reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja robię coś na kształt galaretki: mrożone owoce wygotowywuję, przecedzam- wychodzi jakby kompot- bez cukru oczywiście i do tego żelatyna ...
A czekoladę jadam- 1-2 kostki np. 3 razy w tygodniu. Jest to czekolada 81% kakao lub więcej, z Lidla :)

Mnie już na spojenie nic nie pomaga... dużo leżę, prawie nie wychodzę... Mówią lekarze, że lepiej nie będzie a gorzej- i owszem ...

ostatni tydzień ciąży u mnie, choć muszę przyznać że już zapomniałem o tej cukrzycy bo jem w zasadzie wszystko, bo cukry dobre były.
mam tylko nadzieję że u młodego też wszystko w porządku będzie, jak już urodze, bo teraz się boję o moje spojenie i że synek duży może być..

U mnie po kolacji (graham z twarożkiem i gorzka herbata) 135 :szok: a po obiedzie było tak ładnie
Myślę, że winowajcą może być chleb ...

mam tylko nadzieję że u młodego też wszystko w porządku będzie, jak już urodze, bo teraz się boję o moje spojenie i że synek duży może być..
Na pewno dobrzze :) a z powodu spojenia nie robią Ci cesarki?? Co mówią?

Kurcze ale wczoraj jakoś godzinę przed obiadem zjadłam też graham a po obiedzie miałam piękny wynik ;/ chyba też by juz podniósł? zobaczymy co będzie po śniadaniu bo znowu go jadłam

Pyśka a jaki to był twarożek ? Bo ja na liście wskazanych mam tylko takie z niską zawartością tłuszczu czyli light . To nie koniecznie musi być chleb winowajcą może być trwóg.Kidy masz wizytę u diabetologa?

u mnie po śniadanku dwóch kawałkach chleba razowego z serem i kiełbaską do tego surowa marchewka i 7 j insuliny i cukier 91 :)

O 10 jem II śniadanie i obaczymy jak będzie po płatkach z mlekiem

reklama
agnieszka fajnie ze mozesz jej ser,platki itd. ja bez insuliny wiec nie moge sobie na takie cuda pozwolic.
a co do twarogu to jem taki 0% tluszczu.bardzo dobry,wkrajam cebulke i pol pomidorka i pycha. ale poki co moge tylko 1 kromke razowego chleba:-( dzis zjadlam z pysznym pasztetem i zobacze jaki cukier bedzie.
wczoraj po kisielu i jablku byl po 2 godz. za wysoki jednak:-( a przeciez po jableczniku mialam super cukier.nie kumam tego.
na niedziele mam skierowanie do szpitala.no i zobaczymy co mi tam powymyslają.ciesze sie ze w niedziele idę bo nie bede musiala godzinami czekac na łozko tylko odrazu dostane.

Do góry