reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Jestem po zmierzeniu cukru jesli chodzi o pomarancza , i 2 czekoladkek z bombonierki jestem w szoku 98jednak nie ma tragedi:-)raz na tydzien bede sobie pozwalac na takie grzeszki:-)ale jak mi teraz ciezko na żoładku,,,
Karorek - moja diabetolog mówila ze nie mozna jesc zupy i drugiego dania naraz na obiad albo to albo to.Kazdy mowi inaczej
Karorek - moja diabetolog mówila ze nie mozna jesc zupy i drugiego dania naraz na obiad albo to albo to.Kazdy mowi inaczej
karorek
Fanka BB :)
Jestem po zmierzeniu cukru jesli chodzi o pomarancza , i 2 czekoladkek z bombonierki jestem w szoku 98jednak nie ma tragedi:-)raz na tydzien bede sobie pozwalac na takie grzeszki:-)ale jak mi teraz ciezko na żoładku,,,
Mi nikt takich rzeczy nie mówiłwięc nie wiem, następne pytanie do diabetologa
Elmoo
Phelania a czym Ty przestraszona jesteś ??Że 98?? To super wynik. Ja raz spóbowałam taką drożdżowkę z serem i 160 po godzinie - to ja wtedy miałam oczy
Polecam wam loda magnum - rewelacja cukier po nim nie szaleje bo chociaz słodki to dość tłusty i cukier tak szybko się nie rozkłada.
Gabrielka ja też się piszę na 2 ciążę do Ciebie - może taki słodziakowy pensjonat stworzysz i zwalimy się do Ciebie na 9 miechów:-):-):-):-):-)
Majka o taaak thank's good is friday!!!!!
Maria super że się zdecydowałaś na lekarza ---> tak trzymać.
Iryska jak mała nie chce jabłka to odpuść z nim narazie. Moja tez niespecjalnie jabłuszko chciała na początku a potem się zajadała. U nas jako jedno z pierwszych poszedł ziemniaczek ze szpinakiem czy jakoś tak - polecam!!
Polecam wam loda magnum - rewelacja cukier po nim nie szaleje bo chociaz słodki to dość tłusty i cukier tak szybko się nie rozkłada.
Gabrielka ja też się piszę na 2 ciążę do Ciebie - może taki słodziakowy pensjonat stworzysz i zwalimy się do Ciebie na 9 miechów:-):-):-):-):-)
Majka o taaak thank's good is friday!!!!!
Maria super że się zdecydowałaś na lekarza ---> tak trzymać.
Iryska jak mała nie chce jabłka to odpuść z nim narazie. Moja tez niespecjalnie jabłuszko chciała na początku a potem się zajadała. U nas jako jedno z pierwszych poszedł ziemniaczek ze szpinakiem czy jakoś tak - polecam!!
Phelania
Karorek - chodzi o to ze za duzo , ma byc lekki obiad z malo iloscia wszystkiego a nie podwójnyale widzisz kazda diabetolog mowi inaczej.
Mam pytanko co do dziewczyn które pozwalaja sobie na małe słodkosci, Ile razy w tygodniu grzeszycie?:-)
Mam pytanko co do dziewczyn które pozwalaja sobie na małe słodkosci, Ile razy w tygodniu grzeszycie?:-)
karorek
No ale jak ja zjem taki lekki to będę mieć cukier 70((((Karorek - chodzi o to ze za duzo , ma byc lekki obiad z malo iloscia wszystkiego a nie podwójnyale widzisz kazda diabetolog mowi inaczej.
Phelania
Karorek - zjedz ryż dziki ,bo mozesz do tego zrób pulpety ale drobiowe lub z indyka na oliwie z oliwek:-)zawsze troszke tych tłuszczy masz a napewno jest bardziej lekko strawne niz zupa i drugie danie,kazda diabetolog mowi inaczej, ale kazdy organizm tez jest inny!!!
gabrielka1308
nice-girl
Maria - ja też pewnych rzeczy nie rozumiem w tej cukrzycy. Do tej pory nie wiem o co chodzi z tym jajkiem i co ono ma w sobie takiego, że cukier po nim lepszy. A z tymi sałatkami majonezowymi i w ogóle z tłustymi rzeczami to chodzi o to, że tłuszcz spowalnia wchłanianie węglowodanów z posiłku i dlatego po 1h cukier jest lepszy. Tak mi własnie ostatnio diabetolog tłumaczyła jak powiedziałam jej o tych moich sałatkach. Mówiła tylko, żebym po takim jedzeniu mierzyla też kontrolnie cukier 2h po posiłku, bo po tłustym może być skok po czasie. No i rzeczywiście jak sporo zjadłam to tak było, że po 1h spoko, a po 2 juz nie bardzo. Ale jak tak zjem te 2 łychy sałatki to jest spoko po 1h i potem jak mierze za kilkanaście minut nawet to już w dół cukier spada.
