, że poziom wód wzrósł :-)

Co do dnia chłopaka to też zapomniałam :zawstydzona/y: Mąż wrócił z pracy i pochwalił się, że dostali do dziewczyn tort, głupio się poczułam, że nic nie miałam dla Niego :dry:

reklama
Aniołek i Gusiak mamy podobny termin :-) Najpierw wyznaczyli mi na 6 listopada, a potem zmienili na 4 listopada ale i tak ciągle powtarzają, że będzie wcześniej :-) więc też jestem skołowana :confused:
Aga super, że już poradziłaś z wiciem :-) Mi udało się założyć pościel do łóżeczka i ochraniacz na szczebelki :zawstydzona/y: więc jestem daaaaleko w tyle :tak:

Kochane co sądzicie o sterylizatorze do kuchenki mikrofalowej? Znalazłam w super cenie cały zestaw tzn. sterylizator, butelki, akcesoria do czyszczenia z Aventu i zastanawiam się czy warto kupić?

Do góry