reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja się tylko melduję, że żyję ... strasznie mnie ostatnio głowa boli i nie mam na nic siły ... poza tym te 2h bez snu w nocy mnie dobijają pomału ... nawet dzisiaj wyparzyłam smoczki i spróbuję dać Staśkowi w nocy (mimo że jak miał 3 miesiące to z nich sam zrezygnował).

Gabrielka mam nadzieję, że Natankowi już na dobre ta gorączka odpuściła

Maria współczuję bardzo. Trzymam kciuki za poprawę i mam nadzieję, że szybko znajdziesz jakiegoś lekarza.

Aureolcia mam nadzieję, że z tym ząbkiem to nic poważniejszego nie będzie, dobrze, że mleczak ...

reklama
helooo dziewoje

ja cholerka pierwszy dzien po urlopie... i oczywiscie po 20 min juz nie pamietalam ze mnie 3 tyg nie bylo.... :( eeeehhhh...... do odstrzału te babki co walczyły o równouprawnienie.... jakby im nie wystarczyło że mogą głosować :D:D:D
małą pierwszy raz wiozłam do mamy.... i szok przeżyłam bo ledwo zdążyłam a wyszłam 20 min wcześniej.... korki jak diabli wiec nie wiem co sie będzie działo jak juz się rok szkolny zacznie..... dramat.....dobrze że chociaż od rodziców mam już całkiem niedaleko do pracy :) mała jak po nią przyjechałam to zaczęła piszczeć z radochy i od razu jak ją wzięłam na ręce to się wtuliła i zachichotała po czym podniosła na mnie oczy znowu pisnęła i znowu się wtuliła i tak w kółko ... eeehh serce się kraje.... a w domu wieczorkiem jak poszłam do toalety .... to nie tylko krzyczała za mną.... ale jak wyszłam to jej leciały łzy jak grochy..... bidulek moj malutki.... :(:(:(

aga irlandia - suuuuper ze wszystko wam się udaje przy takiej gromadce :) buzia dla malutkiej :)

agga - u zdrowego człowieka po godzinie od posiłku cukier może skoczyć nawet i do 200 w zależności jak wysoce był węglowodanowy - tak wiec te 166 to bez tragedii... :) mierz po 2 - nie bedziesz sie stresowac :D

gabrielko - no i chwala ze juz po tych temperaturach :D no a godzina chodzenia spac.... ojojojjj mam nadzieje ze jagodziak jeszcze dluuugo bedzie chodzila spac po 19 :) co do zakupów w takim razie czuje się zwolniona :) ale jakbym była w factory to dam znac tak czy siak :) no i z tymi wyborami samych firmowych to rzeczywiście problem... oojjojojjj... :) dobrze ze chociaz sa te przeceny :)

no i dziewczyny ja nie wiem jak patrzycie - ale ja gdzie nie pojde to chłopięce takie fajne rzeczy a dziewczynki to ciagle rozowe... rozowe.... rozowe.... i do zarzygania rozowe.... eeeehh.....

Maria - ty tam żadne grzebania po szafach tylko grzecznie lezec :) mozesz w ramach rozrywki np powrzucać jakies fotki np na fb zebym miala co robić w pracy - na słodziakach niemusisz się logowac, ale fotki musisz powrzucać na jakieś serwery publiczne i dopiero potem na słodziaki:D:D:D a po tabletki - kurczaczek nie mozesz recepty przez fona zamowic i męża posłać? a na cisnienie kawka z cynamonem... mniam :)

aureolcia - ojojojjj to sie musial maly wystraszyc... :( a wy razem z nim... :(

iryska - moja żaba z maja, kupiłam jej kombinezon 1290881227.jpg tescowy - rozmiar 74 ale był dobry praktycznie do stycznia - lutego a mala jak sie urodzila miala cos kolo 52cm.

Kasia B - dobrze ze jestes :) olej te smoki i po prostu sobie spij jak maly je :) karmisz na boku czy siedzisz bidulko?

domkaa - co tam u was? kiedy jakies jagodzianki w cukierni się pojawią?????

