reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Pyśka jeżeli będziesz na samej diecie to możesz w każdym szpitalu rodzić ale jak będziesz brać insulinę to niestety nie

Ja mam insulinę i pytałam lekarza: nie ma przeciwwskazań, będę rodzić w zwykłym szpitalu, w Katowicach, nie na patologii ani nic. Będą mi robić cesarkę ze względu na spojenie łonowe, insulinę w dawce, którą biorę podadzą w kroplówce. I tyle. Pytałam go o to, bo mam możliwość rodzenia w Krakowie ale nie ma takiej potrzeby. Co lekarz, to opinia...

A jakie miałyście wyniki, że dostałyście insulinę? Cholernie sie tym przejmuję :(
Dostałam insuline bo po krzywej 75 g glukozy miałam wynik 263 a hemoglobine glikowaaną 6,3.

A ja dostałam insulinę, bo cukry nie były nawet złe, ale ciągle chudłam i mi ilość kalorii zwiększyli...a tym samym cukry by podskoczyły...ja po teście 75 mg glukozy miałam 152, a hemoglobinę robię jutro.

Kurcze to moje ponad 170 to pikuś w porównaniu z 263 :szok:
Kiedy i w jaki sposób robi się tą hemoglobinę?

Wybaczcie, że mam tyle pytań ale dla mnie ta cała cukrzyca to czarna magia :(

Po tym wyniku krzywej jak gin zobaczył wyniki w kartotece to zamiast do domu to trafiłam do szpitala. Tam mi normalnie pobrali krew i z tego robia te hemoglobine. ostatnio diabetolog kazała mi powtórzyc a że nie chciałam sto razy jeździć ro se zrobiłam przy okazji jednego pobierania. kosztowało mnie to 20 zł :) Normalnie pobieraja krew i już
Tu masz troche info:
Cukrzyca ciążowa: Cukrzyca.mp.pl
mojacukrzyca.org - O cukrzycy: Hemoglobina glikowana (HbA1c)

hej.
jak ja nie cierpie weekendów. oczywiscie tylko teraz jak musze lezec. tydzien mi jakos leci ale jak przychodzi sobota niedziela to masakra. jutro szpital.ciekawe czy dostane insuline na te poranne cukry. znowu na czczo mialam 128. wkurzają mnie juz te bolące,pokłute paluchy.
boje sie ze mnie zostawią w szpitalu na długo przez tą moją szyjke.mam nadzieje ze znow sie nie skróciła. kurde czemu to sie tak dzieje.. są takie babki co w ogole o nic nie dbają i rodzą zdrowe rożowe bobasy!!!

Ja mam insulinę i pytałam lekarza: nie ma przeciwwskazań, będę rodzić w zwykłym szpitalu, w Katowicach, nie na patologii ani nic. Będą mi robić cesarkę ze względu na spojenie łonowe, insulinę w dawce, którą biorę podadzą w kroplówce. I tyle. Pytałam go o to, bo mam możliwość rodzenia w Krakowie ale nie ma takiej potrzeby. Co lekarz, to opinia...

.

a mi lekarz mówił ze nie mogę ze względu na dziecko ze nie każdy szpital jest przegotowany, np moje koleżanka też słodka mama rodziła u nas w szpitalu to ją zostawili a dzieciaczka transportowali do Bydgoszczy

Aj dostałam insulinę bo cukry miałam 190 , 150, 140 najwyższy był 190 a na czczo 96

Syla kochana dasz rade , masz dla kogo :))

reklama
No właśnie co lekarz to inna opinia

a ja dzisiaj zmieniłam sobie chlebek z razowego na graham i miłe zaskoczenie bo po śniadanku cukier 98 :) a na czczo dzisiaj 79
i od dzisiaj się pilnuje z dietą i nie podjadam o coraz częściej mi się zdarza tu krakers tu paluszki

Do góry