Majka, iryska póki co jeszcze się wstrzymam, bo wiem, że ten cukier to wina tej nieszczęsnej otyłości i jedyne co bym dostała to dietę i kazaliby mi ćwiczyć
A sama mam noworoczne postanowienie właśnie takie i jako, że humor i motywacja dopisują z racji pozytywnych efektów leczenie, to mam zamiar z tego skorzystać. Już nie pałaszuję całej paczki ciastek, czy wafelków na raz ale dzisiaj zjadłam 3 pierniki, stoją w szafce i zupełnie mnie nie korcą
To samo z innym jedzeniem... więc jestem pozytywnej myśli - trzymajcie kciuki, bo może to właśnie tym razem mi się uda
Co ja gadam... no przecież, że się uda!
Więc ja proszę nie bijcie mnie
tylko ciągle wypytujcie efekty to będę miała dodatkową motywację i wstyd mi będzie, jeżeli coś będę robić nie tak
- wiecie o co chodzi^^
iryska z tymi tytułami to ciężko, bo ja nadrabiałam klasyki w zasadzie i tę moją Anię, którą kocham
- chyba ten rok też od
Ani zacznę
W każdym razie czytałam
Wielkiego Gatsbyego ostatnio - całkiem niezły acz nie wiem, dlaczego wrzucają go w tę literaturę amerykańską najwyższych lotów. Prawdopodobnie nie znam realiów, historii USA się nie uczyłam i może stąd mój niewłaściwy lub niepełen odbiór (bardzo zresztą podobna jest do Tragedii Amerykańskiej). Poza tym męczyłam sporo
Ruiza Zafona bo przeczytałam
Księcia Mgły i MArinę- mnie się bardzo podobają i wcale nie uważam, że są przeznaczone tylko dla mlodzieży. Jeżeli nie czytałaś
Władcy Pierścieni to gorąco polecam - coś cuuudownego. Kiedyś już czytałam i zupełnie nie rozumiem dlaczego mi się nie podobalo. Ale koniecznie przekład Marii Skibniewskiej!
Poza tym jeżeli lubisz kryminały, to cały repertuar
Simona Becketta (
Chemia Śmierci, Zapisane w Kościach, Wołanie Grobu, Szepty Zmarłych) - facet jest wg mnie niesamowity
No i jak dla mnie mogłabyś zainteresować się też trylogią
K-PAX, której pierwsza część była zekranizowana(z Kevinem Spicey w roli głównej - dosyć znany film).
I na tym póki co poprzestanę. A nie... jeszcze jedną, której czytałam tylko fragmenty, ale Mąż jest zachwycony mianowicie:
Grilllbar Galaktyka Marii Lidii Kossakowskiej - to jest fantastyka. O, i teraz skończyłam :-)
W razie czego służę jeszcze radą^^
Agula, Olajo jeżeli chodzi o badanie glukozy, to niekiedy zleca się 75g od razu, aby nadmiernie nie obciążać trzustki. Nie zawsze muszą być te dwa badania z 50 i 75g - starczy jedno z 75g.
Maria super, że Bartek spał u siebie
I jeszcze cała noc... :-)
Ja czekam na zdjęcia pokoju, może jakąs inspirację znajdę bo my też w tym miesiącu chyba będziemy wszystko kompletować i robić. Co prawda Filipek będzie miał mały pokój bo 12m2 ale będzie musiał sobie póki co poradzić :-) Ogólny "zarys" i kolorystykę już mam, tylko jakaś ułomna ostatnio jestem bo nie mogę szczegółów dopasować.
Jedyne co, to łóżko wybrałam - zielone będzie. O takie:
Łóżka Łóżko dla dzieci GRZEŚ-S 160x80 DREWNIANE!!! (2031083213) - Aukcje internetowe Allegro
No nic, miłego dnia Wam życzę i uciekam