Majka strasznie ci współczuję z tym zostawianiem małej, bo niestety miałam tak samo jak woziłam do opiekunki, i dlatego zrezygnowałam bo zobaczysz jutro czy za dwa dni, nie będzie chciała wsiąść do auta a potem jak zobaczy drzwi babci to dramat będzie :( straaaaaaaaaaaaasznei to smutne, ja tego nie wyrobiłam i zrezygnowałam z opiekunki na dowóz. od kąd mam tą w domu nie ma dramatu - no bo jego dom to jego dom, to co innego, czuje że tu wrócę. ale podobno tak każde dziecko ma i po kilku tygodniach mu przechodzi ( ale to nie dla mnie było). Zresztą w życiu sie nie mogłam wyrobić do pracy! to ubieranie małego, pakowanie i potem zawsze była kupa jak już ubralam w buty itd!!!! a potem te korki i zapieprzanie na szybko po schodach z tym biednym dzieckiem co się darło z rozpaczy pół drogi i na klatce :( jejku strasznie przykre :) jak ja go do przedszkola oddam :(
A to to ja wiem że musze na portal zewnętrzny a potem tu na slodziaki, ale właśnie nie pamiętam na tym zewnętrznym co my umieszczamy tym timtop czy tiptop - jak jemu tam :) - nie pamiętam czy tam muszę się logowac żeby wrzucić zdjęcie - bo nie chce mi się wrzucić i każą logować a ja hasła nie pamiętam albo w ogole nigdy nie miałam!
A na fb dziś wrzuciłam jedno zdjęcie - bo zauważyłam dramatycznie że jak zwykle nam się zdjęć nie chce robić i z nad morza mamy 6 zdjęć!!!! a odkąd Bartek skończyl rok jest ich ok 40!

Kasia -współczuję tej głowy ! to chyba gorsze od tego kręgosłupa! a pobudki :( no coż u mnie są do dziś!

Maria - no ja cie prosze... ty mnie nie dobijaj.... tak sobie mysle ze moze mala az tak źle nie zareaguje... :( babcie zna i jej domek tez... wiec moze jakos to lagodniej przejdzie... bo jak nie to ... rzucam prace i bedziemy same ziemniaki wpieprzac ale z dzieckiem bede... :(

aga - z wrzeszcza powiadasz? - ooojjj to krzykacze chyba sami u was :D:D:D

Kasia na ból głowy kawa z cytryną też dobrze działa

Iryska tak jak pisze MAria 74 możesz wziąsc, spiworek mialam do wozka bo to grudniowe dziecko, w tym roku tez wkladalam do wozka spiwor, tylko ze jak byl malutki to mial z korzuchem a teraz juz na polarku ale pewne ze dziecko nie zmarznie, my pchamy wozek i sie rozgrzewamy , a dziecko siedzi bez ruchu to moze byc zimno. popatrz na spiworki na allegro, pierwszy kupowalam wlasnie tam a drugi to juz Natan dostal lacznie z innym wozkiem.
teraz mam kombinezon 86 na zime tylko to juz wojcik i on ma do siebie ze jest duza rozmiarowka - tez jest to ze co firma to inna rozmiarowka. czapke mu mierzylam dzisiaj 80 wojcik i jest dobra i mam nadzieje ze glowka mu duzo nie urosnie

Maja masz racje, roz ponad wszystko , widze to po moich siostrzenicach, nawet jak rozgladam sie zeby znalezc inny kolor to prawie cud zeby cos znalezc. a co do factory to mowili ze w benetonie maja jeszcze sporo ciuszkow w kartonach ktore beda przecenione.
ciuszki firmowe sa swietne pierzesz i nic nie widac, ale ostatnio bylam w pepco i kupilam spodnie dresowe po 9,90 3 pary zeby mial po domu co zdzierac, tylko ze 86 za krotkie a 92 za dlugie :wściekła/y:i babcia bedzie kombinowac co zrobic ;-)

Maria w mojej sytuacji Natan pewnie bedzie spal bardzo dlugo w moim pokoju, conajmniej do 3 lat, jest mi tak wygodnie i czuje sie bezpieczniej kiedy mam go obok siebie w lozeczku.

