IzaBK mierzę wyrywkowo a z tego co ustaliłam mam ketony przed jedzeniem ( jem regularnie co 3 h ), godzinę po posiłku jeszcze są a 1,5 godz po juz znikają. Wczoraj miałam mleko pić na noc ale po kolacji o 20 usnęłam, mąż obudził mnie o 21.30 na cukier, było 115 ( po całej bułce ciemnej z ziarnem , szynką z indyka, warzywach i serku bieluch ). Dziś rano na czczo 103 czyli nie moge pieczywa na wieczór jeść. Czytałam na wcześniejszych stronach że dziewczyny piły sok pomidorowy na noc i to obniżało cukier ranny. Warto i to spróbować. We wtorek idę do diabetologa i jak ranny będzie taki wysoki to insulina mnie czeka:-(
reklama
Hidi widze ze jestes z Lublina, tak jak ja.Powiedz gdzie chodzisz do diabetologa?Bo ja do poradni diabetologicznej na Staszica.Na kiedy masz termin?
A z tymi cukrami to bywa roznie ja wczoraj na noc zgrzeszylam i zjadlam kawalek sernika i kawalek szarlotki po godzinie (czyli przed pojsciem spac) mialam cukier 120 a dzis na czczo to 93...
Ja zamiast chleba jem pieczywo chrupkie zytnie Chaber bez cukru..takie samo jak dawali mi w szpitalu jak bylam na obserwacji cukrzycowej.
A z tymi cukrami to bywa roznie ja wczoraj na noc zgrzeszylam i zjadlam kawalek sernika i kawalek szarlotki po godzinie (czyli przed pojsciem spac) mialam cukier 120 a dzis na czczo to 93...
Ja zamiast chleba jem pieczywo chrupkie zytnie Chaber bez cukru..takie samo jak dawali mi w szpitalu jak bylam na obserwacji cukrzycowej.
We wtorek idę do diabetologa i jak ranny będzie taki wysoki to insulina mnie czeka:-(
nie martw się, może nie będzie konieczna! A nawet jeśli, to tylko pierwsze wkłucie jest trudne. Ale zobaczysz, że to nie boli i dalej jest już łatwiej
IzaBK staram sie być twardą babą dzis po śniadaniu miałam 85 więc nie wytrzymałam i strzeliłam sobie kawę z mlekiem 2% i pół łyżeczki cukru i po niej dalej miałąm 85, potem drugie sniadanie jogurt naturalny plus gruszka i cukier 89 Ja tak chce mieć rano!!!!!
carioca77 dzis wieczór bez węglowodanów, na II kolację wypróbuje sok pomidorowy
carioca77 dzis wieczór bez węglowodanów, na II kolację wypróbuje sok pomidorowy
Ja już w miarę sobie radzę, nawet czasem strzelę sobie kawkę z mlekiem i pol lyzeczki cukru, albo kawałek serniczka po obiedzie, a w niedziele mam spacer na lody :-) Jak się przejdę i wrócę, to nawet po lodach mam ładny cukier.
Ale czasem nieświadomie czymś sie załatwiłam - np. pumpernikiel mi nie służył (a diabetolog wyjaśniła mi, że jest tłusty ), serek do samrowania kanapek (też tłusty), oczywiście banany, chlebek razowy (musiał być na karmelu) itp.
Schudłam w ciągu miesiąca 2,5 kg, z czego 2 kg to w 2 tyg, a te pół jakoś ostatnio. Wyniki krwi w normie, tzn - mam poziom hemoglobiny 11,7 a powinno być pow. 12, ale gin mowi, ze u ciezarnej to jak norma.
Ale czasem nieświadomie czymś sie załatwiłam - np. pumpernikiel mi nie służył (a diabetolog wyjaśniła mi, że jest tłusty ), serek do samrowania kanapek (też tłusty), oczywiście banany, chlebek razowy (musiał być na karmelu) itp.
Schudłam w ciągu miesiąca 2,5 kg, z czego 2 kg to w 2 tyg, a te pół jakoś ostatnio. Wyniki krwi w normie, tzn - mam poziom hemoglobiny 11,7 a powinno być pow. 12, ale gin mowi, ze u ciezarnej to jak norma.
reklama
Winoroślinka
Zaangażowana w BB
Witajcie, jestem tu nowa, tez z cukrzycą. Glukometr mam od wczoraj, wizyta tylko wstepna ( i tak bylam zadowolona ze mnie przyjeli przy tych kolejkach) ale z zalecen to jakos mi dziwnie podali: mam mierzyc co 2h a widze ze wszystkie mierzycie po 1h i tak chyba lepiej? Bo 2h to ja mam wszystko w normie ;-) poza tym lepiej chyba dmuchac na zimne.. Czy zawsze trzeba mierzyc przed posiłkiem? Bo mi wychodzą przy 5 posiłkach dziennie ok. 11 pomiarów czy moze przesadzam? Ja mam jakies niskie wartosci przed posiłkami (62-67), choc dzisiaj na czczo 80 - po posiłkach po 1h86-122 - czy to jest ok? Bo czytalam ze sa rozne normy po 1h jedni mowia ze do 130 inni ze aż do 140. Tak nas stresuja, powinny być jedne jedyne normy i sposoby mierzenia!!