reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
anemac malinka trzymam kciuki za niskie cukry!

kaska76 no no :) to już niedługo sią nam rozpakujesz :)

Moje pomiary niestety wychodzą coraz gorzej :( chyba pogubiłam się w tej całej diecie i muszę zaczynać od początku. Nad rannymi cukrami wciąż nie mam żadnej kontroli - dzisiaj 120 :( normalnie załamka. Najgorsze, że lekarze maja to głęboko w ... i zaczynam mysleć, że te wizyty kontrolne u diabetologa nie maja sensu - za każdym razem słyszę to samo (czyli nic ponad to co sama wiem), żadnego leczenia nie wproadzają, recept na paski żałują, a w kolejce musze zwykle odstać jakieś 3 godz. :( mam dość!

Bardzo wam dziękuję za odpowiedź.
Postaram się "porządnie " wkłuwać w takim razie. Póki co przekroczenia zdarzaja mi sie raz na dwa tygodnie, np dziś rano, ten ciemny chlebek raczej nie był zbyt ciemny, bo podbił mi cukier do 157. Ale w sumie to utrzymuje się w normach.
Byłam wczoraj nawet na lodach dla diabetyków z okazji Dnia Dziecka, cukier wyniósł 111, więc chyba czasem można zaszaleć?
Jeszcze 5 tygodni, wytrzymam. Choć ciągle słyszę ,że urodzę szybciej. Czas pokaże. Miłego dnia i bardzo dziękuję za rady, jesteście niezastąpione.

Agorana ja mam to samo, nie dość że siedzę w poradni ok 4h to moj diabetolog mowi ze jeden skok na tydzien to luzik, a recept wypisuje az na 2 tyg:wściekła/y: wiec chodzę po recepty do gina lub rodzinnego bo mam 100km do poradni, a przez chorobę lokomcyjną ciężko mi jechać z brzuszkiem bez zadnego wspomagacza :-D a mój gin mówi ze jeden skok na tydzień to duzo :szok: i bądz tu człowieku mądry:crazy: a wogóle wczoraj byłam na usg i wg niego malutka wygląda na 30+6, a ja jutro zaczynam 33tydz , waga 1600g, i lekarz który robił usg mowi ze w tym okresie błędy się zdarzają w pomiarach, gin potwierdza, więc jestem w miarę spokojna.

No u mnie akurat ani rodzinny nie chce przepisać pasków, a gina jakoś nie pytałam - ale to nie ma znaczenia, bo kupiłam spory zapas na allegro.
Ja mam przekroczenia regularnie - co rano na czczo powyżej 110 (a nawet 120) , a oni nie widza w tym żadnego problemu, chociaz sami wyznaczyli normy maks do 100.
Po posiłkach jest lepiej, ale dzisiaj np. miałam przekroczenia cały czas (między 125 a 135) Niby niedużo ale jednak :(
Zastanawia mnie też wynik krzywej w szpitalu - te poziomy nijak nie odzwierciedlają tego co mi wychodzi przy samodzielnych pomiarach - ale oni też brali krew z palca i to sama się kułam własnym nakłuwaczem. Najpierw stwierdziłam, że glukometr bardzo zawyża, ale teraz znowu się martwię - co jak jednak nie zawyża?
Jakiś mam kryzys może - muszę się wziąć za siebie, bo już było zdecydowanie lepiej.

Beatko lepiej jak waga dziecka jest odrobinę za niska - bo przy cukrzycy to raczej strach w druga stronę.

Ptaszynko gratuluję :) Tak trzymaj!

Mój mały dziś 32tc był na 31+1 wciaz jest mniejszy o tydzien a brzuszek o prawie 3 tyg. Maluch wazy tlyko 1490g ale miejmy nadzieje ze po prostu bedzie drobny. Przepływy dziś były ok ale mam je i ruchy kontrolować.

Mój maluszek w zeszlym tygodniu tygodniu -31 tydzień ważył ok.1700 i wg usg i gina był o tydzień większy,czyli 32 tydzień. Lekarz kazał mi powtórzyć glukoze 75 g i teraz czekam na wyniki. Czy musiałyście powtarzać to badanie w 32 tygodniu?

Hej Słodziaki!
Musze się pochwalić, bo dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna miałam ranny cukier w normie - 90 :) to chyba od tego wczorajszego wyżalenia się :)

Mój synuś wg ostatnich dwóch usg jest większy o jakieś 2 tyg. więc trochę mnie to martwi, do tego kość udową ma jakby troszkę za krótką. W 31 tc przewidywaną wagę miał 2100.
Czekam do następnych pomiarów.

reklama
bea_cia ja nie musze powtarzać bo mam stwierdzoną cukrzycę (chwała BOGU) bo i tak piłam to świnstwo dwa razy w 13 i 23 tc i trzeci raz bym nie dała rady.

Do góry