reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

witam niedzielnie
Mała drzemie ja pije kawkę i podjadam oreo(całą ciążę o nich marzyłam):-)
Dobrze wiedzieć że accu checki są refundowane, może jeszcze przyjdzie moment że reaktywuję mój glukometr-przy okazji 2 ciąży.
Elmoo-u nas też spory wiatr był i niestety małej oczko trochę przewiało wkraplam jej sól fizjologiczną i już jest lepiej ale wczoraj wyglądała jak szczur:-) Dzisiaj za to pięknie, bezwietrznie i jakby czuć wiosnę w powietrzu.
Majka-dzieciaki rosną szybciej niż my się starzejemy;-)

Amelka super raczkuje uwielbia to i bardzo się cieszę bo to przydatne w rozwoju. Dzisiaj siedziała w przedpokoju na ziemi i gadała ze swoim odbiciem w szafie. Niesamowita jest, najbardziej ciekawią ją wszelakie sprzęty grające, piloty itp

Miłego słonecznego dnia my powoli zbieramy się na spacer

reklama
No ale mam stresa kurcze! Spalam 5h a co to bedzie jutro:)
Teraz to juz nawet sie zaczelam zastanawiac jak to jest przy planowanym cc z wodami:) co rozcinaja mnie i te wody wybuchaja mi na brzuch? :) hehe dobre:)
Babcia chce Bartka na noc brac z pon na wt ale to byla by jego 1noc poza domem i na to nie chcemy sie zgodzic, wolelibismy zeby mama wpadla do nas ale ona nie chce! No coz, jade sama do szpitala a M wpadnie na cc:)

Maria28 Napisalam ci na priv ale nie wiem czy masz bo ja w wyslanych nie mam wiec napisze tu model Roomba 521 ....

co do wod plodowych w cc to oni jakios je tam odsysaja chyba hehe nie wiem ale uwierz mi nawet nie poczujesz nic bo bedziesz znieczulona bedzie dobrze zobaczysz !!!!!! te uklucia a kregoslup pamietam ze chyba 3 bola mniej niz zastrzyk u dentysty :):):) a zaraz bedziez dretwiec zreszta pewnie pamietasz z pierwszej ciazy no i ta dylerka po cieciu tak pare minut po bedziesz sie trzesla jak galaretka zimna tak maja wszystkie kobiety po cc paietam ze mnie przykrywali koldrami polozne i ze to normalne :)

Ostatnia edycja:
Agula dzieki! Mam tez priv. Przeszlam 7 operacji w zyciu i po kazdej pamietam ta dyrylke:) ale polozne nie byly u mnie tak mile:) kurcze no bedzie dobrze i tyle! Potem bedzie gorzej z obejsciem w okol bobasa i Bartka :) wiec to cc chyba pikus !

Majka no z tymi accu to poszli po rozum do glowy! Najpopularniejszy sprzet i nie refundowany! Wariaci! Szkoda ze ja juz na koncowce i musialam miec drugi inny sprzet ! A karowa jak sie wcieknie bo mieli accu i wymienili w styczniu.

Witam po kilkunastu tygodniach. Pisałam ostatnio na 1672 stronie chyba:)
Byłam w 9tc i wynik wyszedł mi dobry po 75.
A teraz jestem prawie w 24 tc i wynik po 2h 75g - 149:no:
Jestem załamana, czy to zły wynik. Dalej chodze głodna, popadam w paranoję, nie wiem juz co jeść, jak czytam o powikłaniach cc to zyć sie odechciewa.

W tygodniu idę do diab. i będe miała glukometr. Gdzie można znależź jakies fajne przepisy, jadłospisy?
Albo co mozna jeśc bez ograniczneń np. jak jestem głodna między posiłkami.
Coś cuję, że teraz zagoszczę tu aż do porodu:)

Dziewczyny napiszcie jeszcze proszę, bo czytałam forum chyba od początku i nie natknęłam się w sumie na kogoś, kto urodził chore dziecko z powodu cc, POMIMO skaczących czasem bardzo wysokich cukrów.
Może coś przeoczyłam.
BArdzo się martwię, jestem nie do zycia od piątku. A przede mna jeszcze 3,5 miesiąca!!!

nefii uspokój się!!Masz cukrzycę bo norma do 140, ale to nie tragedia. Do podjadania pomiędzy super sa orzeszki wszelkie - tylko nie solone - ja uwielbiałam nerkowce bo słodkawe są w smaku :) kapusta kiszona, kabanosy, paróweczki, i wszeeelka zielenina. Zaraz zaczną się nasze warzywka więc spokojnie - jedna rada - surowe mniej podnoszą cukier niż gotowane. Pytaj - pomożemy!! Na syty obiadek polecam warzywa na patelnię z kurczaczkiem zrobione możesz same a jak już pomierzysz i będziesz wiedziala co jak ci podnosi cukier to mozesz z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Stres wpływa na wyniki więc odpusć troszkę, z powikłaniami i czytaniem o nich to obłęd i zapętlisz się w tym, to równie dobrze możesz poczytać ulotkę od apapu lub każdego innego leku :eek:Jest mnóstwo pozytywnych przykładów mam cukrzcowych( żeby palcem nie wskazywać ;) ) i w sumie ja innych nawet nie znam jak te pozytywne!!! I tego się trzymaj!

Pięeekny dzień. Wyszłyśmy po 10 na podwórko pobiegać w słonku z pieskiem i ... po 15 minutach wróciłyśmy heeh rączki w błocie kolanko w kałuży i butki do przepierki hehee jednak trochę mokrawo ;) ale frajda była... po drzemce idziemy jeszcze raz - tym razem z wózkiem jednak ;)

witam przyszłe mamy.Sama jestem mamą 13 miesięcznegi Igorka więc licze na waszą pomoc Pisze prace licencjacką na temat cięcie cesarskie na życzenie. Jeżeli któraś z Pan miala ochote mi pomóc prosze o wypełnienie ankiety. ankieta składa sie z 2 czesci to tylko 30 pytan z góry serdecznie dziekuje
Brak obsługi Cookies cz.1
Brak obsługi Cookies cz2

jestem prawie połoozna wiec gdybyscie mialy jakies pytania smiało możecie pisac na prv. Pozdrawiam was i wasze dzieciątka
smilie1.gif

reklama
Elmoo , dzięki za słowa wsparcia...
Ech bo ja panikarą jestem straszną. teraz czuje sie strasznie osłała i juz sobie wkręcam, że mam cos nie tak z cukrem.
Na podwieczorek zjadłam bardzo cieniutką kromeczkę ciemnego chleba orkiszowego z plasterkiem szynki bez masła i kubeczek jugurtu naturalnego 180g.
Nie wiem czy dobrze.
Powiem szczerze, że nie wiem co mozna łączyć a co lepiej nie. Jakie są zasady?
Czy mozna nabiał z mięsem, z węglowodanami?

Do góry