reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

cześć, dziewczyny...

Phelania zajrzałam tu trochę przypadkiem i znajomy nick zobaczyłam, możesz mnie nie pamiętać, bo dołączyłam do tego forum jakoś pod koniec ciąży... widzę, że następny dzidziuś w drodze, gratulacje, ja na razie o drugim nie myślę, po pierwsze, bo chłop by mnie z domu wyrzucił, po drugie znowu na diecie, eee jeszcze nie ;-)

isia ja też przeżywałam każdy zły wynik, ale naprawdę nie warto, sama wiesz, że się starasz, nie olewasz... a to, że czasem trochę za wysoko, to jeszcze nie tragedia...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za pocieszenie :) hehe Też tak właśnie uważam że nie ma się co tak strasznie tym przejmować , tym bardziej że stosuje się do diety. Już nie dużo mi zostało, to może jakoś to przetrwam :)

pozdrawiam.

i ja dołączam do słodkich mam
mam juz glukometr i paski ale kompletnie nie wiem jak zaczac, co jesc, jak planowac.. :no:

dziwne z tym cukrem... dzisiaj pozwolilam sobie na racuchy bo oficjalnie diete i mierzenie mialam zaczac od jutra. Ale z ciekawosci 1h po posilku zmierzylam sobie cukier i wyszedl 100.. To malo chyba jak na takie danie..

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie słodkie mamy :) I ja od poniedziałku należę do waszego grona stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową po wypiciu 75g glukozy mój wynik wyniósł 146. Od poniedziałku do piątku miałam samą dietę 24 ww ale moje cukry wariują rano i włączyli mi glukozę na razie tylko rano i mam nadzieje-że już tak zostanie. Dostałam listę co mogę jeść a na niej prawie nic niema. W ogóle ni mam pomału na obiady nie wiem jak ja sobie dam rade:( Jestem jeszcze całkiem dzika w tym wszystkim
Jak wy sobie dajecie radę? co jecie ?

Widze ze wreszcie wątek sie ruszył:-Dnie odzywam sie bo mam przygotowania do jutrzejszych rocznych urodzinek synka i jeszcze mnie Połamało:confused2:Robilam teraz obciazenie glukozy i nie mam cukrzycy czyli jednak jest taka mozliwosc ze nie musi byc w II ciazy:-)....

Betina
- patrz takze po 2h wtedy cukier jest najwyzszy zazwyczaj diabetolodzy mowia zeby mierzyc po 1h ,ale kiedy wlasnie tu na tym forum dziewczyny mi podpowiedzialy ze jak cos sie zje "bardziej słodkiego" itp trzeba zmierzyc po 2h ...i zobaczysz...czy mozesz czy nie;p

Ania- tez mam twoj nick w pamieci...u nas kompletnie Marcelek był nie planowany:-Dto byla wpadka:-Dmyslelismy o drugim dziecku za 2-3 lata a tu kinder niespodzianka

isia- bylam na diecie cukrzycowej od 27.tc czyli od wyników badan glukozowych,myj rece po śniadaniu musza byc czyste najlepiej wycieraj recznikiem papierowym:) wyniki powinny byc podobne a jak nie zmiana glukometru:).

agnieszko -witaj!!!

Dziewczyny jak sie dowiedzialam ze mam cukrzyce to ryczalam jak głupia ...ale powiem wam ze to jest sssuper sprawa Najlepsza i Najzdrowasza dieta na Świecie:p nie tylko w ciąży...

witajcie, ja jeszcze do końca nie wiem czy będę należała do tych cukrzycowych, bo lekarza mam dopiero 27.12
poziom glukozy przed miałam 116 mg/dl (gdzie mam normę zaznaczoną 70-105), a po 2 godzinach od wypicia 209 mg/dl, gdzie norma do 190
jak to oceniacie?

kobietki potrzebuje pomocy przy układaniu jadłospisu
mam 24 wyznaczniki i tak rozłożone 4-3-6-3-4-2-2
i całkiem sobie z tym nie raddzę
dzisiaj po zjedzeniu 3 małch ziemniaczków 1 buraczka i malutkiego mielonego cukier po godz 157 gdzie norma u mnie to 120

Jak sie dowiedziałam ze mam cukrzyce to też byłam przerażona bałam się o dzidzie,ale teraz już wiem ze dzidzi nic nie grozi tylko muszę się diety trzymać

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry