reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczynki
Wczoraj takie słoneczko a dzisiaj mżawka i szaruga. Dobrze że mam promyczka w domu:biggrin2: Wczoraj Amelka nauczyła się robić "papa" moja siostra już do mojego brzucha śpiewała piosenkę ...pięć paluszków rączka ma jedna robi papapa druga robi papapa.... i teraz młoda jak tylko zaczynamy śpiewać macha rączką. Miniona noc o niebo lepsza tylko 2 pobudki i bardzo spokojny sen. Widać jej 4 ząbki mam nadzieję że juz przebiły się przez skórę, ciężko mi ocenić bo nie udaje mi się zajrzeć do buzi.
Phelania,Agula-mi od początku dieta dukana się nie podobała bo co zdrowego może być w jedzeniu samego mięsa i wędlin(które z natury są niezdrowe). U mnie w pracy kilka dziewczyn też stosowały tą dietę i schudły owszem ale i tak mnie to nie przekonuje. Ja wolę jeść zdrowo. Najlepszym sposobem odżywiania jest dieta cukrzycowa:biggrin2: Ostatnio czytałam artykuł o dietach i 99% z nich nie nadaję się dla kobiet karmiących z wyjątkiem właśnie diety z uwzględnieniem indeksu glikemicznego. Jakby nie patrzeć ja dzięki niej schudłam 13 kg. Przed ciążą ważyłam 65 kg przy wzroście 171 obecnie waże 51-52kg. Oczywiście to wszystko niechcący po prostu przestrzegałam zasad żywienia które nas obowiązywały:biggrin2:
Maria-uwielbiam Twoje podejście do życia:biggrin2: Masz niesamowity dystans do wszystkiego

Jestem szczęśliwą mamą ale stwierdziłam że brakuje mi czasu dla siebie jako dla kobiety, z mężem tylko raz od urodzenia Amelki byliśmy gdzieś razem. Jedno szczęście że co 2 miesiące mam fryzjera:biggrin2: Postanowiłam rozpocząć sezon wiosenny i w sobotę idę na pedicure-odrobina relaksu przyda mi się.

reklama
iryska co do dietry to nigdy nie stosowalam oprocz cukrzycowej hehe ale jeden ginekolog wypowiadal sie ze kazda ciezarna powinna odzywiac sie zdriowo tak jak kobiety ciezarne cukrzycowe !!

J siedze sama w domu z Niko bo S pracuje cały czas mamy firme transportowa i S ciagle w trasie ostatnio byl 3 tyg w domku ale teraz znowu praca !!!!.. niedawno mieszkalismy w domku jednorodzinnym ale sprzedalismy go i kupilaimy mieszkanie w miescie nudziulam sie w domku okropnie i narazie opcja mieszkanie jest lepiej jezdzimy z malym czesto do kolezanek ktore tez maja dzieci jakos czas lepiej leci ..raz w miesiacu mamy babski wypad na zakupy kosmetyczka fryzjer solanki itp to pomaga i mega relaksuje :):):) polecam .do tej pory jakos czas lecial bo remonty robilismy teraz jest wszystko na cacy w domku i juz nie mam sie czym zajac oprocz Nikusia choc to jest najlepsze zajecie dla mnie uwielbiam spedzac z nim czas ale czasem kobieta potrzebuje swojej przestrzeni ... czasem wsiadam z malym w somochod i jedziemy gdzies sobie do hoplandu czy nad wisle na spacrek to tez pomaga a Nikus uwielbia takie nasze wypady ...:):):)

Ojej tam diety diety, dajcie spokoj- ja cale zycie na diecie i zawsze opasla jestem! Masakra. Teraz to od kilku lat mam tarczyce chore wiec odchudzanie jest prawie nie realne! Ale ogolnie to prawda jest taka ze dieta cukrzycowa jest najlepsza! Tyle ze ja ja daje rade robic do godziny porodu:) a juz godzine po porodzie rzucam sie na czekolady i ciasta! Bo oczywiscie nie uznaje diet mam karmiacych;)

Ja lapie panike przed cc w wtorek! Z jednej strony chce a z drugiej mysle sobie ze moze to za wczesnie bedzie bo niby bedzie to 39tyg ale ja wiem ze zaszlam 2tyg potym terminie wiec bedzie to 37tyg dla malej. Pozatym musze byc o 7.30 w szpitalu i nie wiemy co z Bartoszem zrobic caly dzien no bo nie wiadomo jak to bedzie czy beda mnie ciachac jako pierwsza o 9 czy pozniej czy M moze czekac czy nie, czy potem musi mnie podniesc czy ktos inny mi pomoze! No nic nie wiadomo kurcze. Pozatym coraz bardziej mi zal Bartka ze pojdzie w odstawke akurat teraz jak ma koszmary nocne i wpada co noc do nas do lozka :(

Maria28 Kochana a czemu tak szybko cesarke chca ci zrobic ? I wogoel przypomnij czemu masz cesarke umowiona pewnie pisalas ale mi gdzies umknelo... nie boj sie ja wiem ze latwo mowic nootez sie balam ale druga ciaza tez chce przez cc koniecznie !!!!!..... Ja szlam do szpitala spakowana w pierwszy dzien 40 tyg i mialam miec na drugi dzisn bo badania mieli porobic i przygotowac mnie psychicznie do badz co badz operacji ... ale okazalo sie ze nastepnego dnia byl nawal cesarek to jeszcze jeden dzien poczekalam ... u mnie trwalo to 10 min dokladnie kladalm sie na stol 9.40 a malego wyjeli 9.50 potem chwilka na zszycie ale nie pamietam bo jakos odlecaialm ale na doslownie 5 min juz jak mnie wywozili na sale to kumalam ....a ty Bartka jak rodzilas cc czy normalnie ??

Agula cc rodzilam Bartka ale po 16h wywolywanego porOdu dopiero, bo mialam 10cm ale nie mialam partych.
Drugi przez cc mam z powodu kregoslupa bo jestem po operacji i po pierwszej probie porodu pogorszyl sie moj stan.
No cc bede miala w 39tyg dokladnie wiec niby az tak wczesnie tez nie, ale tydzien pozniej mOja gin nie chce bo mowi ze tydzien w ta czy w tamta to juz robi znaczenia! No dziwne.
Odbiegajac od tematu to ty masz ten odkurzacz samobiezny??? Bo od dawna sie zabieram do kupna go ale jest ich tyle ze nie wiem ktory wybrac i czy on rzeczywiscie wciaga wlosy np psa.no bo ja odkurzam codziennie i wiadomo 1raz w tygodniu odkurze sama ale zeby kurde wreszcie codziennie nie odkurzac!

Maria28 aha czyli wiesz wszystko o cc spokojnie pomysl sobie ze tym razem nie bedziesz sie tak meczyc przypomnij sobie bole z Bartkiem i teraz ich nie bedzie .....co do odkurzacza to tak mam dostalam go od chrzestnej jest dobry sprzata dobrze co do siersci to ci nie powiem bo ja mam psiaka ale shithtuz on ma wlosy i wogole ich nie gubi ..ale napewno z tym by sobie poradził :) \

Milego wieczorku zycze ide testowac nowa kabine prysznicowa :):):):)

Agula to napisz mi marke na priv i model prosze!
Co do cc to tylko tyle wiem ze teraz ma byc bolesne i trwac do godziny przez to ze trzeba usunac stare zrosty i wszystko wyciachac. Ale ciekawa jestem jak to jest z wodami- no bo w pierwszej cc mi przebili wody bo probowalam rodzic sn a teraz co? Robia cc i wszystko wylewa sie w brzuchu:) kurcze ciekawe jak to oni robia :)

hej
U Was też taka piękna pogoda? Dosyć chłodno jest ale słoneczko świeci. Byłam dzisiaj u kosmetyczki, trochę relaksu dla nieprzytomnej mamusi:-) Na dobrą sprawę musiałabym spać chyba z 4 dni bez przerwy żeby odpocząć tak naprawdę. Tymczasem mała nadal się budzi przez te ząbki praktycznie co 1,5-2 h, rano też nie ma szans na odespanie bo o 6.30 księżniczka już nie ma ochoty na leżenie w łóżeczku. M.udaje że jej nie słyszy, wkurzona jestem bo nawet teraz śpi(najbardziej zmęczony) Ja nie mam kiedy odespać. A tak pozytywnie zaczęłam;-)
Maria-to naprawdę już! Niedługo będzie Was 4:-) Na cc się nie znam ale Agula uspokaja a więc dasz radę. Powodzenia trzymam kciuki. Co zrobicie z Bartkiem? Kto się nim zajmie?

witajcie slodkie :)

aaah jak te nasze dzieciaczki rosną :) szoook :)
my dzisiaj nie moglismy oprzec sie tak pieknemu sloneczku i zaliczylismy spacer trzygodzinny :) ooooj wiosna idzie :)

nie wiem czy słodkie juz sie dowiedzialy - ale na szczescie accu checki dostaly refundacje od 1 marca - dwa modele - go i activ :):):)

co do diet... eeehh szkoda zycia na pierdoły :D:D:D sa ważniejsze rzeczy niz smukła figura :D

irysko - dla was w koncu spokojnej i przespanej nocy :) i mam na mysli ciebie i malutka bo widze ze facetow mamy takich samych... eeehh.....

Maria - z tymi terminami to tak wlasnie jest dziwnie ze sa liczone od ostatniej miesiaczki wiec przy owulacji od razu jestes jakos w 2 tyg :) takze nie rozkminiaj tylko zaufaj lekarzowi :) trzymam kciuki kochana za was i czekam na wiesci :) gorąca linia - telefon na czuwaniu :)

reklama
Witajcie

Iryska taaak tu też pięknie dziś było:)) Korzystamy korzystamy.

Majka accu checki z refundacją no proszę - dobra wieść bo zakupiony mam taki :) Trzy godziny na spacerku woow to gdzieś ty była no i dobrze że u Ciebie mniej wietrznie bo u nas jak mała ruszyła po podwórku to szła tam gdzie zawiało taki był wiatr ;) Z dietami święta racja!!

Maria no widzę że stresa masz bo już o wszystko sie zamartwiasz. Będzie dobrze - zobaczysz. Odetchnij i zaufaj lekarzom- wiedzą co robią i tak nic innego Ci nie pozostało :). A z Bartoszem nie może zostać tego dnia opiekunka? Lub babcia? M dobrze by było by się gdzieś przy Tobie kręcił :). Powodzonka jak coś to mój nr też masz ale Ty jesteś obrotna babka wiec wiemy że i net masz w komórce więc czekamy na wieści. Buziaki i powodzonka :))

U nas dziś sielankowy dzień, dłużej pospaliśmy śniadanko i wyjazd na zakupki - kupiliśmy tika taka jak to zosia na zegar ścienny mówi, karty czu czu ze zwierzakami - polecam baaardzo i butki wiosenne dla malej. W drodze powrotnej kimka w aucie i znów pobudka w humorku takie dnie całe z nami są zupełnie inne jak te łączone - pół na pół z nianią ... no ale cóż...

Ostatnia edycja:
Do góry