smutnamamuśka
Zaciekawiona BB
Witam, co do tego, że czasem po słodkim jedzeniu albo małym szaleństwie wyjdzie ok, a po super zdrowej kontrolowanej kanapce jest źle, to zauważyłam dwie rzeczy:kiedyś zjadłam kawałek szarlotki- nie jakiejś bez cukru tylko zwykłej i wynik był chyba 104 po godzinie, ale pokusiłam się po dwóch i niestety był wyższy, tak samo było jak zjadłam kawałek pizzy- po godzinie 98 a po dwóch jakieś 136 czy coś takiego, więc nie wiem ale po sobie widzę że to nie służy. Niby mam zalecone badanie po godzinie, ale jak zjem (a raczej zjadłam bo potem miałam za duże wyrzuty sumienia)coś nie takiego a wynik był zaskakujący to sprawdziłam też po dwóch. Pamiętam, że gdzieś czytałam że jak się zje coś niewłaściwego to może być tak, że organizm zbierze się w sobie i jednorazowo "dość szybko" to spali, ale potem jest już tak nadwyrężony że kolejny posiłek nawet lichy podniesie nam znacznie cukier- ale zaznaczam gdzieś to wyczytałam a czy tak jest to pojęcia nie mam bo nie jestem lekarzem i się nie wypowiem.
Ach jaka piękna pogoda...aż chce się wyjść na spacer...niestety daleko nie zajdę- ale chociaż posiedzę na ławeczce!
Ach jaka piękna pogoda...aż chce się wyjść na spacer...niestety daleko nie zajdę- ale chociaż posiedzę na ławeczce!