reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja dziewczynki dalej czekam..jeju ciekawe jeszcze jak długo.. :no: Dziś lekarz powiedział że z synkiem wszystko w porządku, rozwarcie już na 3 cm i główka bardzo nisko, że już powinno się zaczynać , ale jak narazie dalej cisza;) I jeśli tak będzie dalej do poniedziałku, to mam się zgłosić do szpitala na oddział i pewno już mnie zostawią, tak myślę , bo w sumie już będę 10 dni po terminie. Bo jak narazie stwierdził że nie ma co robić żadnej prowokacji skoro jest wszystko w porządki. Albo może do poniedziałku wszystko się rozstrzygnie hehe no kto wie.. nie mam wyjścia tylko czekać cierpliwie :-):-)

reklama
Mam jeszcze pytanie- cz można ŹLE wbijać insulinę??

Ja przez moment źle sobie wbijałam pena do insuliny i mnie mięśnie bolały. Okazało się, ze powinnam wkłuwać się bardziej z tyłu ramion w miejsca, gdzie skóra jest miękka i nie obrasta ściśle mięśni. Odkąd zaczęłam bardziej na to zwracać uwagę, ramiona już mnie nie bolą, a i cukry lepsze, ale nie wiem, czy miejsce wkłucia ma na to wpływ.

smutna_Lala sam skład tego pieczywa mówi sam za siebie, masz mąkę pszenną i ekstrakt słodowy
ja mam niewiele czasu, więc nie kombinuję już -trzymam się sprawdzonych rzeczy-tak jak Ci napisałam

Mam do Was takie pytanie? Co jecie na II kolację i o której to jest? Ja np. późno chodzę spać ok.23...i jak zjem o 21.30 to jestem głodna...próbowalam wczoraj z 2 herbatnikami i pół szklanką mleka o 23, ale z ciekawości zmierzylam sobie cukier i był 147...Jak to zrobić żeby nie było ketonów, a cukier z rana był ok? Bo mnie denerwuje że mam zawsze 85-88...
PS Zazdroszczę Isi...ja jeszcze prawie 3 miesiące bez słodyczy, pyszności, alkoholu i bliższych kontaktów z mężem :-)

ja na II kolacje jem jabłko o 20:30 a ostatni posiłek jem o 22 dwie kromki chleba razowego z klapnięte z plasterkiem sera i ogórkiem bądź czymś na co mam ochotę i cukier rano ok tylko że ja biorę insulinę na noc

ale cukier rano 80-85 to dobry cukier przecież norma jest do 90 na czczo

Marta H widzę ze jesteś na tym samym etapie ciąży co ja :)

Ostatnia edycja:
Jutro jem chrupki chleb i jajko bo mam dość już...
wtorek: do śniadania 2 j: 153
środa: do śniadania 3 j: 175
czwartek: do śniadania 4 j: 157

Ja insulinę wbijam w brzuch, w bok, mam dużą fałdkę więc nie boli... ale może coś źle robię? Mówili, że mogę w brzuch bo się najszybciej wchłania...

Agnieszka 116 to pewnie masz termin porodu na około 15 kwietnia?:) Ja mam na 20, bo tak wynika z usg... A cukrzyca spadła na mnie jak grom z jasnego nieba, bo w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam...
Smutna Lala mówili nam na szkoleniu że cukier bardzo dobrze zbija kiszona kapusta...ale trudno ją jeść do każdego posiłku,...Niestety na insulinie się nie znam, a jeżeli chodzi o chleb to u mnie sprawdza się żytni z takimi nie do końca zmielonymi ziarnami...no i jak się ruszam- myję np podłogę, zamiatam, to też cukier nie jest wysoki...

smutna_lala ale chrupki chleb to jaki? taki jak podawałaś z Sonko? to nie ma dziwne że cukier wysoki
MartaH-herbatniki to cukier a mleko to laktoza, więc cukier skacze
a chleb żytni u mnie też się sprawdza, ale czytam skład bo czasem chleb z napisem żytni ma w składzie mąkę pszenną

Marata ja termin z USG mam na 12 kwietnia , a z miesiączki na 18. W pierwszej ciąży też nie miałam cukrzycy i teraz też byłam pewna że jej nie będzie a jednak walczę z nią już od 22 tc

Ja też zawsze czytam skład chleba jaki kupuje ale mam jeden sprawdzony i innego staram się nie kupować

reklama
smutna_lala ale chrupki chleb to jaki? taki jak podawałaś z Sonko? to nie ma dziwne że cukier wysoki
Nie Karenka, nie ten. Miałam kupić ale nie kupiłam. Jadam chleb razowy, nie barwiony...
Nie wiem już... będę teraz mieć misję kupienia chleba, który nie podnosi rano cukru. A jutro spróbuje jeszcze raz ten razowy tym razem z jajkami i pomidorami. Reszta dnia jest w normie...
Ja wieczorem jem np. 2 wafle ryżowe (więc NIE POWINNO być ok bo to preparowane) z plasterkiem wędliny i pomidorki... i jest w okolicach 110...
Marata ja termin z USG mam na 12 kwietnia , a z miesiączki na 18
Ja z miesiączki tez mam na 18 kwietnia :) a z USG na 9... już nie wiem, którego się trzymać ...

I dziś zrobiłam test: po 1 h po śniadaniu 153, po 1,5 h po śniadaniu: 140, 2 h po śniadaniu: 95...

A z kapustą to fakt przynajmniej u mnie- ja miałam przed 3 dni bigos na obiad i był piękny cukier :)

Do góry