siula, tak, nerwy i stres maja wpływ na cukier. Wiem to na własnym przykładzie. Ale nie jestem pewna czy nalezy sie tym kierować na badaniu 75g... Powiem Ci, że sama okropnie się stresowałam przed tym badaniem, wieczorem już miałam biegunkę i rano też z nerwów oraz inne sensacje sercowe ....
W zeszłej ciązy będąc 3 dni w szpitalu miała przyjśc moja teściowa, która na mnie działała wtedy strasznie stresująco, cała sie trzęsłam i zaraz po jej wizycie miałam 169...połozna powiedziała, że to ze stresu. Wstydziłam sie przyznać że to dlatego;-)
Myslę, że wpływ na wynik może mieć taki bezpośredni stres np. juz po pobraniu a czy kilka godzin wcześniej? to nie wiem...
a co do przepisów, to wypróbowałam dziś na sobie szarlotkę bez cukru, po 100g miałam cukier 89.
Przepis:
Wielkie Żarcie - Przepis - szarlotka Emilki mamy
Zamiast margaryny najlepiej dodać masło a do jabłek cynamon.
W zeszłej ciązy będąc 3 dni w szpitalu miała przyjśc moja teściowa, która na mnie działała wtedy strasznie stresująco, cała sie trzęsłam i zaraz po jej wizycie miałam 169...połozna powiedziała, że to ze stresu. Wstydziłam sie przyznać że to dlatego;-)
Myslę, że wpływ na wynik może mieć taki bezpośredni stres np. juz po pobraniu a czy kilka godzin wcześniej? to nie wiem...
a co do przepisów, to wypróbowałam dziś na sobie szarlotkę bez cukru, po 100g miałam cukier 89.
Przepis:
Wielkie Żarcie - Przepis - szarlotka Emilki mamy
Zamiast margaryny najlepiej dodać masło a do jabłek cynamon.