reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo 10 kg mniej wow! Ja jestem póki co 4 na plusie, i tak nieźle bo spodziewałam się, że w ciąży z 20 przybiore :-D
Aniołek, Gusiak też myślę, ze szybko nadrobie zgubione kilogramy ;-)
Aniołek na pewno nic im się nie pomyliło, a wynik świadczy tylko o tym, że wzorowa słodka mamuśka jesteś:tak:
Jestem po obiedzie i czekam na wynik, w lekkim stresie bo trochę sobie pofolgowałam:zawstydzona/y:

reklama
Moze i się zdarzyły ale srednia jest dobra i nie masz się co martwić!!! Mam ochotę przełożyć Cię przez kolano i dać klapsa:-p

Teraz się mogę przyznać po 3 kotletach mielonych z pieczarkami (z piekarnika), 3 ziemniakach i furze fasolki szparagowej. Wskoczyłam na 10 min na orbitka i wynik na 102 :)

Ostatnia edycja:
Aniołek, mój lekarz mówił, że wynik glikowanej jest bardziej wiarygodny niż pomiary glukometrem i jeżeli on wychodzi ok, to znaczy,że trzyma się dietę i cukry utrzymują się w normie. A przypominam, że u mnie było 5, także Twój wynik rewelacja, ale u mnie dopiero miesiąc diety, a glikowana już spadła, także nie jest źle.
Aga, jak mi źle z tym, że nie mogę spalić tylko leżę i biernie czekam na wynik, i nawet jak nie jest dobry, to nie mogę nic z tym zrobić!
Też się najadłam, leczo od teściowej z cukinii, papryki, fasolki, pieczarek, parówek i mięska z kurczaka, zjadłam całą furę i 97 :-) Także dopchałam nektarynką :-D

Aniłek mimo wszystko przyjemnej zabawy. Mówi się, że jak się nie chce to znaczy, że bedzie fajnie. No i powodzenia też trochę się go przyda;-)
Gusiak mówiłam, że teściowa powinna zostać Twoim "dostarczycielem posiłkowym" :-D

Ostatnia edycja:
witam!!
dopiero teraz mialam czas do was zaglądnąć i dowiedziec sie co u was...
Margo jak slodko, ze o nas pamietasz.... ciesze sie,ze twoje cukry po takim jedzonku juz wracaja do normy...
Aniołek gratuluję wyników... cudowne...
Gusiak a ty sie tak nie przejmuj tymi wynikmi cukru, jestes pod stala kontrola lekarzy takze nie panikuj... a tesciową to faktycznie masz super... szanuj takie relacje ;-)
agi po takim jedzonku super wynik...
dziewczyny dzisiaj mialam zwariowany dzien cukier zmierzyłam tylko rano i po sniadaniu wyszło wszystko w normie... potem juz niestety nie miałam czasu... rano pojechalam z mezem poogladac wózki i inne prepitety dla dzidzi... mielismy tylko oblukac co i jak ale nie dalo nam i kupilismy wozek i wanienke:-) potem pojechalismy szybciutko na obiad potem po wyniki moczu i do diabetologa... nie uwierzycie DOSTAŁAM SIE! myslalam ze dostane zawalu... okazało sie ,ze wszystko ok... wyniki glikemii wychodza mi super pomimo kilku wykroczen. nie przyczepila sie nawet do ketonów w moczu( w sumiem nie wiem co oznacza jeden +)ale mam...zbadala mnie popatrzyla w ksiazeczke ciazy i stwierdzila ze dalej mam trzymac taka diete jak do tej pory. nie kazala mi sie kluc codziennie tylko co drugi dzien... a co najdziwniejsze jeden dzien mam mierzyc godzine po posilku a kolejny 2 godziny po... dziwne... w obu przypatkach mam nie przekraczac tych magicznych 120... oczywiscie ze latwiej bedzie po 2 h... a co mnie jeszcze zaskoczylo... sama wypisala mi paski ze znizka :szok:normalnie szok... kolejna wizyta za 2 tygodnie... mam zrobic badanie moczu i jeszcze cos tam... ale naprodukowałam:rofl2:

Botanica witaj - właśnie się zastanawiałam co po Twojej wizycie. Muszę przyznać, że bardzo dziwne masz te wyznaczniki lekarza. Cieszę się,że udało Ci się dostać i że wizyta poprawiła Ci humor. Chociaż pewnie takie zakupy też przyczyniły się do poprawy samopoczucia:-)

Głowa tak mnie boli, ze nie mam ochoty się nigdzie ruszać, a właśnie kolację wciagnęłam:-(

reklama
U mnie 96, niestety na loda pozwoliłam sobie wczoraj, a wiadomo co za dużo tego cukry nie lubią;-) Za to wypiję sobie herbatkę i nawet ją posłodzę i Aniołek no właśnie... A co!
Też chcę zrobić glikowaną u nas w przychodni w ostatni piątek miesiaca pobierają, to będą prawie 2 miesiace diety. Czasami wiem, że mimo, że po 1.5h jest ok, to po 1h były przekroczenia dlatego chcę sprawdzić tak dla własnej świadomości. A tak z ciekawości to ile płacicie za to badanie czy macie skierowanie?

Ostatnia edycja:
Do góry