reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja robię coś na kształt galaretki: mrożone owoce wygotowywuję, przecedzam- wychodzi jakby kompot- bez cukru oczywiście i do tego żelatyna ...
A czekoladę jadam- 1-2 kostki np. 3 razy w tygodniu. Jest to czekolada 81% kakao lub więcej, z Lidla :)

Mnie już na spojenie nic nie pomaga... dużo leżę, prawie nie wychodzę... Mówią lekarze, że lepiej nie będzie a gorzej- i owszem ...

ostatni tydzień ciąży u mnie, choć muszę przyznać że już zapomniałem o tej cukrzycy bo jem w zasadzie wszystko, bo cukry dobre były.
mam tylko nadzieję że u młodego też wszystko w porządku będzie, jak już urodze, bo teraz się boję o moje spojenie i że synek duży może być..

U mnie po kolacji (graham z twarożkiem i gorzka herbata) 135 :szok: a po obiedzie było tak ładnie
Myślę, że winowajcą może być chleb ...

mam tylko nadzieję że u młodego też wszystko w porządku będzie, jak już urodze, bo teraz się boję o moje spojenie i że synek duży może być..
Na pewno dobrzze :) a z powodu spojenia nie robią Ci cesarki?? Co mówią?

Kurcze ale wczoraj jakoś godzinę przed obiadem zjadłam też graham a po obiedzie miałam piękny wynik ;/ chyba też by juz podniósł? zobaczymy co będzie po śniadaniu bo znowu go jadłam

Pyśka a jaki to był twarożek ? Bo ja na liście wskazanych mam tylko takie z niską zawartością tłuszczu czyli light . To nie koniecznie musi być chleb winowajcą może być trwóg.Kidy masz wizytę u diabetologa?

u mnie po śniadanku dwóch kawałkach chleba razowego z serem i kiełbaską do tego surowa marchewka i 7 j insuliny i cukier 91 :)

O 10 jem II śniadanie i obaczymy jak będzie po płatkach z mlekiem

reklama
agnieszka fajnie ze mozesz jej ser,platki itd. ja bez insuliny wiec nie moge sobie na takie cuda pozwolic.
a co do twarogu to jem taki 0% tluszczu.bardzo dobry,wkrajam cebulke i pol pomidorka i pycha. ale poki co moge tylko 1 kromke razowego chleba:-( dzis zjadlam z pysznym pasztetem i zobacze jaki cukier bedzie.
wczoraj po kisielu i jablku byl po 2 godz. za wysoki jednak:-( a przeciez po jableczniku mialam super cukier.nie kumam tego.
na niedziele mam skierowanie do szpitala.no i zobaczymy co mi tam powymyslają.ciesze sie ze w niedziele idę bo nie bede musiala godzinami czekac na łozko tylko odrazu dostane.

Do góry