reklama
agnieszka116
Mama Dominiki i Antosia;)
Tigla ja też mam mierzyć 4 razy ale mierze praktycznie po każdym posiłku dla pewności,a ze paski mam tanie i trochę ich w domu mam to mierze
Syla ja wczoraj miałam taką zgagę ze myślałam ze mi dziurę wypali w przełyku
Smutna lala a co u Ciebie ?
ja dzisiaj przesłałam sobie obiadek na 16 bo się nie wyrobiłam a podwieczorek zjadłam o 14
Syla ja wczoraj miałam taką zgagę ze myślałam ze mi dziurę wypali w przełyku
Smutna lala a co u Ciebie ?
ja dzisiaj przesłałam sobie obiadek na 16 bo się nie wyrobiłam a podwieczorek zjadłam o 14
Ostatnia edycja:
Syla nie jestem żadna specjalistką. Odnośnie Twojego obiadu-jedzenie mniejszej ilości węglowodanów to nie jest metoda na cukrzycę, Ty głodzisz własny organizm, a nie o to chodzi. Masz jeść, ale wskazane rzeczy w określonych ilościach. Cukier i tak będzie skakał, ale regulujesz to insuliną, a nie glodowką. Dodatkowo 0,5 kg surowych warzyw dziennie, ze względu na błonnik, który zbija cukier.
Ja mam ok.23 WW dziennie (pamiętaj, że każda z nas jest inna) rozłożonych na 8 posiłków. Miałam trzykrotnie modyfikowaną rozpiskę diety. Nie wliczam do WW wszelkich mięs, sera żółtego, czy serków twarogowych jak smaruję. Chleb mam specjalny dla diabetyków.
Ja mam ok.23 WW dziennie (pamiętaj, że każda z nas jest inna) rozłożonych na 8 posiłków. Miałam trzykrotnie modyfikowaną rozpiskę diety. Nie wliczam do WW wszelkich mięs, sera żółtego, czy serków twarogowych jak smaruję. Chleb mam specjalny dla diabetyków.
syla28
Mama Aniołka 30.04.08
ja se gubie w tym wszytskim
dzis n sniadanie zjadlam jajecznice z 2 malych jaj plus jedna kanapka z chleba zytniego z plasterkiem chudego twarogu z ogorkiem i pomidorem.plus zielona herbata
2 sniedanie: pomarancza plus jedna kromka chrupkiego chleba plus pol plasterka sera z pomidorem.
obiad to pisalam
potem jablko
podwieczoreK; kanapka z zytniego z 2 plastrami pieczonej piersi z kurczaka z pomidorem i jedna chrupkiego pieczywa.
na kolacje kurde dzis nie mam pomyslu...
dzis n sniadanie zjadlam jajecznice z 2 malych jaj plus jedna kanapka z chleba zytniego z plasterkiem chudego twarogu z ogorkiem i pomidorem.plus zielona herbata
2 sniedanie: pomarancza plus jedna kromka chrupkiego chleba plus pol plasterka sera z pomidorem.
obiad to pisalam
potem jablko
podwieczoreK; kanapka z zytniego z 2 plastrami pieczonej piersi z kurczaka z pomidorem i jedna chrupkiego pieczywa.
na kolacje kurde dzis nie mam pomyslu...
Syla, a Ty chyba mówiłaś, że Twoja gin jest specjalistka od cukrzycy. To nie dała Ci Wskazań do diety ??
Zaraz Ci napisze mój dzisiejszy jadłospis wraz z WW-pamiętaj, że jest mojego autorstwa, więc podchodz do niego z dystansem.
Ja mam problem z białkiem całkowitym, więc wszędzie dokładam mięsa.
Zaraz Ci napisze mój dzisiejszy jadłospis wraz z WW-pamiętaj, że jest mojego autorstwa, więc podchodz do niego z dystansem.
Ja mam problem z białkiem całkowitym, więc wszędzie dokładam mięsa.
Dieta ok 23 WW ze wskazaniami dietetyczki, kiedy pieczywo, coś macznego, owoc czy sok.
SNIADANIE I (3,5WW-wskazanie 2 porcje pieczywa)
2 porcje pieczywa, jajecxznica z 3 jaj z szynką, 150 ml soku jabł, herbata miętowa.
ŚNIADANIE II (2WW-coś mącznego)
2 czubate łyżki otrąb pszennych zalane 200 ml mleka +inka
ŚNIADANIE III (2WW-owoc lub sok)
200 ml soku jabł.
OBIAD (5-6WW)
zupa ogórkowa (bardzo gęsta-ziemniaki i marchew) i sok jabł 150 ml.
Pogrubiłam wymienniki, żebyś wiedziała co licze
SNIADANIE I (3,5WW-wskazanie 2 porcje pieczywa)
2 porcje pieczywa, jajecxznica z 3 jaj z szynką, 150 ml soku jabł, herbata miętowa.
ŚNIADANIE II (2WW-coś mącznego)
2 czubate łyżki otrąb pszennych zalane 200 ml mleka +inka
ŚNIADANIE III (2WW-owoc lub sok)
200 ml soku jabł.
OBIAD (5-6WW)
zupa ogórkowa (bardzo gęsta-ziemniaki i marchew) i sok jabł 150 ml.
Pogrubiłam wymienniki, żebyś wiedziała co licze
reklama
syla28
Mama Aniołka 30.04.08
ale ta kromka taka większa. kwadratowa ale troszke wieksza.mysle ze to będą ze 2ww.
na kolacje zjadlam kromke z pieczoną piersią i do tego taką kopiastą lyzke chudego twarogu posypaną szczypiorem i pokrojonym pomidorem i wypilam rumianek. cukier po 1,40 godz. (zapomnialam zmierzyc wczesniej) 121.
chyba sobie zwieksze o 2 j.insuliny. rano zjem 2 kromki
na kolacje zjadlam kromke z pieczoną piersią i do tego taką kopiastą lyzke chudego twarogu posypaną szczypiorem i pokrojonym pomidorem i wypilam rumianek. cukier po 1,40 godz. (zapomnialam zmierzyc wczesniej) 121.
chyba sobie zwieksze o 2 j.insuliny. rano zjem 2 kromki