reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga_irlandia - no wiesz ja po ciąży też miałam przykazane trzymać dietę przez 3 tyg a potem iść na krzywą, ale urodziłam małego nerwósa i nawet się umyć nie mogłam a co dopiero obiad zrobić lub zjeść 5 razy :) nie było szans, nawet w leżaczku cm obok mnie nie potrafił leżeć bez wrzasku. Więc podziwiam cię że ty tak potrafiłaś robić dietę dalej i jeszcze do tego iść na krzywą.

A o to moje pudełka zabawek:
jeden pokój :
Obraz 634.jpgObraz 632.jpg

a o to drugi pokój:
Obraz 635.jpg

i winowajca tego całego burdelu:
Obraz 636.jpg

reklama
eeee no jakos trza se radzic:-Dja tu rodziny nie mam wiec na siebie zdana jestem i na szczescie mi to wychodzi bo inaczej nie zdecydowalabym sie na kolejne dzieci:tak:
zreszta ja przy 5 dzieci i tak czas dla siebie mam;-)

aga irlandia podziwiam Cie 5 dzieci wow fajnie ..tez kiedys mieszkałam w Irlandii .... tam lekarze inaczej podchodzą do chorób przeziebień a już wogole nie ma tam antybiotyków tylko jak juz trzeba to mi sie podoba bo nasi lekarze laduja w dzieci przy zwyklych przeziebieniach ... a jak porody ?? Mam znajoma ktora rodziła w Dublinie i jej opowiesci tragiczne moze trafila na personel nie mily >...

Dziewczyny pytanko jak dziecko zaczyna samo chodzić to najlepiej żeby było w bucikach z usztywniona piętka czy bez butów ??

Ostatnia edycja:
Ja też polecam takie skarpeto-kapcie. Też ich używamy. Nam rehabilitantka mówiła, że po domu na dziecko chodzić w skarpetkach bez butów, bo wtedy stópka najlepiej pracuje i się rozwija, no i na początku chodzenia też dziecko dużo pracuje paluszkami żeby równowagę utrzymać, a w butach nie bardzo to działa. Buty tylko na dwór - powinny mieć sztywną piętkę, a reszta podeszwy musi być bardzo giętka, bo dzieci jeszcze na paluszkach stają często.

Dziewczyny proszę o głos na Przemka i jego uzębiony uśmiech :-) www.babyboom.pl/konkurs_calgel/ Jego zdjęcie znajduje się na pierwszej stronie. Proszę o głosy na zdjęcie numer 290, numery zdjęć wyświetlają się po najechaniu kursorem na dane zdjęcie. Klika sie na to zdjęcie i wtedy można oddać głos.

Ostatnia edycja:
Nice głos oddany ale jak się nie mylę to są 2 zdjęcia Przemka :)
Pytanie do mam starszych dzieci jaką kolejność wieczornych rytuałów macie? Kąpiel mleko mycie ząbków sen, czy mleko kąpiel ząbki sen? Niby drobiazg ale zastanawiam się jak to jest u większości z Was? :)

nice-girl-głos oddany:-)
Ja wróciłam z pracy w doskonałym humorze, przesunięcie o te 15 minut godzin pracy to był super pomysł:-) wszystko na luzie bez pośpiechu, z M.zamieniłam nawet kilka słów. Wstaje szybciej ale warto dla spokojności.

aga irlandia podziwiam Cie 5 dzieci wow fajnie ..tez kiedys mieszkałam w Irlandii .... tam lekarze inaczej podchodzą do chorób przeziebień a już wogole nie ma tam antybiotyków tylko jak juz trzeba to mi sie podoba bo nasi lekarze laduja w dzieci przy zwyklych przeziebieniach ... a jak porody ?? Mam znajoma ktora rodziła w Dublinie i jej opowiesci tragiczne moze trafila na personel nie mily >...

ja oby dwa porody tutaj sobie chwale:tak:ani jednego szwa wewnetrznego ani zewnetrznego,zadnego ciecia mego biednego krocza( co zrobiono mi 3 razy w Polsce:wściekła/y:) na opieke tez nie mam co narzekac a powiem ze przerobilam tutaj rowniez 3 poronienia i zabiegi:zawstydzona/y:
faktem jest ze podejscie lekarzy jest nieco inne ale ja juz sie przyzwyczailam i jakos mi to nie przeszkadza:-D

pozdrawiam

Elmoo - u nas kolejność jest taka: mycie ząbków, kąpiel, kremowania itp, butla mleczka i spanie. Wiem, że mycie ząbków powinno być po mleczku, ale jakoś tego nie widzę u nas, bo on średnio chętny jest do tego, a po butli już jest wyciszony i przysypiający (pije butlę już przy zgaszonym świetle) i jakbym mu zafundowała wtedy mycie ząbków to nie wiem ile czasu by potem usypianie trwało...:baffled: A u Was jak jest?

Iryska - to super, że udało się to przesunięcie załatwić :-) Jeden stres dziennie mniej :-)

reklama
hej dziewczyny! Czytam was cały czas , ale jakoś nie mam weny do pisania. Ciekawe jak tam Phelania, bo z tego co kojarzę to juz powoli na Nią czas:), a dawno jej tu nie było.
Mam do was pytanie, od poczatku miałam niskie cukry, ale teraz od kilku dni sa jeszcze niższe, przy diecie już bardzo mało cukrzycowej, dodam jeszcze, ze na wadze normalnie przybieram, po tym spadku 3kg przez pierwszy miesiąc, przytyłam już 2,5 kg, więc jest ok.

Do góry