reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Phelania super ze maluszek juz lepiej, nie martw sie temat numer jeden przez pierwsze 2-3 miesiace to kupa:)
Co do zlobka to mOja kolezanka poslala w warszawie do panstwowego i placi 280zl miesiecznie- udalo jej sie:) ale i tak 80% maly w domu bo wciaz sie tam czyms zaraza. Ja teraz tez tak mysle juz za wczasu co ja zrobie bo Bartek bedzie szedl od maja lub wrzesnia do przedszkola za 800 zl a do pracy musze wrocic po 3-4 mies. Od porodu maks i wtedy bede musiala wziasc opiekunke a juz tego nie podolam finansowo! Tu 80zl Bartek + 1700-2000 opiekunka:) dramat!

reklama
Ja mam samych oplat co miesiac prawie 3 tys u nas zarobiki sa marne wiec jak pojde do pracy do za 2,5 max srednio zarabiaja 1500zł .... wiec nawet na oplaty by nie styarczylo .no ale mamy z S firme transportowa wiec jakos to ciagniemy ..u nas tez jest przedszkole za 800 zł prywatne max 10 dzieci na naszym osiedlu wiec jakby co tam malego damy ...ale chyba jeszzce tak z rok posiedze w domku choc naprawde chcialabym isc do pracy .....

Niko ma juz 12 zebow wychodza mu jak grzyby po deszczu ..marudzil przez pare dni goraczkowal bo duzo zebow na raz mu wychodzilo do tego ma gorne 1 , 2 nie ma 3 sa spuchniete teraz i mu wychodza trzonowe tak nie pokolei ..i dolne tez trzonowe sie wybijaja ..

Ostatnia edycja:
no i wyniki krzywej : na czczo 88, po godzinie 120, po 2h 144 - więc ciekawe co powie gin czy określi mnie jako cukrzyca czy jako już nie cukrzyca - bo to chyba na samej granicy jest.

Maria28 a obciazenie mialas 50g czy 75g bo jak 75 po 2 godzinach powinno byc do 140 ...ja mialm 142 i to juz cukrzyca ... a jak mialas 50 to nie masz cukrzycy ,...to by bylo super

75 :( no coz, kupilam paski za kupe kasy i za godzine mierze bo zjadlam, ale nie wiem ile wyrobie bez batonika:) bo na ogol 10 min okolo po obiedzie jem slodkie.

Maria28 kuurcze to jednak jest cukrzyca szkoda juz myslalam ze druga ciaza moze byc bez :( no ale moze sama dietka wystarczy ..a tak z ciekawosci ile teraz za opakowanie paskow placisz??? a tak teraz na suwaczek spojrzalam cos pozno mialas obciazenie robione tym bardziej ze pierwsza ciaza byla cukrzycowa >>>>> ja mialam cos w 28 - 29 cos tak chyba

Ostatnia edycja:
Agula ja mialam juz raz robione chyba w 23 tyg i nie wyszla mi cukrzyca. Teraz wyszla, ale teraz tO juz za pozno zebym sie tym przejmowala :) ide mierzyc pomalu, ciekawe co bedzie.

Maria odczytałaś i zasłabłaś z wrażenia?? hehe? dawaj znać co tam? bo jakieś napięcie zbudowałaś ;) (ja miałam 143 jak pamiętam ale tp w 26 tyg - jak na ten tydzień to i tak niezle... chociaz pow. normy)

reklama
No juz juz :)123 po godzinie po normalnym obiedzie :) wiec jem batonika - ciekawa jestem co bedzie po nim- zmierze po 2h bo po czekoladzie powinno sie chyba pozniej mierzyc.

Do góry