reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Agga za kilka dni zrób znowu test. cukier 140 po 2h.

u nas wkońcu normalnie, w piątek temp już nie było, jednak już wiem, że mój synuś musi chodzić spać koło 22, bo jak uśnie o 20 jak w piątek to przebudza się koło 23 i do 3.30 nie było mowy o śnie, a już wczoraj męczyłam go do 22 i rano wstał po 7, wkońcu czuje się wyspana. :)))

Maja mój braciszek jedzie do factory dzisiaj , także już wie co jak ma mi brać :)))
Wziełam się za szafę Natanka na jesień bo chłopak rośnie i co ubieram to jakieś przykrótkawe :))) a najgorsze, że podobają mi się tylko rzeczy firmowe :wściekła/y:

reklama
witam poniedziałkowo

gabrielka-super że temperatury już nie ma, może teraz trochę odeśpisz. Moja mała też rośnie jak na drożdżach. 2 tygodnie temu prałam 68 już teraz jest tak na styk i w sumie 74 szykuje powoli. Chciałam kupić jakąś kurteczkę na jesień kombinezon na zimę ale nie potrafię przewidzieć rozmiaru.:-)
agga-nieciężarne mają normy do 140 2h po posiłku. Na czczo 110, ale ostatnio widziałam na jakiś wynikach z laboratorium tylko 100. Koniezcnie do lekarza z tymi brzuchowymi sprawami.
misia-moja gdzieś przez pierwszy miesiąc jadła około 40 min spała 3-4 godzin jadła, spała i tak w kółko:-) Płakała tylko przy przewijaniu i kąpaniu(w pierwszych tygodniach życia nie lubiła być goła). Co do obciążenia mój gin stwierdził że nie ma co męczyć organizmu obciążeniem. Stwierdził że raz mam się najeść zakazanych rzeczy i zmierzyć glukometrem cukier. A obciążenie po odstawieniu od piersi.
aga_irlandia-super że mała taka spokojna-taki aniołek jak moja. Już pisałam to kiedyś ale zazdroszczę takiej gromadki. Ja już tęsknie za małą Amelką.

Amelka się obudziła z drzemki pora karmić i na spacer

Iryska dziecko szybko rośnie do 74, później już dłużej ciuszki są w szafie i rzadziej robi się porządek. Natan jak miał rok nosił kombinezon 80-86, myślę, że lepiej kupić większy , żeby dziecko czuło się luźniej, tylko weź pod uwagę , że w zimie do wózka wkładasz śpiwór gruby wrrr jak sobie pomyślę, o tym ubieraniu.

A u nas bez temp nadal i iby już tak zostało, powoli wraca apetyt ale to bardzo wolno, najlepiej jadł by słodycze :( mleka mało co pije, jakieś 30ml , dzisiaj zjadł monte i ciastko, a wczoraj byliśmy u moich siostrzenic to jak zobaczył batona i jaka radość, wiem , że nie jest to dobre, ale cieszę się, że wogóle coś je. nadrabia piciem

Maja moj brat za wiele nie kupil bo tylko spodenki ale kupili tez dres coccodrillo i Natan ma wynosic i mamy oddac Mai , ale widzialam co pokupowali dla corek to rewelacja w super cenach, niesety na chlopcow zawsze jest mniejszy wybor

