reklama
malinka009
Fanka BB :)
Mam nadzieje ze Aga nie bedzie mi miala za zle ze was informuje ( moze wolala by osobiscie) ale na majowkach pojawila sie informacja ze sie rozpakowała :-)
Zosia Wazy 3500 mierzy 57 cm :-):-):-)
Skladam Gratulacje tu na słodziakach :-):-):-)
Zosia Wazy 3500 mierzy 57 cm :-):-):-)
Skladam Gratulacje tu na słodziakach :-):-):-)
kaska76
Czerwcowa Mama 2009
Witam
Ja również skłądam ogrooooomne gratulacje dla Agi :-)
Ja również skłądam ogrooooomne gratulacje dla Agi :-)
ptaszyna83
Aga GRATULACJE...
U nas ciezki moment.. maluch nam nie rośnie tak ładnie jak powinien i jeszcze przepływy pępowinowe sa niejednoznaczne.. Na domiar złego nie uwidoczniła się jedna z nerek na ostatnim badaniu. Mamy więc kryzys ciążowy w pełni... i czas pełen nerwów przed sobą.
U nas ciezki moment.. maluch nam nie rośnie tak ładnie jak powinien i jeszcze przepływy pępowinowe sa niejednoznaczne.. Na domiar złego nie uwidoczniła się jedna z nerek na ostatnim badaniu. Mamy więc kryzys ciążowy w pełni... i czas pełen nerwów przed sobą.
Ostatnia edycja:
Do byłych słodkich mam
Jestem juz 3 tgodnie po porodzie, a cukry mi szaleją. Fakt,ze na śniadanie zjadłam 3 kromki pszennego chlebka z maslem i wędliną oraz kilka biszkoptów, dodam, że nie jem żadnych surowych warzyw jak przystało na matkę karmiącą, ale cukier 160 po 1 godz. to chyba przesada....
Genaralnie mam bardzo różne wyniki raz 105, 117, 110 139, 120. Mierze od dwóch dni po 1 i po 2 godzinach i tez jest różnie.....raz wyzej raz nizej
Zastanawiam sie jaki ma na wysokie cukry wpływ brak ruchu: bo ciągle jestem zmęczona, prawie nie wychodze z domu, mala ma czesto bóle brzuszka ( co mnie bardzo stresuje), itp. A miało byc tak słodko....
Jaka diete stosujecie po porodzie? Jecie 6 posiłków dziennie? Ile jecie chlebka na jeden posiłek i czy jecie warzywa? Może za szybko chcę wrócić do normalności?
No i nie wiem czy mam mierzyć dalej cukier ( paski sie koncza) czy sobie odpuścić?
Aga - gratulacje i życze niskich cukrów :-)
Jestem juz 3 tgodnie po porodzie, a cukry mi szaleją. Fakt,ze na śniadanie zjadłam 3 kromki pszennego chlebka z maslem i wędliną oraz kilka biszkoptów, dodam, że nie jem żadnych surowych warzyw jak przystało na matkę karmiącą, ale cukier 160 po 1 godz. to chyba przesada....
Genaralnie mam bardzo różne wyniki raz 105, 117, 110 139, 120. Mierze od dwóch dni po 1 i po 2 godzinach i tez jest różnie.....raz wyzej raz nizej
Zastanawiam sie jaki ma na wysokie cukry wpływ brak ruchu: bo ciągle jestem zmęczona, prawie nie wychodze z domu, mala ma czesto bóle brzuszka ( co mnie bardzo stresuje), itp. A miało byc tak słodko....
Jaka diete stosujecie po porodzie? Jecie 6 posiłków dziennie? Ile jecie chlebka na jeden posiłek i czy jecie warzywa? Może za szybko chcę wrócić do normalności?
No i nie wiem czy mam mierzyć dalej cukier ( paski sie koncza) czy sobie odpuścić?
Aga - gratulacje i życze niskich cukrów :-)
rezeda
Witaj rezeda jak po wizycie?
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej. We wtorek mam wizytę.
Witam Was ponownie. Skińczyło sie na glukometrze i diecie. Pani diabetolog zleciła wykonanie badanie pod nazwą hemoglobina glikowana. Wyszło mi 4,8% przy normach 4-6,2%. Nie bardzo wiem czemu miało służyć to badania. Może któraś z Was wie? A glukometr to trochę chyba oszukuje. Zależy ile krwi dostanie sie na pasek.
reklama
selena
Hemoglobina glikowana mówi nam o tym, na jakich poziomach utrzymywały się cukry w przęciągu ostatnich 3 miesięcy
A glukometr faktycznie może pokazywać różne (zafałszowane) wyniki, jeśli np dobija się krew bo kropelka jest za mała i nie dopływa do końca, albo kiedy wyciska się krew z palca, tudzież pomiar wykonywany jest w za niskich temperaturach. Dlatego ważne jest dobre nakłucie, tak żeby uzyskać pożądną kroplę krwi![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Hemoglobina glikowana mówi nam o tym, na jakich poziomach utrzymywały się cukry w przęciągu ostatnich 3 miesięcy
A glukometr faktycznie może pokazywać różne (zafałszowane) wyniki, jeśli np dobija się krew bo kropelka jest za mała i nie dopływa do końca, albo kiedy wyciska się krew z palca, tudzież pomiar wykonywany jest w za niskich temperaturach. Dlatego ważne jest dobre nakłucie, tak żeby uzyskać pożądną kroplę krwi
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)