reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczynki...
agi bez obaw, dobrze przynajmniej ,ze beda wiedziec jak z tobą postepowac... ja tez zrobilam ale jeszcze nie wybralam wynikow... ja zyje w niepewnosci...
aniołek przykro mi z powodu twojego malca, ale ufam, ze wszystko bedzie ok
Gusia juz niedługo... trzymam kciuki
Jesli chodzi o mnie to normalnie dzisiaj jestem w szoku, zafundowalam córci cukier 170 po śniadaniu:zawstydzona/y:juz niby wszystko ok, cukry mi wychodzily w miare ale dzisiaj przesadzilam... mama przygotowywała gołąbki z ryżem i wyobraźcie sobie, ze zamiast normalnego standardowego śniadania najadłam sie tego farszu a tu wiadomo rozgotowany ryż:baffled: i wynik tragiczny ... wstyd... głupia matka:angry: chyba juz nic nie zjem do wieczora...
jesli chodzi o wózek to my zakupilismy taki 3W1 WÓZEK BABY MERC QVIPO+FOTELIK+POŚCIEL (3578778683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko grafitowy...

reklama
Hej dziewczyny! U mnie o dzwiwo od 3 dni cukry ok, aż się dziwie bo jem już coraz bardziej rózniste rzeczy. :-) i w końcu nie chodzę "głodna"( w sensie, że ciagle mialam na cos ochotę)
Aga wszystko będzie na pewno dobrze, 3mam kciuki
Pingwinek, moje 1wsze dziecko również ma 6 lat, więc będziemy miały ta sama róznice między dziecmi:-)Ja przez te cukry o wózku nie myślę...jeszcze
Botanica, gołąbki....mmmm uwielbiam!!!
3majcie się wszystkie:-)

Witam:)
Ja jadłam gołąbki tylko, że z brązowym ryżem( on się aż tak nie rozgotuje) i mięsem mielonym z indyka. I cały z kapustą jadłam, 2 szt plus surówka na obiad i wyniki miałam poniżej 100.
Ale żeby nie było tak pięknie to dziś pierwszy raz na czczo przekroczyłam normę 93...no w końcu musi być ten pierwszy raz;-)

Pingwinek byliśmy na usg i u lekarza, mamy zmienić dietę i czekać. A go nadal wzdecia męczą:-( nasz granatowy też mało dziewczęcy ale przeżyję. O ile sprzedam to za grosze, a ja mam gondolę, spaceròwkę i fotelik, wszystko z kompletu. Dzidzi mam nadzieję nie zrobi to różnic:-)
To się dziecko namęczy i Ty razem z nim:-(

Aga,dobrze, że wiesz, że dodatni i dzieciątko będzie bezpieczne! Także głowa do góry! Wózek wybraliśmy tak jak Pingwinek Xlander X-LANDER X-MOVE +MAXI COSI CITI 6xkolor 24h (3562771339) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko jeszcze nie wiemy jaki kolor ;)))
Aniołku, trzymam kciuki za Młodego! A mój mąz faktycznie skarb, wiem, że sam się martwi, ale przy mnie tego nie pokazuje, cały czas jest pozytywnie nastawiony, znajduje same plusy i mi się to udziela :)
U mnie dziś po śniadaniu wywaliło 170. Zresztą jesteśmy w sali trzy z cukrzycą, każda jadła co innego, a wszystkie cukry 160-170. Po 40 minutach zmierzyłam znów, bo nie wiedziałam czy jeść drugie śniadanie, a jakoś mi niewyraźnie było i cukier 87. No to wszamałam dwie parówki.

Witam,
Ja dziś na ktg byłam, a tu taki ruch:-) Młoda trochę poszalała, pojawiają się delikatne skurcze, ale ogólnie jest dobrze.

Przepraszam z tym wózkowym "dinozaurem", nie chciałam nikogo urazić, chyba zasugerowałam się nowinkami technicznymi bardziej, że one tak się starzeją:zawstydzona/y:
Pingwinek super, że udało Ci się znalźć wózek za fajną cenę. Właśnie co u córki, a jak starszak zareagował na młodsze rodzeństwo?
Aniołek na pewno nie zrobi Małej różnicy kolor, a nawet jakby to przypniesz jej kolorowego kwiatka i będzie git;-)
Botanica dziwi mnie Twój wynik bo z reguły po gołąbkach miałam niski cukier, no ale może, że to na śniadanie? Bardzo podoba mi się materiał z Twojego wózka, a no i torba super:tak:
Gosia tak to często jest. Organizm też musi się do nowej diety przyzwyczaić. Jednak pamiętaj nie daj się zwieść, bo czasami nie wiadomo skąd kosmos się bierze ;-)
Elizabet no zdarza się.
Gusiak mnie się America ta limitowana podoba:tak:Daj znać na jaki się zdecydowaliście. Strasznie szybko ten cukier spadł. Ale "fajnie", że wszystkie jesteście słodziutkie, przynajmniej żadna krowa Ci drożdżówek nie podstawia;-)

Na suwaczku już tylko tygodnie łaaaa....

Ostatnia edycja:
ja tez bylam w panice po tym cukrze ale czasu nie cofnę...
agi ciesze sie ,ze wszystko ok po ktg, ja jeszcze nie mialam chyba bede miala dopiero za tydzien... jak nie urodze do tego czasu... wiecie coraz bardziej jestem przekonana ,ze wolałabym miec porod indukowany...

Aga, u mnie wczoraj zaczęły się pojawiać na ktg delikatne skurczyki, powoli się przygotowujemy :)) Co do wózka to nasze typy to africa america lub antarctica, ale do porozumienia póki co nie doszliśmy ;)))
Znalazłam dziś fajne biustonosze do karmienia, będę zamawiać, niech mąż dorzuci do torby.

reklama
Botanica ja już nie wiem co wolałabym mieć.... chyba po prostu TO za soba:-D Co chwilę pojawiaja się nowe obawy i wątpliwości.
Gusiak Africa też mi się podoba. Tylko ciekawe jak na żywo będzie wyglądał, czy nie jest taki "oczojebny" ten kolor. W moim przypadku kolor na zdjeciu był dużo ciemniejszy niż na żywo, nawet się zastanawiałam czy się nie pomylili.

Do góry