reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga ja tam za dinozaura się nie gniewam :-D a 3 lata dla wózków to czasami przepaść, u nas to gondola prawie była nie używana bo jak Młody się urodził miał 60 cm, więc bardzo szybko przestał nam się w nią po prostu mieścić na długość:-D
Gusiak a co znalazłaś fajnego bo ja też się zbieram za stanik do karmienia,ale jakoś natchnienia nie mogę znaleźć:-)
Botanica nieźle w sumie u Ciebie jak nie miałaś ktg, na naszej kochanej polnej zalecają od 30 tygodnia 1x w tyg a od 35 tygodnia już 2x w tyg i w zeszłej ciąży tak chodziłam, a teraz też mam takie zalecenie:-)

a gołąbka wina chyba dlatego,że na śniadanie był, bo ja jak zjadam na obiad to cukier też mam po nim ok:-):-)

reklama
Aga, może rzeczywiście męża wyślę do sklepu, żeby zobaczył jak wygląda na żywo, żeby nie było wtopy, że z takim neonem będę ganiać :))
Aniolek, ja też gołąbki jadłam i było ok, nawet takie z białym ryżem i w sosie pomidorowym, ale fakt, na obiad, na śniadanie mi jakoś nie przyszło do głowy ;-) Biustonosze kupuję takie do szpitala, czyli muszą być elastyczne, bo kupuję właściwie w ciemno. Później jak będę w domu, wymierzę się dokładnie i planuję zainwestować w jakieś porządniejsze ze dwa. A takie na razie, fajna cena i fajnie wyglądają:
Mitex - Biustonosz dla mam karmiących Banana Split Bra w Bielizna Ciążowa Biustonosze dla Karmiących
Mitex - Bawełniany Biustonosz do karmienia Mango Mousse Bra w Biustonosze Biustonosze dla Karmiących
My się trzymamy, dziś już humor o niebo lepszy, Mała wierzga w brzuchu jak nie wiem, więc jestem spokojna :) Cezkamy do przyszłego tygodnia!

Witajcie :-)
Kurcza dalej walczę z przeziębieniem :-(. Dziś rodzinny wystawił receptę na antybiotyk gdyby w weekend się pogorszyło. Gin kazał się wstrzymać z antybiotykiem i brać póki co Prenatal GripCare. Wcale nie mam apetytu i aż się martwię, że Mały nie podrośnie, a za tydzień wizyta u diabetologa i będzie gadał, że waga spadła :no:
Aniołek jeśli dobrze pamiętam to brałaś antybiotyk. Możesz mi napisać jaki Ci wystawili? Ja dostałam duomox.

Fajowe macie wózki :-)

Gusiak bardzo ładne te staniki. Ja dostałam po bratowej, takie zwykłe. Po szpitalu jak już będzie wiadomo jaki rozmiar chcę kupić usztywiane bo takich bawełnianych nie wygladam;-)
Marysia ja też brałam antybiotyk, nie pamiętam jakoś ok 19/20tc. I też duomox, jest on niegroźny dla dziecka, nie przedostaje się przez błony. Mi mój lekarz powiedział wtedy, że mniej zaszkodzi antybiotyk niż długotrwała infekcja (ok3tyg), która na pewno wpływa na dzidzie. Kuruj się Kochana

Marysia ja brałam zinnat i ceclor, ale u mnie jest jeszcze problem że ja najprawdopodobniej jestem uczulona na penicylinę więc nie wszystko moge brac. ale mi też ginekolog mówił że lepiej wziąć antybiotyk, już po 30 tyg to bezpieczne niż żeby dłużej stan zapalny się utrzymywał w organiźmie i w sumie to tylko żałuję że się wstrzymywałam i przez miesiąc mi się ciągnęło:no:
Gusiak dzięki za staniki naprawdę fajne ten drugi mi się podoba ale on to chyba nie odpina się tak jak ten pierwszy tylko się tak zsuwa nie? ja też nie lubię tych miękkich,ale pani mnie namówiła jakiś czas temu w sklepie i na czas ciąży kupiłam sobie taki i jestem super zadowolona:-)GAIA - Biustonosz "Maddalena" Art. 75 i nawet tak na niego patrzyłam że może się nada do karmienia na początek:-)

Aniołek fajny ten co masz i wyglada jak usztywniany, chociaż może magia fotoshopu;-) W domu to się nie przejmuję, wyrzucę cyca i co ;-) Nikt przecież nie będzie mnie obserwował:-)

A jest miękki ale naprawdę wygodny i kiedyś mówiłam żadnych miękkich a ja już kupiłam sobie drugi i teraz spodobał mi się ten co podrzucił Gusiak:sly:

reklama
Dzień dobry Cukiereczki!
Aniołek, fajny ten biustonosz, ale ja jednak wezmę tamte dwa w jednym sklepie, zawsze to mniej za przesyłkę ;-) i jak pogrzebałam to tez znalazłam tę stronę co Ty z tańszymi.
U mnie dziś oki, cukry dalej szaleją, ale jakoś już to tak na mnie nie wpływa. Na czczo mam co dzień poniżej 90 i po obiedzie zawsze poniżej 120, a że po śniadaniu i kolacji raz gorzej raz lepiej, to już się przyzwyczaiłam. Pewnie,że chciałabym, żeby były w normie ale w perspektywie walki o każd jeden dzień, kiedy Malutka zostaje w brzuszku, cukry traca na znaczeniu. A poza tym już nic więcej nie jestem w stanie z nimi zrobić. Tu mi cały czas mówią, że cukry rosną, bo ciąża się rozwija, zapotrzebowanie rośnie, trzymać je ile się da, ale bez głodzenia, bo gorsze co mogę teraz Małej zaserwować to acetony. Nie wiem, próbuję nie dać się zwariować.

Do góry