reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

siula, tak, nerwy i stres maja wpływ na cukier. Wiem to na własnym przykładzie. Ale nie jestem pewna czy nalezy sie tym kierować na badaniu 75g... Powiem Ci, że sama okropnie się stresowałam przed tym badaniem, wieczorem już miałam biegunkę i rano też z nerwów oraz inne sensacje sercowe ....
W zeszłej ciązy będąc 3 dni w szpitalu miała przyjśc moja teściowa, która na mnie działała wtedy strasznie stresująco, cała sie trzęsłam i zaraz po jej wizycie miałam 169...połozna powiedziała, że to ze stresu. Wstydziłam sie przyznać że to dlatego;-)
Myslę, że wpływ na wynik może mieć taki bezpośredni stres np. juz po pobraniu a czy kilka godzin wcześniej? to nie wiem...

a co do przepisów, to wypróbowałam dziś na sobie szarlotkę bez cukru, po 100g miałam cukier 89.
Przepis:
Wielkie Żarcie - Przepis - szarlotka Emilki mamy
Zamiast margaryny najlepiej dodać masło a do jabłek cynamon.
:cool2:

reklama
Ręce mi opadają. Jak pisałam wyżej po cieście miałam 89, odczekałam 2h i jadłam normalna kolację. Znowu to samo co zwykle, po czym mam wynik niewiele powyżej 100. A dziś 150.
Masakra, nie wiem co mam ze soba robić, raz tak, raz tak po tym samym. A może to ciasto? Ale przecież było po nim dobrze:(((

Witam
Jaka cudna pogoda, mała tylko obudzi się z drzemki i lecimy na spacer:-) Ciekawe jak długo pogoda się utrzyma bo nie mam już ochoty na zimowe ubrania.
Wczoraj kupiłam Amelce taką śliczną czerwoną kurteczkę:-)
Noce dalej byle jakie choć miniona była znośna,młoda obudziła się kilka razy ale na karmienie ogólnie była spokojna.
Słodkie mamy ja byłam w końcówce ciąży podczas świąt Wielkanocnych(urodziłam 25 kwietnia). Jajek możecie jeść ile dusza zapragnie :-) Co do słodkości ja mogłam jeść sernik, po prostu dałam minimalną ilość fruktozy, ba nawet zrobiłam polewę ale z gorzkiej czekolady. Jabłecznik zrobiłam bez cukru a kruchy spód z mąką razową-pycha i cukier nie przekraczał 100.

Witam

Słodkie mamy ja byłam w końcówce ciąży podczas świąt Wielkanocnych(urodziłam 25 kwietnia). Jajek możecie jeść ile dusza zapragnie :-) Co do słodkości ja mogłam jeść sernik, po prostu dałam minimalną ilość fruktozy, ba nawet zrobiłam polewę ale z gorzkiej czekolady. Jabłecznik zrobiłam bez cukru a kruchy spód z mąką razową-pycha i cukier nie przekraczał 100.

Sernika się obawiam jeść ale jabłecznik sobie zaserwuję :happy2:

Makrela jednak jest dobra na śniadanie- cukier miałam po śniadaniu 93, czyli na jakiś czas mam z głowy martwienie sie co zjem.
Idę trochę polenić się bo całą swoją energię zużyłam wczoraj, a dziś muszę wyciągnąć męża na zakupy, ale to później:-)

Właśnie skusialam się:*, zjadłam pizze- 3 kawałeczki,ale mam stresa,ciekawe jaki cukier będzie:(
5 tygodni nie miałam żadnej wpadki,a tu.... kurcze,jej, to przez Meza:p:p:p

hehe, a jak:p, a tak namawiał:p
Po godzinie cukier 142, hmmm , jako tako:p
No ale po
tej cudnej pizzy to na 3 h spacerku bylam:p, wyrzuty sumienia jednak sa:p

Dzień Dobry w niedzielny poranek.
Jest piękna pogoda to nikogo nie ma. Mój mąż też mnie już ciąga bym się zwlekła z łóżka i wychodzimy połazic
Rano na czczo cukier 99- nie potrafię zupełnie zrozumieć dlaczego tak się dzieje.... a wczoraj wszytskie cukry miałam takie niziutkie:baffled:

reklama
Dziewczyny co ja mam zrobić?
Obiad jem o 13,a podwieczorek o 15.30.Dziś idziemy do kuzynki na 16 i oni zaprosili nas na obiad,nie wiedzą,że mam cukrzycę.Czy zamiast podwieczorku,mogę zjeść jakiś drugi obiadek i kolację przesunąć o godzinką?
Pomóżcie proszę

Do góry