reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ptaszyna kochana trzymam za was kciuki !!! Nie martw sie stres dla malenstwa jest gorszy niz wysokie cukry !!! Informuj na bierzaco co i jak !!!

reklama
Przede wszystkim OGROMNE GRATULACJE DLA AGI! No wreszcie!!! :)
Wpadnij do nas i pochwal się jak już będziecie w domciu :)

Ptaszyna trzymaj się i najlepiej powtórz badania. A ile maluch waży? Trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka!!! Będzie dobrze!

Selena glukometr oszukuje na pewno - u mnie różnice między wynikami w szpitalu, a z glukometru to między 20 - 40 jednostek, więc naprawdę istotna różnica. Hemoglobinę glikowana masz super - co świadczy, że dziecko jest bezpieczne, oczywiście nie znaczy to , żeby sobie za bardzo folgować. Dietę lepiej trzymać do końca.
Ja dziś pozwoliłam sobie na kaczuszkę pieczoną z jabłkami i żurawiną do tego troszkę ziemniaczków - po czym przez godzinę kosiłam trawę i wynik 111 :) więc super! Rzeczywiście trochę ruchu po zbyt obfitym obiadku załatwia sprawę :)

Mały waży w 31t3d 1380g i ma o 3 tyg za mały brzuszek. Staram się jasno patrzeć w przyszłość choć nie udaje mi się to non stop. Byle do wtorku i czwartku (kolejne wizyty).

Ptaszyna
Trzymaj się dzielnie.
Powtórz badania, może skonsultuj z jakimś dobrym lekarzem.
Nie zadręczaj się, bo potem okaże się, że wszystko jest dobrze i będziesz żałować tych nerwów.
Trzymam kciuki i wierzę że nie jest nic źle.

Ja dziś pozwoliłam sobie na kaczuszkę pieczoną z jabłkami i żurawiną do tego troszkę ziemniaczków

To ja, jako doświadczona już pocukrzycowa ciężarówka chciałam doradzić (jeśli po drodze czytając forum nie trafiłyście na tę informację, bo kiedyś już pisałam), że młode ziemniaczki podnoszą znacznie mniej cukier. Im starsze tym gorzej, bo kumulują coraz więcej skrobi. Także tych młodych można zjeść znacznie więcej. Wiem, sprawdziłam na sobie

anemac
Biedna jesteś, Ja na szczęście mam cukry chyba już normalne. Mogę zjeść wysokowęglowodanowy posiłek i po godzinie mam około 110. Kiedyś po połowie naleśnika przekraczałam normę, teraz zjadam 2 i mam owe 110.
Już nie mierzę, oddałam glukometr.
Mam tylko nadzieję że obciążenie wyjdzie dobrze :sorry:

Moja kochana córeczka, tfu tfu, żeby nie zapeszyć, jest idealna. Nie płacze, ładnie ssie z cycolka. Ja czuję się świetnie, mam całe dnie wolne, bo ona praktycznie cały czas śpi. Jedyne co się zmieniło, to że muszę wstać w nocy 2-3 razy na karmienie (ale karmię na leżąco i też w tym czasie przysypiam). Nawet nie zawołała jeszcze smoczka.
Jestem super szczęśliwą mamą :-):-):-)

Ptaszyna ale na te pomiary z usg to i tak trzeba brać sporą poprawkę - często wychodzą jakieś dysproporcje, a później okazuje się, że wszystko jest w najlepszym porządku. Wystarczy, że się odrobinke ręka omsknie lekarzowi i już pomiar do bani.
Najważniejsze zachowaj jako taki spokój - oczywiście rozumiem, że obaw w takiej sytuacji nie da się zupełnie wyeliminować. Powtórzysz badania i miejmy nadzieję wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane i Maluszek będzie okazem zdrowia.

Niestety 3 tyg temu na badaniu usg dziecko też było mniejsze... co prawda wtedy przepływy były bez zarzutu a ja nie miałam wglądu w poszczególne wymiary. Teraz byłam już prywatnie stąd moja większa świadomość a synek utył znów za mało.

anemac u mnie tez istne szalenstwo z cukrami ( jestem prawie miesiac po porodzie) :-( nie stosuje diety cukrzycowej bo po prostu nie mam na nia czasu:baffled: cukru tez raczej nie mierze bo mam malo paskow i sprawdzam tylko czasami i tak wczoraj po lodach ( ale zdecydowanie innych niz na diecie) cukier po godzinie 171:szok: jestem zalamana :-( zobaczymy jak wyjdzie test obciazenia za miesiac

reklama
ptaszyna u mnie miesiac przed porodem okazalo sie ze synek wazy tylko 2 kg i tez niby malo a urodzil sie z waga 3180:tak:Nie wydaje mi sie zeby przez niecaly miesiac przytyl ponad kilogram:baffled:wiec blad pomiaru usg. Poza tym termin mialam na 2 maja wg OM a po usg przesuniety na 27 maja wiec sama widzisz:baffled: moj synyk byl za maly prawie o miesiac!!!
Nie wiem moze u Ciebie akurat usg nie klamie ale probuje Cie jakos pocieszyc:tak:trzymam kciuki za kolejne wizyty !!!
badz dobrej mysli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry