reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzieki dziewczyny ... Tak to jest ze niby wiem ze zacznie chodzic pewnie juz niedlugo ale jakos tak nie mogew sie chyba doczekac .... kto jak kto ale ja powinnam sie nie stresowac jestem z zawodu opiekunka dziecieca i psychopedagogiem ...a mimo to jak ma sie własne dziecko to raptem potrzebna jakas porada a raczej upewnienie ....

Niko wlasnie zasnal zmeczyl sie karmieniem psa moj shitzu jest biedny maly wciska mu na sile karme i czasem tez chce jej sprobowac hehe pies posluszny i zjada wszystko z reki malego dla niego to super zabawa a dla mnie pelno okruchow i porozrzucanej karmy w kuchni ...

Maria28 to ile razy mialas pobierana krew dzis trzy ?? a czemu tak ??

reklama
Nadejszła wiekopomna chwila :-D Przemuś dziś około godziny 19 puścił się krzesła i przyszedł do mnie!:-D Przeszedł sam jakieś pół metra, tak z 5 kroczków. Myślałam że go zaściskam na amen z tej radości. No i fajnie bo akurat oboje z mężem te pierwsze kroczki widzieliśmy. No i w ogóle się nie spodziewałam, bo siedziałam sobie po prostu na łóżku i nie wołałam małego, ani nic. Strasznie się cieszę, że wreszcie się odważył puścić podpory. Wiem, że do chodzenia to jeszcze trochę czasu minie, no ale coś się ruszyło. Potem już nie chciał tego powtórzyć tylko przy ścianach chodził.

IGA73 - no to super, że skrócenie nocnej przerwy zadziałało i to widzę, że bardzo Ci się obniżyły poranne cukry. Ja to mam na ogół tak między 82 a 88, ale to jest ok :-)

AGULA - ja nie Maria, ale na moje oko to wszystko ok - pobrali krew na czczo, potem po 1h i po 2h, czyli 3 razy.

cześć słodziaki:)

Codziennie czytam ale jakoś do pisania weny brak
nice-girl super przypomniał mi sie mój Kacpuś jak zaczynał chodzić:-D chwile najpiękniejsze w zyciu które człowiek zawsze będzie wspominał :)

No ja jutro do diabetologa ;/ Nie chce mi się zasuwać do niego bo mam 100km w jedną str :crazy: ale już miesiąc nie byłam więc czas najwyższy. Wkurza mnie to bo nic a nic nie wspomina o ketonach jakby wg tego nie było o wy macie inaczej:-( mam nadzieję że mój synuś zdrowy rośnie w sobotę byłam na wizycie wg usg pokazywał że waży 1070:):) a ogólnie do tej pory przytyłam 3 kg. wg mnie cukry w normie na czczo też mam blisko 90 raz 87 raz 83 także chyba ok jak wiem że sobie pofolgowałam to mam wyższe wyniki po obiedzie szczególnie bo ja łasuch na słodkie i nie powiem żebym nie zjadła czegoś slodkiego ale nie przekraczam 130 po słodkościach:zawstydzona/y:

Pozdrawiam i życzę spokojnych snów

EWELINA - powodzenia na wizycie u diabetologa, rzeczywiście daleko masz, więc nie dziwię się wcale, że Ci się nie chce. Jeśli cukry masz dobre i się nie głodzisz za razem to nie masz się czym martwić. Najgorsze są ketony pojawiające się w połączeniu z cukrem w moczu, ale to się pojawia przy ogromnych poziomach cukru, na pewno przynajmniej powyżej 200, więc to Ci raczej nie grozi. Jak w moczu są same ketony to znaczy, że za mało jadasz,ale jeśli nie chodzisz zagłodzona to pewnie wszystko jest ok. Także głowa do góry :-) A ja dziś dałam do kolacji te zapisane 0,5j na 1 WW + dodatkowo 0,5j i zobaczę jaki będzie wynik. Przez 2 ostatnie dni mi normę przekraczało mimo insuliny, więc zobaczymy co dziś będzie jak trochę więcej wzięłam sobie. Ze śniadaniami za to jest lepiej. W I ciązy znowu ze śniadaniami była tragedia, a z kolacjami trochę lepiej.

niece-girl az mi się banan na twarzy zrobił, jak przeczytałam opis pierwszych kroczków Przemka :)) Urocze :))

Tak w ogóle czytam Ciebie i Marię i znowu Wam zazdroszczę i zaczynam tęsknić za czasami ciąży :)

Póki co, drugie podejście do chudnięcia robię. No kurde, w końcu mi się musi udać! Palenie rzuciłam a schudnąć nie potrafię!? Wstyd po prostu :))

Co do moich badań, to nie chce mi się i nie mam jak za bardzo. W ten lub przyszły poniedziałek jednak nie mam wyjścia i muszę zrobić próby wątrobowe, bo gin powiedziała, że inaczej mi więcej tabletek nie przepisze :|
Orientujecie się może dziewczyny, jakie to konkretnie mają być badania, jak się to to nazywa? Chciałabym w cenniku zobaczyć, ale kompletnie nie wiem na co patrzeć :(

Póki co uciekam,
Dobrej nocy i niskich cukrów Mamusie! :))

Nice Gratuluje Przemkowi:) haha tu rozmawiamy o tym i nagle hop chodzi:)

Sluchajcie ale numer chyba nie mam cukrzycy! Co jest chyba niezlym szokiem nierealnym- 78 na czczo, 120 po godzinie i po 3h 103! No dla mnie to brak cukrzycy ale zobacze co gin powie, coprawdy wolalabym powtorzyc za miesiac np.a wczoraj zjadlam ciastka popijalam lodami czekoladowymi zeby wszystko co slodkie wyjesc z domu bo sie przygotowywalam na mega cukrzyce:) a ile na czczo powinno byc w ogole?

nicegirl newra mam zawsze jak musze taki kawał za kółkiem spędzić i jeszcze do wielkiego miasta wjechać korki i wg masakra jakas chyba bym się nie przyzwyczaiła mieszkać w większym mieście:szok: Diabetolog podwyższył mi o jedną jednostkę insulinę teraz mam 5,6,6
Jeśli chodzi o ketony to nigdy mi mój diabetolog o nich nie wspominał więc dzisiaj się go wkońcu zapytałam powiedział tak jak ty napisałaś że ketony w moczu pojawiają się jeśli osoba ma za niski cukier bądź bardzo wysoki i nie ma potrzeby abym ja je sprawdzała:nerd: więc ufam że ma racje 30 znowu musze jechać ale obiecał mi że pod koniec ciąży nie będzie mnie ciągał tak daleko i w kontakcie mailowym bedziemy nozobaczymy bo słysze to od niego już 3 raz:-p

Maria wow wyniki wzorowe:-D

Za mną chodzą gofry z bitą śmietaną bądź z nutellą :baffled::zawstydzona/y:

Buziaki słodziaki:)

reklama
Ewelina ja miałam cukry wzorcowe a ketony sie pojawiły ... za długa przerwa w jedzeniu - za wcześnie jadłam kolację, za mało węglowodanów - to wg mojej diabetolog było przyczyną ich pojawienia się.

Do góry