reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hejka

a u mnie wyniki na krzywa po porodzie wyszly w normie:tak:czyli teoretycznie nie musze sie martwic ale tak se mysle ze byloby chba dobrze jakbym tak jednak te diete cukrzycowa trzymala co wy na to?moze nie jakas bardzo rystrykcyjna ale jednak

reklama
aga_irlandia ja nie stosowalam zadnej diety od razu jak wyszlam ze szpitala objadalam sie wszystkim na co mialam ochote a i krzywej tez nie robilam po porodzie :p:p mierzylam sobie moze pare razy cukier sama i koniec

Maria28 na czczo > 90 to nie masz cukrzycy suuuperrr

Maria ale super. Ale co to za pomiar po 3 h?? Ja miałam po 2h i miało być do 140 i miałam 143 chyba no i dupa już była, a na czczo to zawsze dobre wyniki miałam. Kurka przypadkiem znalazłam świetne łóżeczko dla twojego bartka ŁÓŻKO DZIECIĘCE TOMEK I PRZYJACIELE LITTLE TIKES (1912398299) - Aukcje internetowe Allegro.

NIce gratulacje dla Przemka za pierwsze kroczki. Tak po miesiącu pewnie się rozkręci. U nas pierwsze kroczki były w roczek, a jak miła mała 13 miesięcy to chodziła jeszcze jak pijany zając ale chodziła... teraz biega. Wczoraj niania cała przejęta się tłumaczyła bo mała biegła i wpadła na kosz wiklinowy i starła skórkę pod okiem. Zdarza się - przy mnie to często się gdzieś uderzy a niani pierwszy raz tak odwaliła - to ta spać nie mogła po nocach.

ewelina K juz niedługo nie martw się. ja tez jeżdziłam po 100 km do diabetologa, po to żeby luknęła w wyniki powiedziała że ok i tyle. ketonów też nie sprawdzałam. W moczu nie wychodziły aż do 35 tygodnia chyba, ale wtedy to już mi moja ginka powiedziała że to i niecukrzycowe ciężarne mają i luzz.

Macie jakieś fajne pojemniki na zabawki? Ja kolejny do wyrzucenia - mała na niego siadała i się rozleciał. Polecajcie bo mi sie klocki pod nogami walają :)

Maria, Aga_irlandia - gratulacje super wyników po obciążeniu :-) Rewelacja!

Ewelina - no to dobrze, że już nie będziesz tak ciągana :-)

A u mnie lipa, już się cieszyłam, że tym razem cukrzyca łagodniejsza, ale wygląda na to, że później zaczęła się rozkręcać, ale za to gwałtowniej. Ta insulina co mi przepisała to mi już nie starcza... Wczoraj tylko 1 wynik miałam poniżej normy (132) a wszystki inne w przedziale 143-156 :-( A już i tak się sama porządziłam i zwiększyłam sobie dawki insuliny o 0,5j

maria45 zaglądasz widze czasem do nas:)) ja wg gdyby nie wy to bym o ketonach nie wiedziała co lekarz to oczywiście inne opinie ale mam pytanie dostałam od kolezanki te paski aby zobaczyc czy mam te ketony czy nie a jeśli będę je miała to co wtedy???

elmoo gdy patrzę na te pojemniki to tez nigdy nie wiem bo niedość że są drogie to jeszcze jakoś takie wątłe ja Kacperkowi kupiłam taki z siateczki na suficie wieszany i kończy się u dołu ma takie przegrody na zabawki to się u nas sprawdziło ale teraz i tak większość zabawek jest na strychu u rodziców w pudłach:eek: Mam nadzieję że Szymek skorzysta:)

nice-girl kochana jeszcze miesiąc z haczykiem zleci szybciutko :p

A ja dzisiaj nie zawiozłam syna do przedszkola nie chciało nam się wstać:zawstydzona/y:

ja po porodzie 5 tyg musialam trzymac diete cukrzycowa i zapisywac wyniki potem juz wyluzowalam a krzywa robic musialam ze w zwiazku z tym zem slodka w ciazy byla to raz w roku badanie cukru u lekarza robic musze:)jak dla mnie dobrze bo ja juz mloda nie jestem a i w rodzinie cukrzyca jestnwiec ostroznosci nie zaszkodzi:tak:

ech....ciezko mi odmowic sobie slodyczy wrrrrrrrrrrrrrr

witam
Co to był za tydzień:) dobrze że już weekend. Moim największym zmartwieniem jest nie punktualna komunikacja miejska. Jedno szczęście moja szefowa załatwiła z ważniejszą szefową przesunięcie o 10 min moich godzin pracy. Mam nadzieję że już nie będę musiała biegać a M.nie będzie spóźniał się do pracy. Muszę niestety szybciej wstawać ale cóż...i tak jestem niewyspana i tak:-) Mała budzi się o 4 zanim ją nakarmię dzwoni budzik. Takie życie:-)
Z moim M.widzimy się mijając się w drzwiach, jak wraca z pracy ja śpię(robi jeszcze prawko i wraca około 23 do domu) Dosyć narzekania!!
aga_irlandia-mój lekarz też kazał mi trzymać dietę cukrzycową około 5-6 tygodni. Mój obecny sposób żywienia przypomina dietę cukrzycową i mam nadzieję że tak zostanie. Oczywiście jak mam ochotę na coś to grzeszę głównie w weekendy, ale jakoś mi zostało po ciąży że nie zjem chemicznego jedzenia i słodyczy typu batonik. Drożdżówki,sernik, jabłecznik-czyli to co w cukrzycy mogłam:-) U mnie też cukrzyca w rodzinie była a więc jak mówisz trzeba dmuchać na zimne.
Maria-super że nie masz cukrzycy!!! Możesz bezkarnie zaspokajać zachcianki ciążowe. Łóżeczko extra:-) Hmmm jakie ja dla dziewczynki będę musiała kupić? Hello Kitty?;-)
ewelina-ja nie mierzyłam ketonów, cukry małam opanowane dietą i nie przekraczałam 120 po 1h. Raz coś wyszło w moczu jakiś jeden plusik to gin. powiedział że mam pamiętać o 2 kolacji i tyle bo to nic szkodliwego tylko mam jeść więcej węglowodanów.
nice-girl-Tobie cukrzyca nie odpuszcza?Dasz radę:-) już dużo czasu Ci nie zostało(jak ten czas leci) Gratulacje dla Przemka!!Pierwsze kroczki-wow!!! U nas pierwsze samodzielne siedzenie no i najważniejsze przeniosłyśmy się z gondoli do spacerówki:-) Trochę jestem zła że tak na samą zimę, ale już nie mieściła się w wózku.
Elmoo-my mamy jeszcze mało zabawek a więc pojemniki póki co były zbędne,ale zbliżają się święta i mała coraz rozumniej podchodzi do prezentów. Jak coś znajdziesz ciekawego pochwal się:-)

Ach wolna sobota coś wspaniałego:-)
Majka gdzie się podziewasz?Liczyłam na słowa otuchy w związku z powrotem do pracy:-)

reklama
Do góry