Ja chyba też będę musiała się niedługo zabrać za Przemka i jego nocne mleczka...
Iryska - będzie siostrzyczka :-) Wstępnie Alicja :-)
Może spróbuj właśnie marchewkę - słodsza jest. Te jabłka ze słoiczków są dość kwaśne i może jej nie smakuje. A może masz kogoś kto ma swoje ogródkowe jabłka? To wtedy byś mogła sama małej utrzeć i wybrać takie słodsze.
Elmoo - no właśnie - ja też jadałam Magnum w I ciąży i cukier był po nim ok.
Phelania - ja grzeszę minimum raz dziennie, a często ze 2-3 razy. Jak mam dobre cukry to sobie wciągnę kawałeczek czekolady czy ze 2 wingrona. Korzystam póki mogę, potem będzie gorzej i będzie się trzeba smakiem obejść. A dziś wypiłam 3/4 szklanki coca coli No zaszalałam na maxa. Po pół godziny cukier był 122, po 1h 98 chyba, więc luzik No i właśnie jak się zje same słodkie to warto zmierzyć cukier po 30min, bo po czymś takim się szybko podnosi i szybko spada.
Karorek - a ja nie wiedzę nic złego w zjedzeniu zupy i drugiego na raz. Jeśli cukier masz po tym dobry, dobrze się czujesz to jak dla mnie nie ma problemu. A przecież im bardziej dieta urozmaicona tym lepiej dla zdrowia.
Gabrielka - Wow! Jaki on już duży! Kiedy on tak urósł? Ślicznego mężczyznę masz w domu
Ja chyba też będę musiała się niedługo zabrać za Przemka i jego nocne mleczka...
Iryska - będzie siostrzyczka :-) Wstępnie Alicja :-)
Może spróbuj właśnie marchewkę - słodsza jest. Te jabłka ze słoiczków są dość kwaśne i może jej nie smakuje. A może masz kogoś kto ma swoje ogródkowe jabłka? To wtedy byś mogła sama małej utrzeć i wybrać takie słodsze.
Elmoo - no właśnie - ja też jadałam Magnum w I ciąży i cukier był po nim ok.
Phelania - ja grzeszę minimum raz dziennie, a często ze 2-3 razy. Jak mam dobre cukry to sobie wciągnę kawałeczek czekolady czy ze 2 wingrona. Korzystam póki mogę, potem będzie gorzej i będzie się trzeba smakiem obejść. A dziś wypiłam 3/4 szklanki coca coli No zaszalałam na maxa. Po pół godziny cukier był 122, po 1h 98 chyba, więc luzik No i właśnie jak się zje same słodkie to warto zmierzyć cukier po 30min, bo po czymś takim się szybko podnosi i szybko spada.
Karorek - a ja nie wiedzę nic złego w zjedzeniu zupy i drugiego na raz. Jeśli cukier masz po tym dobry, dobrze się czujesz to jak dla mnie nie ma problemu. A przecież im bardziej dieta urozmaicona tym lepiej dla zdrowia.
Gabrielka - Wow! Jaki on już duży! Kiedy on tak urósł? Ślicznego mężczyznę masz w domu
reklama
Na szybciutko!!!
Przemciu słoneczko to już ROK jak jesteś tu z Nami!!! Rośnij zdrowo, pięknie i radośnie!!! Zdrowia, zdrowia, zdrowia bąblu - czyli najważniejszego!!!
Mega wielkie całusy od poważnie wzruszonej e- ciotki!!! :*
Nice udanej imprezy!!!!
A słodziaczkom życzę udanego weekendu i niskich cukrów!
Buziaki
Przemciu słoneczko to już ROK jak jesteś tu z Nami!!! Rośnij zdrowo, pięknie i radośnie!!! Zdrowia, zdrowia, zdrowia bąblu - czyli najważniejszego!!!
Mega wielkie całusy od poważnie wzruszonej e- ciotki!!! :*
Nice udanej imprezy!!!!
A słodziaczkom życzę udanego weekendu i niskich cukrów!
Buziaki