reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

agga86 - gratuluje wytrwania:-Dnie wiem czy bym dała rade
Dzis zjadlam 3 kostki czekolady i pomarancza ,powtórka z dnia wczorajszego:-)cukier po 30min 99 wiec nie ma tragedi....
Ale jak sie zajadałam -Dziewczyny jakbym słodyczy w zyciu nie jadla:-Ddelektowałam sie strraaaasznie.
Misia45-twarda jesteś- kochana u mnie ciezko:zawstydzona/y:niby na chlopaka same kwasne - oj te zabobony:-)mi czekolada w głowie:tak:nic innego ....

reklama
Nice sto lat dla syneczka :)))

Agga trzymam kciuki, ja też myślę, o zmniejszeniu ilości słodyczy bo... wczoraj zjadłam 2 tabliczki czekolady bo miałam na nie ochotę, naoewno połowę spaliłam przy moim serduszku jak nie więcej ale ja chłonę słodycze na potęge

Dzisiaj na polsas news był ciekawy program o cukrzycy, pani doktor i profesor mówili, żeby raz w roku conajmniej robić badanie cukru, że objawy to większy apetyt , więcej się pije i częściej oddaje się mocz. jeżeli ponad 120 jest nad czczo to już cukrzyca a 200 po posiłku ale to już nie wiem ile godzin - my wszystkie powinnyśmy mieć diete pilnującą węglowodany i chyba trzeba będzie się za to wziąśc bo jak to słyszałam to ciarki mi przeszły :(

A mnie dziwi to ze jak bylam w ciazy pierwszej i mialam cukrzyce to mimo uzaleznienia od slodyczy potrafilam je ograniczyc do minimum, jak tylko urodzilam z wzgledu na brak czasu zaczelam jesc ciasta a potem juz powrot do czystych slodyczy - czekoladowych. I teraz nie potrafie juz przestac za nic :(

Nice- sto lat dla Przemka!!!!! Ale dzien dla dumnych rodzicow :)

Dziewczyny , mam pytanie odnosnie mierzenie cukru.
Na podwieczorek zjadłam pomarancza,małe jabłko i 2 kostki czekolady po 30min mialam cukier 98 za 1h zmierzylam ponownie cukier i juz mialam 121 nie minela minuta i ciekawosci wzielam drugi pasek i zmierzylam ponownie i juz bylo 89:szok:dziewczyny czy to mozliwe ze tak szybko mi spadł? moze cos z glukometrem nie tak:-(

Phelania hmmm albo za mala kropla albo glukometr nie taki, a najlepiej nie mierz tak co chwile bo sie zalamiesz:) ja robilam ejsperymenty typu dwa glukometry na raz z jednej kropli i dwa wyniki rozne o 50! Lub dwa razy w tej samej chwili z dwoch palcy i tez giga rozbierznosci! Ogolnie wydaje mi sie ze ty w ogole nie masz cukrzycy i powinnas bardziej normalnie jesc i wiecej.

czesc slodkie :)

no i czlowiek sie cieszyl na weekendzik... i juz po... eeehh....

gabrielko - heeehh tak czytam dziewczyny i co raz bardziej mi sie odechciewa :) ale tak sobie naiwnie myślę ze moze jak nie będę musiala przy drugiej lezec to i cukrzyca sie nie pojawi..... :)
wasze zdjecia super :) ooooojjj ja bym sie nie wtarabanila na te trampoline ale dla was brawo :) Natanek co raz wiekszy.... co raz wiekszy.... :)

Maria - czy twoj synus to tak od zawsze za rękę chodzi? bo moja żaba to wszystko sama sama sama i oczywiscie najczęściej w przeciwnym kierunku...

nice - spoznione ale wszystkiego naj naj dla Przemka na te nastepne latka :) na pewno impreza udana i torcik zjedzony do ostatniego kawalka :)

iryska - ojoojjj to ty jeszcze masz duzo czasu do tej pracy :) pozazdroscic :) a rozszerzanie u mnie chyba zaczelo sie od odrobiny kaszki w ramach ekspozycji, potem doszly marchewki jablka i inne takie w mniej wiecej taki sam sposob jak Maria :) no i najlepszego u was na 5 miesiecy :)

dziewczyny - ja to wam powiem szczerze ze ciesze sie ze nie trafilam na diabetologa liczacego WW bo czytam was i to jest jakas masakra.... 10g tego 12 tamtego - koszmar i wspolczuje jednoczesnie

Agga - o rany rany.... teraz ciebie musimy pogonic do lekarza chyba... koniecznie....

buziaki dziewczyny :)

hej kochane !!! Ja już nie daję rady, zaczynam coraz normalniej jesć, bo te cukry cały czas niskie, niskie, np. na obiad mielony nie na oleju, tylko w piuecu konwekcyjnym, ziemniaki , kupa surowki i talerz żurku, z odrobiną śmietany i cukier po godzinie 86, nie wieżyłam i zmiezyłam jeszcze po pół godziny i 84, więc nie jest tak, że po godzinie mam niskie a potem mi rośnie.
Nie sądzilam , ze w cukrzycy będę miala problem z niskimi cukrami, na czczo wyniki w normie.Jem na prawdę dużo i według przepisow z listy produktów dozwolonych. NIE WIEM CO JEST NIE TAK!!!
W ŚRODĘ WIZYTA U DIABETOLOGA WIĘC MAM NADZIEJE, ŻE SIĘ DOWIEM!!!!!!!!

Maria28 nie ma takiej opcji zebym nie nie miala cukrzycy :-(niestety
Wyniki po obiciazeniu świadcza ze niestety mam.
Glukoza na czczo dozylnie - 68 ( i tu było przy mało )
Glukoza po 75g po 1h - 167,2 mg /dl
Glukoza po 75g po 2h - 170,7 mg /dl

Wiec cukier mi rósł , wiec chcialabym zeby to byl tylko sen
Karorek -
zrob sobie powtórke z glukozy !!!moze ty wogóle tej cukrzycy nie masz, u mnie na forum w Grudniówkach jest jedna dziewczyna gdzie podejrzewali cukrzyce bo miala troszke za wysoko cukru, badania zrobila powtórnie i okazalo sie ze jednak cukrzycy nie ma:tak:

reklama
Phelania, nie zrobię jeszcze raz, bo to jest jednak duży szok dla organizmu, zresztą zapytam sie lekarza.
No ale podobnie jak u Ciebie wyniki chyba nie kłamią:
na czczo 86 (norma)
po godzinie 154 (norma)
po 2 godzinach 145 ( za dużo o 5). NO I CUKRZYCA CIĄŻOWA!:(

Do góry