reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Agula8888 ja miałam kiedyś torbiel na jajniku, ginekolog przypisał mi czopki z tego co pamiętam 2 rodzaje: dopochwowe i doodbytnicze (nie wiem po co, ale lekarzowi nie ufać?:)) i po całej kuracji po torbieli nie zostało śladu. Nie masz się czym przejmować :-)

reklama
Cześć

Agula8888 : miałam torbiela. Gin obserwowała czy urośnie. Urósł. Umówiłam się na wypalankę-wykręcankę po miesiączce i okazało się ze po torbielu śladu niet. Sam się wyłuszczył razem z miesiączka. :)

dzieki dziewczyny ja jestm taka panikara z natury polozna chciala mnie zarejestrowac na usg 24 stycznia ale ja zaraz łzy w oczach ze nie wytrzymam w niepewnosci do tego czasu a ona ze nie ma innej mozliwosci ...ale jak zobaczyla ze ja naprawde spanikowana to znalazła termin na jutro ...i dobrze bo bym nerwowo nie wytrzymała do 24 stycznia ..... Mam nadzieje ze to nic groznego

Agulla głowa do góry - będzie dobrze, pamiętam , że gin mówił, że najlepszym lekarstwem na wszystko co wykrywa się na jajnikach jest ciąża. jak tylko wrócisz daj znać

My jestesmy po bilansie. waga 13kg, 88cm wzrostu, 50 w siatkach centyli.
pytałam o nocnik i pow, że jeżeli dziecko krzyczy to absolutnie nic na siłe, 5 już są widoczne , także mam nadzieje ,że wkrótce wyjdą. myślałam, że będzie mówić coś na temat smoczka ale kompletnie nic, wcześniej jak był chory to mówiłą, że to przyjaciel dziecka - inna pani doktor.
jeżeli chodzi o mowę pow, że ma jeszcze czas, i , że jest bardzo żywy. normalnie w domu czy u znajomych to widzę, że jest żywy ale w przychodni widać to na maksa.
najpierw był płacz i prowadznie mnie do wyjścia później oswoił się i chwila u mamusi na kolankach a później to już bieganie :-)

Witam,
chciałam zapytać czy macie jakieś fajne sprawdzone przepisy na obiad przy cukrzycy ciążowej. Szukałam w necie i nic ciekawego nie znalazłam. W niedzielę po podaniu glukozy wyszedł mi lekko podwyższony cukier i ginka kazała mi ograniczyć słodycze. To podobno jeszcze o niczym nie świadczy, ale postanowiłam zadbać o dietę. Dlatego bardzo by mi się przydały konkretne przepisy bo jestem zupełnie zielona co mogę a czego nie powinnam jeść.

Mlodak przy cukrzycy należy ograniczyć węglowoadny, pieczywo białe, ziemniaki, makaron , produkty które zawierają mąkę, często też nabiał, owoce

ja polecam warzywa na patelnie z kurczakiem, bigos, ryby bez panierki, dużo warzyw, ale surowych , uważaj na buraczki i marchew gotowaną.

Agulla super. cóż lekarz się pomylił, można dostać szału , najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło:-)

Gabrielka no ale co sie strachu najadłam to moje ........,,,,,,,,,,,,,,,, Podobno mam tyłozgiecie scianki macicy czy cos takiego i niby dlatego lekarz zle mógl podczas badania zinterpretowac ze to torbiel ... tylko moim zdaniem zamiast od razu mowic pacjentce ze ma torbiel to powinien nic nie mowic tylko dac na to usg zeby lepiej sprawdzic i zbadac bo ja sie niezle denerwowałam ale juz po strachu jak mi powiedziała podczas usg ze nie ma zadnech torbieli to jak by mi ktos kamien z serca zdjal od razu sie lekka poczułam ....

Niko dzis pierwszy raz zasnal sam ..tzn do tej pory zasypial ze mna lezac na lozku a wczesniej byl bujany a dzis polozylam go do lozeczka bo zachcialo mi sie pierogow i poszlam do kuchni nasłu****e ze taka cisza ide a Niko spi :):):)

mlodak najpierw musisz sprawdzic na sobie czy ziemniaki ci podnosza cukier ja np moglam jesc zawsze jadłam ich 5 do tego jak paietam to czesto ryby jadłam teraz moje dziecko ryb nie lubi hehe moze dlatego ze w ciazy miał ich nadto :) ja tez robiłam sobie bigos i jadłam z ziemniakami ja tak lubie wogole bigos kapusta mozesz jesc do woli cukru nie podnosi ..miesko to piers z kurczaka bez panierki no i zupy wszelakie nie podnosily mi cukru wogole z obiadami ja nie mialam wcale problemow makarony ale tez dostosuj ilosc do swoich wymiennikow ..trzymaj sie ich i bedzie dobrze

Hej dziewczyny. Wiecie może czy Pulneo syrop jest na receptę? Wczoraj byłam u lekarza z mała i mówiłam że mam ale okazało się że już niewiele i nie wiem czy zawracać jej głowę czy on jest bez recepty. Będę wdzięczna za szybka odpowiedz.

reklama
Do góry