reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gusiak ja za paski płaciłam 17zł (50 szt.) mialam je na recepcie razem z paskami do glukometru. Trzymam kciuki z a Twój cukier.
U mnie na odwrot - zeżarłam całego Twixa po godzinie cukier 117 - bądź tu człowieku mądry, o co w tej cukrzycy chodzi. Moze tak nisko,bo akturat latałam po markecie i prowadziłam samochód, a nie siedziałam bez ruchu?

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny z Poznania - jak to jest na Polnej z zapisami na ktg i do diabetolog? KTG od 30 tyg raz w tygodniu, ale trzeba sie na nie jakos wczesniej zapisywac czy po prostu pojechac rano i odczekac na swoja kolejke? a moze pojechac po poludniu bo rano te wizyty u diabelotoga i tlok? A odnosnie wizyty u diabetolog, to przy ponownej wizycie trzeba zapisac sie tez wczesniej telefonicznie? Mi kazala przyjsc za miesiac ale bylam taka rozkojarzona ze sie nie zapisalam od razu i teraz sama nie wiem...
Gusiak dawaj znac jak cukier na czczo. U mnie na czczo jak zawsze ok ale juz drze co bedzie po sniadaniu...

Ja wiem, że na Polnej można zrobić odpłatnie, ale czy tak normalnie Ci zrobią to nie wiem jak pójdziesz. A do przychodni do diabetologa to szczerze nie pamiętam ale chyba trzeba było po wizycie iść się zapisać do położnej na następna wizytę.

Aniołem to faktycznie wolałabym zapłacić niż na polnej... Ja tez u nas jestem na konkretną godzinę i mnie przyjmują,wiec nie tracę całego dnia;-)
Baby zadzwoń jak najszybciej bo trzeba sie zapisywać bezpośrednio po wizycie, zeby nie okazalo sie ze będziesz mieć problem. Z tego co sie orientuje to na samo ktg tez dziewczyny przychodziły ale nie wim czy były wczesniej zapisane.

hej dziewczyny... u mnie cukry zadawalające dzisiaj , pomimo paskudnej pogody... i malo ruchu , ktore wcale nie zażywam ...
wyobraźcie sobie, ze dzisiaj po obiedzie 5 ruskich pierogów i dwie parówki na dobitkę cukier mialam 101...nie pojete poprostu... a teraz pałaszuję paluszek twixa, wczoraj tez mi nie przekroczyło po nim... dziewczyny sprowadzcie mnie na dobra droge bo sie rozpanoszyłam z tym jedzeniem...
marysia koniecznie daj znac jak po tym chlebie bo u mnie tez widziałam taki i w razie czego tez spróbuje...
usiakG kochanie nie zamartwiaj sie tak, moze po tej insulinie musi sie wszystko unormowac i nie jest to tak hop siup...

Witajcie :-)
nie odzywałam się wcześniej bo musiałam pozałatwiać kilka spraw, a potem miałam wenę na prasowanie więc w szafie Małego wylądowała kolejna gromadka gotowych ciuszków.
Aga chleb w smaku bardzo dobry, pachnie kapustą taką zasmażaną :-)
Gusiak nie denerwuj się, może organizm też potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić do tej insuliny i za parę dni wyniki będą super.
Botanica dam znać jaki cukier po tym chlebie :tak: Mąż ma dziś kupić.
Po tych pierożkach i parówkach cukier masz super! Ja ostatnio też pozwalam sobie na więcej. Dziś jadłam keks :zawstydzona/y:

Jejku, ja o szaleństwach żadnych nie myślę, chociaż baton w torbie i ciasteczka belvita są na wszelki wypadek. Na razie mam insuline tylko nocną, nie wiem dlaczeo, bo w ciągu dnia też non stop przekroczenia.

reklama
Nałaziłam się dzisiaj jak dzika świnia, zaraz plecy mi odpadną i na dokładke wróciłam z wielkim wkurzem do domu:wściekła/y:
Jedno co dobre to, że na ktg wszystko dobrze, Młoda nawet dziś udawała,że bardzo grzeczna jest. A jak ją położna pochwaliła to dopiero pokazała swoje różki;-)
Potem postanowiłam, że zajdę do ZUSu a tu taka niespodzianka żadne dokumenty ani zwolnienia nie wpłynęły. Zadzwoniłam do księgowej i mówię jaka jest sytuacja, na co ona, ze to nie możliwe i, że zaraz bedzie wyjaśniać:baffled: Nie wiadomo kiedy dostanę kasę i w ogóle nic nie wiadomo.:-(
Gusiak myślę, że organizm musi się przyzwyczaić do nowych warunków.
Aniołek powodzenia na wizycie.
Botanica zazdraszczam straszliwie, mi ostatnio coś się pierdzielą te cukry.

Do góry