reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja uwielbiam jesc, ale nigdy wczesniej tak nie mialam, ze cale dnie kreca sie teraz wokol jedzenia :-) jem co trzy godz. wiec co "wygrzebie" sie z talerza i mierzenia , to czas przygotowac cos na kolejna ture. Ale to robota..
I tez widze ze rano najgorzej - co nie zjem to ok. 120-130, potem juz poniżej 100 wiec w sumie nieźle

reklama
zaczęłam więcej jeść i cukry w górę :dry:

ale na poniedziałek mam skierowanie do szpitala
morfologię mam bardzo kiepską
mam problemy ze skracającą się szyjką i niestety skurczami
dodatkowo mają mi się przyjrzeć tym moim cukrom
porobić więcej badań
no nic powoli będę się pakować

tzrymajcie się dziewczyny do usłyszenia:blink:

Wczoraj po kolacji 2 kawałki chleba Wasa z kiełbaską i 2 jajkami sadzonymi na wodzie miałam cukier 103 po godzinie. Wieczorem poszłam na spacer długi a potem nic nie jadłam miałam nadzieję,że będe miała niższy cukier rano,a tu 95:confused: Jak to robicie,że rano wychodzi Wam cukier poniżej 90?:-)

Wczoraj po kolacji 2 kawałki chleba Wasa z kiełbaską i 2 jajkami sadzonymi na wodzie miałam cukier 103 po godzinie. Wieczorem poszłam na spacer długi a potem nic nie jadłam miałam nadzieję,że będe miała niższy cukier rano,a tu 95:confused: Jak to robicie,że rano wychodzi Wam cukier poniżej 90?:-)

insuliną :sorry2:

Lucyna32 mi nie wychodzi:wściekła/y:czy zjem małą czy dużą kolację czy potem dojem jeszcze drugą czy tez tylko napiję się soku pomidorowego to mam w okolicach 100 lub wyżej rano...

Kasiu - to dobrze, ze Cię biora poobserwować, poustawiają Ci posiłki i napewno dużo się dowiesz. Powodzenia.
Mgnienie - fajne pomysły na obiadki, u mnie straszna monotonia, zwłaszcza na śniadania i kolacje. Z obiadami można jeszcze pokombinować
Lucyna - ja mam rano do 90, czyli w normie, ale zawsze jest to górna norma. Jak jest niżej, to od razu ketony w moczu :wściekła/y:

Idę sobie jajo posadzić :-D O 21ej kolacja...

reklama
A kiedy mierzy sie te ketony tymi paskami? Skoro mam niskie wyniki rano (ok.70-80) to moze mam te ketony? Ile ja sie tu moge dowiedziec
Wiec kiedy sie to sprawdza? Rano? Raz dziennie?

Do góry