reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wunia witaj :)

ja robiłam krzywą w 22 tc i od 23 jestem na insulinie no i oczywiście dieta, która już mi zbrzydła mam jej dość na chleb razowy nie mogę patrzeć a o jogurtach naturalnych w ogól nie wspomnę..pocieszam się ze już tak niewiele mi zostało

u mnie po kolacji 106 :)

reklama
Witajcie nowe słodkie mamy;-) zycze samych ładnych cukrów.
u mnie dzis po kolacji 99 szok!!

bylam na wizycie dzis. szyjka jeszcze trzyma ostatkami.ale rozwarcia brak!! tak wiec mam dalej lezej z poduszką pod tylkiem zeby tą głowke od szyjki odpierać.na mocz mi przepisala jakis lek. podniosla nocna i ranna insuline do sniadania.

hej
a ja zgubiłam glukometr!!!

diabeł ogonem przykrył,nie wiem moze mi wypadł gdzies jak bylam na wizycie.. zwariuje..

Cześć słodziutkie......chyba se w łeb strzelę.....wczoraj ok 23 cukier mi spadał poniżej 70, więc podjadłam kromeczkę chlebka z ogórkiem i nic, wzięłam cukierka- podnósl się po ok 40 min na 138 chyba.....rano ok a po śniadaniu znów ponad 160.....a zjadłam raptem 1,5 kr chleba żytnio- razowego posmarowanego chudym serkiem do pieczywa zamiast masłwm i 2 pomidorki....oszalec idzie....zaraz chyba zadzwonię do poradni i zapytam cukrzyczki czy zwiększyć insulinę do śniadania.....
baffled5wh.gif

Miłego dnia Wam życzę......
yes2.gif

te przed posiłkiem mogą być wbijane w ramię, tak 4 palce od ramienia...
Agnieszka jesteśmy na równi z ciążą- ja trochę mniej niż na suwaczku...ale mam pytanie- czy masz zalecone częstsze ktg? Bo ja byłam w poradni patologii ciąży i mam mieć ktg raz w tygodniu...i nawet nie mam gdzie zrobić...

reklama
Marta ja nie mam zalecenia częstego ktg tylko do gina co dwa tygodnie i on mi robi usg

U mnie dzisiaj cukier na czczo 78
po śniadaniu 89 :szok:
uuu czyżby zaczynało się normować

Ostatnia edycja:
Do góry