obecnie jestem w 34 tygodniu. diete stosuje od 31. wyniki mam w normie, zdarzały mi sie pojedyńcze skoki ale tyle może być. Tylko że po kilku dniach diety glukometr zaczął pokazywać mi dziwne wyniki. Np na czczo 101, wieć mierzyłam drugi raz i już 89
albo po obiedzie 150, drugi pomiar 135, trzeci 116
moze być różnica między palcami ale nie aż taka, więc zmieniłam glukometr i moje wyniki na czczo nie przekraczają 90 a dzisiaj po zjedzeniu na obiadek kurczaka pieczonego, ziemniaczków i sałatki z pomidorów cukier miałam 105:-)
wcześniej miałam glukometr Diagomat, wkłucie dość bolesne ale sie przyzwyczajam po jakimś czasie, do pomiaru dość dużej kropli krwi potrzebował, teraz zmieniłam na Contour TS (poleciła mi moja siostra bo takich używają na oddziale dziecięcym w szpitalu) i jestem z niego mega zadowolona, kropelka do pomiaru malutka a ukłucie ledwo wyczuwalne:-) wymieniłam taki już całkiem stary glukometr w aptece i za 4 opakowania pasków z glukometrem zapłaciłam AŻ 4gr
tego glukometru nie trzeba kodować tak jak tego co miałam wcześniej. Jak robilam test z tej samej kropli na dwóch glukometrach to mi wyniki wychodziły rozbierzności o ponad 10. Nie wiem skąd takie różnice, wiem że mogą być błędy jak sie źle zakoduje ale ja robiłam wszystko tak jak w instrukcji
Contour jest o wiele dokładniejszy, wygodniejszy w użyciu no i ukłucie tak nie boli więc jak macie wybór to go polecam:-)