reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ok, spróbuję, i tak nie mam już innego pomysłu na wieczorny posiłek. Aaaa, tą bułkę na noc to lepiej popić mlekiem czy maślanką? Mam ochotę na mleko, ale maślanka chyba bezpieczniejsza, co?
Dziś na kolację planuję zrobić tego bakłażana wg przepisu Marysi, zobaczymy jak będzie:))

Aniolek - a ile Ty miałaś tej hemoglobiny glikowanej w 9 tygodniu ciąży jak dowiedziałaś się, że masz tak wcześnie cukrzycę (wiem że pisałaś wcześniej ale nie mogę znaleźć i tam chyba napisałaś że ten wynik był lepszy niż w poprzedniej ciąży, tak? A tak w ogóle to ja teraz Ci zazdroszczę tak jak Ty wtedy innym dziewczynom, że one wszystkie były już po 20 tygodniu a Ty dopiero w 10...

moje wyniki do tej pory były 5,1; 5,0 i 4,8 bo raz na miesiąc robię sobie takie badanie. też byłam wtedy załamana,że ja dopiero 9 tydzień a dziewczyny już po 20 a tak mi zleciało. nie denerwuj się Asiaj, zobaczysz będzie dobrze :-)

Asia, ja z kolei zazdroszczę Margo, że jeszcze chwila i będzie tulić Maleństwo w ramionach :-)
Kochana i uwierz mi proszę, damy radę! Wczoraj miałam strasznie paskudny dzień, cukry szalały, dół i w ogóle, ale dziś już jest nowy dzień, mam siłę, żeby dalej z tym cholerstwem walczyć i się tak łatwo nie dam! Wiem, że będą jeszcze takie paskudne dni, gdy człowiek myśli, że już tak dłużej nie da rady, ale później zawsze wstaje nowy dzień i się podnosimy!! Będziemy tu razem, w gorsze i lepsze dni, zawsze tak jest raźniej!

Gusiak popij czym uważasz ;) Ja mleka nie tykam, bo trochę miałam z nim przebojów na początku, ale maślankę mogę :) Z kolei Dziewczyny jak sama widzisz popijają mleko...Poza tym ja o swojej cukrzycy dowiedziałam się ok. 26 tc i szczerze mówiąc tak mi to przeleciało, że szok! :szok: Myślę, że u Was będzie to samo :tak:

Oj, żeby nam wszystkim tak zleciało :tak: Bo nie powiem, męczy mnie strasznie ta dieta, no nerwy z nią związane, jak mam gorszy dzień.
Bakłażany od Marysi w piekarniku, zobaczymy jak mi posłużą:))) No i oczywiście dam Wam znać, jak cukier po nich:)) Już wiem, e cukinię nadziewaną parówkami mogę, więc kolejne danie mogę robić aż do obrzydzenia;-)

reklama
Mogę szczerze polecić bakłażana! Po 1h -97 :-D A przyznam, że zmierzyłam zanim zjadłam, bo wsunęłam spory podwieczorek (2 jajka na twardo z pomidorem i cebulką) i miałam 113, więc potrawa super! Upiekłam do tego filet z kurczaka w folii, wcześniej go zamarynowałam w kefirze z ziołami prowansalskimi i chili, no i zjadłam dwie takie duże roladki i sporo kurczaka. Aż żałuję, że nie zjadłam więcej, bo muszę poczekać do jutra, na noc już się nie będę objadać!
Marysiu, dziękuję ślicznie :****

Do góry