reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Iza, cieszę się bardzo! No i też zazdroszczę :tak: No ginka ma rację, ale jak ciężko i źle bez tego cukru:)))
Ja eksperymentuję, podsmażyłam jabłko na patelni (bardzo króciutko, z min) z cynamonem, wrzuciłam to do jogurtu greckiego+ otreby+ kilka migdałów. Smakowało bosko, ciekawe jak się będę czuła za godzinę jak sprawdzę cukier po tym wynalazku.

reklama
cześć dziewczyny,
u mnie dziś znowu piekiełko, a cukry niby w normie ale bez szału na czczo 89, po śniadaniu ale po 1,5h i po spacerze 95 a po obiedzie 114. Chodzi za mną ta czekolada, ale jest tak gorąco że nie czas na czekoladę z mlekiem:-p a tak w ogóle to wczoraj skusiłam się na drugie śniadanie na jogurt taki w sumie normalny danona ale owoc nie zjadłam całego ale dużo nie zostawiłam a po 1 h miałam 105, szok normalnie:rofl2:

Aniołek gratuluję wyników :-)
Gusiak może te migdały podniosły.

Ja nie wytrzymałam tego upału i zjadłam loda :zawstydzona/y: Teraz czekam na pomiar, no zobaczymy jak wysoko poszybuje.

Cholera, zanim zjadłam, sprawdzałam i migdały mają IG 15. Lody.... Jutro kupię sobie na bazarku maliny, poleję jogurtem i zamrożę i będą moje lody:))) Na takie prawdziwe się na razie nie skuszę. czekam na jakiś niższy cukier, żeby spróbować tego bigmilka, ale jak na razie takie się u mnie nie pojawiają :-(

Właśnie miałam Wam proponować takie mrożone jogurty z owocami zamiast lodów :-)

Ja dziś mam nerwowy dzień i z moich niskich cukrów nic nie zostało. Co prawda te dzisiejsze są w normie, ale są wyższe i muszę bardziej uważać...:dry:

Gusiak ja nie ufam IG :/

Po obiedzie i 30 min sacerze 99:tak: Najgorzej z tymi śniadaniami nie mogę jakoś ostatnio ogarnąć, zamówiłam w piekarni na jutro chleb IG będę testować b o raczej nie możliwe by te moje parówki tak działały.
Dziewczyny super, superaśny pomysł na mrożony jogurt :rofl2: Więc jutro na targ po malinki :tak:
Aniołek czasami jadam tgakie zwykłe jogurty z jogobeli, raz czy dwa jadłam danio i było ok ale wiadomo, co za dużo tego cukry nie lubią ;-)

reklama
U mnie też się źle dzieje ze śniadaniami, cholera wie dlaczego.
Właśnie tak myślałam, że może to smażenie, bo w necie znalazłam sprzeczne informacje, z jednej strony że można podsmażyć, z drugiej, że nie.
Na kolację znów jadłam roladki z bakłażana, taką samą ilośc i dziś 112, a wczoraj 97.

Do góry