reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mam włączoną insulinę na razie tylko na noc. Dziś po raz pierwszy mam sobie zapodać. No i będę musiała jeśc więcej na noc, bo mi się aceton pojawił w moczu :-( Orientujecie się ile te paski do sprawdzania kosztują? Bo tu mi tylko raz mocz zbadali i tyle.

reklama
Ja jutro lekarz a w czwartek idę pierwszy raz na ktg, jestem ciekawa jak to będzie, bo z Młodym jak chodziłam na ktg to tak szalał, że nie raz musiałam powtarzać a raz wylądowałam w szpitalu. A z Dzidzi to jest taki kręciołek że aż strach się bać :-)

Gusiak niestety nie mam pojęcia ile te paski kosztują. Myślałam żeby czasami sprawdzać ale z drugiej strony nie chcę się dodatkowo stresować wynikami jak nikt mi nie karze:sorry2:
Aniołek moja też jest z tych wiercących a na badaniu za zwyczaj w miarę spokojna jest, ost 2 razy miała taki skok, że aż puls do 180 skoczył ale zaraz się uspokoiła. Lekarz powiedział, że to w normie wiec się nie martwiłam:-)

witam... jesli chodzi o mojego gin to wlasnie zadko badal mnie ginekologicznie... dlatego pewnie mowil tak malo o tej szyjce... robi za to bardzo szczegolowe badanie usg i nie wiem czasem czy tam nie kontroluje tej szyjki,nastepnym razem zapytam...
jesli chodzi o podklady to tez u mnie w szpitalu daja, ale na wszelki wypadek zakupilam takie najzwyklejsze z belli...
Gusiak ale masz przezycia w tym szpitalu... normalnie szok...
aniolek trzymam kciuki za wizye i zazdroszcze ktg ja jeszcze nie mialam :zawstydzona/y:

ja na ktg idę prywatnie, także kolejny wydatek,ale w poprzedniej ciąży i teraz zalecają po 30 tygodniu 1x w tyg a po 35 tygodniu 2x. przez to że mam te przesunięcia wg miesiączki i usg to pani doktor mówiła żeby zacząć od tego tygodnia,i tak zamierzam. najgorsze że to dodatkowy ruch dla mnie a mam leżeć. ale najważniejsze dobro Dzidzi :-)

Dzięki za info odnośnie podkładów :-)
Aniołek u nas w szpitalu tez niby dają ale podobno znikają w tempie natychmiastowym i ile weźmiesz to twoje, a reszta ma problem :baffled: Zakupiłam więc te z belli ale słyszałam, że na sam początek bardzo dobre są te większe z firmy seni bo mają boczne falbanki, które nie pozwalają na przecieki.
Aga ja już się zaopatrzyłam w te podkłady na łóżko :-) wolę mieć pewność, że nie będę miała niespodzianki. Ja też z tych innych widać :-p:-D
Gusiak dobrze, że już jesteś na sali :tak:Co do pasków to kosztują ok 17 zł.
Botanica też tak dumałam czy lekarz podczas badania USG Małego może sprawdzić szyjkę :confused: Gin dopiero w następnym tygodniu wraca z urlopu więc wtedy mogę podpytać.
Ja jeszcze nie miałam tego KTG, a nie powiem jestem ciekawa co tak się dzieje z Małym :-)

Aniołek daj znać ile kosztuje prywatnie KTG.

Dziewczyny miałam dać znać, jak po tym chlebie z kapustą. Zjadłam kanapki ale głupia dopchałam kawałkiem sernika i wynik 128 :zawstydzona/y: Nie mogłam się powstrzymać ale obiecuję, że sprawdzę i napisze :tak:

Właśnie dostałam pierwszy zastrzyk insulin 4j. Przy posiłkach na razie tylko dieta, insulina na noc. Mam nadzieje, że jutro rano cukier będzie piękny ;-)

Aniołek ja poszłam do naszego szpitala i powiedziałam, że jestem w ciąży i że mam cukrzycę i kazali mi się zgłosić na ktg. Zapisali mnie i nie było żadnego problemu, nie potrzebowałam żadnego skierowania ani nic. Tylko w IP pokazałam dowód sprawdzili czy mam ubezpieczenie i już. Zawsze to parę złotych w kieszeni ;-)
Marysia to wychodzi na to, że bez tego sernika będzie ok, a smaczny chociaż ten chleb bo jakoś nie potrafię sobie smaku wyobraźić:-)
Gusiak na pewo będzie to piękny poranek, w nowej sali i z idealnym cukrem:tak:

reklama
ktg które znalazłam kosztuje 30 zł,ale szczerze nie szukałam za długo bo zależało mi żeby było blisko mojego domu. w poprzedniej ciąży jeździłam do szpitala ale w sumie też tam płaciłam, i było dwa razy w tyg i się jechało i czekało,a teraz jadę do przychodni na umówioną godzinę więc jakoś przeżyję to zł. mam nadzieję,że jak przyjadę i jestem umówiona to mnie podłączą i już, ma być pani położna więc ona pewnie oceni czy wszystko w porządku. a z tego co się dowiadywałam to do szpitala bym musiała jeździć na polną w poznaniu,więc wolę już płacić.

Do góry