Iryska- gdzie takie dzieci daja :) moj jadl 3-4 godziny, 20 min spal, 1 godzine wyl i znow jadl i tak do 22 az poszedl spac:) oj ciezko jak cholera bylo. I boje sie jak cholera powtorki z rozrywki! Ale Aureolcia miala za to pozniej gorzej niz my chyba wszystkie razem wziete! A moj mial na roczek 80 kombinezon:)
Gabrielko- ciesze sie bardzo ze u was koniec meki :) to Prawda ze dla chlopow ciuchow brak!!! Zawsze mnie to wkurza! Albo mega drogie a laseczki w przecenie! Tez mam teraz 90%za malych ciuchow z czego 70% nie zalozone nigdy :) musze zrobic remanent w szafie ale musze mu wszystko zalozyc pierw bo nie wiem co i jak wiec bedzie meeega ciezko! Ale ja dalej paczki na allegro kupuje!
No i nie wiem kiedy za to szafe sie zabiore bo dalej leze. Na lezaco dzis juz prawie nie boli ale cholera za to jeszcze bardziej na stojaco boli, zreszta dzis zemdlalam jak weszlam do lazienki, moze od lezenia lub znowu ciaza i cisnienie bo ja mam zawsze za niskie. A skonczyly mi sie tabletki na tarczyce i nie mam jak wziasc i isc po nie i dramat bo w ciazy musze je brac bezwzglednie!
Bartoch natomiast ma chyba wreszcie druga dwojke, ale do konca nie da mi zajrzec!
Czy wasze dzieci spia z wami w pokoju? Bo moj M nie chce wywalic Bartka do swojego pokoju od miesiecy bo on wstaje do niego w nocy i tak mu ciezko bedzie, ale ja czuje ze juz jest za pozno na swoj pokoj bo juz ma leki i takie tam! I jestem zla na to. Bo co ja teraz z dwojka bede w sypialni !!!!

Ah chcialam dodac zdjecia na slodziakach i nie pamietam jak to sie robilo. Bo weszlam na ta strone na T i ja musze sie tam zalogowac zeby dac zdjecie? Bo loguje sie na wszystkie znane mi hasla i loginy i zaden nie pasuje! To ja juz zgupialam czy ja tam sie zawsze musialam logowac przed dodaniem zdjecia???? Pamiec mam baaaaaardzo kiepska!

Maria mój jeszcze z nami śpi i M chce się wynieść i go zostawić, tylko ja nie chcę. Okropnie mi się robi kiedy pomyślę, że jak się obudzę to nie zobaczę Filipkowej buzi uśmiechniętej, a czasami płaczącej ale i tak mi szkoda :(

Agga- no tak troche mi tez smutno ze go nie zobacze ale taka jest kolej rzeczy. Zreszta u mnie nigdy Bartek nie mial usmiechnietej buzi ponprzebudzeniu bo ZAWASZE od urodzenia budzi sie z meeeega wrzaskiem! Jak by go z skory obdzierali, i nie wiem czemu to tak!

Aureolcia- moj juz mial warge rozwalone, sto guzow ale zab to tragedia! Musial niezle fiknac:) dobrze ze to mleczak :)

wcięło posta:(
Gabrielka-nie wiem właśnie co zrobić moja sąsiadka chce odsprzedać kombinezon 74 i zastanawiam się czy go wziąć może przyda się chociaż na początek zimy czy lepiej od razu kupić na 80 i będzie na całą zimę? Hmmm o co chodzi z tym śpiworkiem?To jest niezbędne?Myślałam że starczy kombinezon i kocyk?Zakręcona jestem, taka letnia mama ze mnie:-) nie miałyśmy do czynienia z chłodnymi miesiącami
maria-no moja mała jest bardzo spokojna-potrafi zająć się sobą,sama się wycisza i uspokaja. Czekam na ząbki aż wszystko się zmieni(tak straszą). Póki co nie wiem że mam dziecko w domu, owszem są momenty że mała chce mieć mnie blisko a jak tylko się oddale to krzyczy ale wystarczy że się pokaże i jest wielki lol na buzi.Co do spania w pokoju to odkąd mała skończyła miesiąc śpi w łóżeczku ale z nami w pokoju. Jak skończy roczek planuje przenieść się do drugiego pokoju a Amelii urządzić dziecinny pokój(czyli oddać naszą sypialnie)Czy będę na tyle twarda się okaże:-)
aureolcia-oj biedny Wiktor i biedna mama która na pewno się zdenerwowała

reklama
Iryska- poniewaz masz dziewczynke mysle ze 74 starczy na cala zime. Pewnie teraz 62-68 nosi. A spiwor do wozka to ja mialam bo bartek sie w grudniu urodzil, ale jak juz mial rok to bez spiwora tylko taki pol spiwor dawany do wozka do spacerowki, co sie przydawalo bo buty zawsze odkrywal i skarpety wystawaly. Teraz to bedzie meksyk :) 2 lata i wez go ubierz w te sto ciuchow!

Do góry