Aureolcia wspolczuje

a u nas zycie, widac ze goraczka minela, szaleje, wariuje tylko dziasiaj byl maruda no i mamy doslowny etap mamy, mama i nikt wiecej. jak on pojdzie do przedszkola? serce mi peknie. apetyt sie poprawil na kolacje zjadl kromke chleba suchego tzn swiezego ale nic nie chcial, dokonczyl obiad i 80g danonka. mam nadzieje ze wkoncu wrocimy do normy

Maria widzialas rowerki na dwoch kolach bez pedalow??? fajna rzecz, probowalam swojego prowadzic ale mysle na dopiero na wiosne bylby dobry taki rower, on uczy koordynacji ponoc jezeli dziecko nauczy sie na czyms takim odpychac nozkami siedzac na krzeselku to nie potrzebuje przy normalnym rowerku dodatkowych kol.
Maria jaki rozmiar zakladasz Bartkowi? i co zdecydowalas z dyskiem? wybierasz sie do lekarza?

Maja w coccodrillo sa ciuszki na 86 szare tylko z dodatkiem rozu w suoer cenach dla dziewczynki :)))a wogole to dziewczynki to male ksiezniczki i stad roz, a pozniej bedzie hana montana :-)

Maja 11.09 przyjezdzaja do mnie znajomi, 17.09 my wykezdzamy na weekend gdzies blisko, myslam zeby zwiedzic ogrod japonski.
co mozesz doradzic ogrod japonski czy botaniczny? moze zoo? jakis fajny plac zabaw? moze plac zabaw w budynku? i gdzie dokladnie jest fonntana we wroclawiu?

Ja tylko dobry wieczór powiem :)

aga_irlandia moj stryj w gd wrzeszczu mieszka, a Tata się tam wychował :)

I poza tym dobrej nocy :) Jakoś weny i czasu nie mam i tak tylko wpadłam w czasie oczekiwania aż M grac skończy :|

Gabrielko- mieszkam na osiedlu mlodych gdzie nie ma mieszkania bez malucha od 0-5 lat:) cos nie samowitegi. Wiec naogladam sie przeroznych wozkow i zabawek i tych rowerkow dwukolowych to zatrzesienie!!!! Kazdy tu taki ma. Sa przerozne ceny i wielkosci ( wiec mozna i dla takiegO malucha jak nasi znalesc) ale Bartek jeszcze za maly bo to jednak od dwoch lat, i on dopiero na pchaczu od nie dawna sie odpycha. Tez na wiosne mu kupie. A teraz nosi 86 a ja prawie wszystko mam 80 i troche 92. Moj Bartek od pol roku juz w wozku nie siedzi wiec spiwor nie potrzebny. Ale mam wypasione sanki z mega spiworem , oparciem itd i mam wielka nadzieje ze w tym czasem posiedzi :) a do lekarza sie wybiore jak bede wstanie do niego dojsc teraz jeszcze. Nie jestem w stanie a chce sie podleczyc na tyle zeby w czwartek isc na umowione usg w 12 tyg bo to wazne, a zreszta zupelnie nie czuje sie w ciazy i juz sama nie wierze ze w niej jeszcze jestem!

Majka napisz szybko jak dzis poszlo z Jagoda. Zal mi was na serio bo u mnie to bylo okropne, a przeciez nie jestem tak uczuciowa mama jak ty :) Ale P moze zaraz bedzie miliony i bedziesz mogla zajac sie domem :)

helo :)

ano .. . chyba jutro bedzie dopiero dramat.... rano juz jej niepasowało ze nie leżę z nią i sie po mnie nie moze poprzewalac wiec juz plakala zagladajac ciagle do łazienki... po m. widziałam tylko ze juz go trafia ze nie moze sobie z nia poradzic.... mleko bylo be, tata byl be... wszystko bylo be.... dobrze ze chociaz udalo mu sie ja ubrac i bidula z pustym brzuszkiem wyszla z domu.... jak jej ubieralam bluze przed samym wyjsciem to juz smutkowala sie strasznie.... dalej juz jakos poszlo... ale od rodzicow jak wychodzilam tez znowu kwilila... :( malenstwo moje... :( na szczescie babcia dzwonila niedawno ze juz humorek wrocil :)

reklama
Do góry