reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nie jesteś sama z tymi grzechami..ja miałam zgrzeszyc dopiero jutro a zgrzeszyłam juz dzis na stypie. Bigos, pól kabanosa, 3 kawałki ciasta i po 1,5 h 131!..teraz skromna kolacyjka a potem tylko mleczko na pokute.

reklama
fela_76
Ale zgrzeszyłaś tylko ciastem :tak:
Żaden bigos (nawet najtłustszy) czy kabanosy (choćby kilogram) nie podnosi cukru :tak:

Mam nadzieje ze Aga nie bedzie mi miala za zle ze was informuje ( moze wolala by osobiscie) ale na majowkach pojawila sie informacja ze sie rozpakowała :-)
Zosia Wazy 3500 mierzy 57 cm :-):-):-)
Skladam Gratulacje tu na słodziakach :-):-):-)

Gratulowałam już na majówkach, ale powtórzę i tu.

AgA - buziaki i gratulacje.
Szybko wracaj do domu i pokazuj swoją Królewnę

Aga GRATULACJE...
U nas ciezki moment.. maluch nam nie rośnie tak ładnie jak powinien i jeszcze przepływy pępowinowe sa niejednoznaczne.. Na domiar złego nie uwidoczniła się jedna z nerek na ostatnim badaniu. Mamy więc kryzys ciążowy w pełni... i czas pełen nerwów przed sobą.

Ostatnia edycja:
Do byłych słodkich mam

Jestem juz 3 tgodnie po porodzie, a cukry mi szaleją. Fakt,ze na śniadanie zjadłam 3 kromki pszennego chlebka z maslem i wędliną oraz kilka biszkoptów, dodam, że nie jem żadnych surowych warzyw jak przystało na matkę karmiącą, ale cukier 160 po 1 godz. to chyba przesada....

Genaralnie mam bardzo różne wyniki raz 105, 117, 110 139, 120. Mierze od dwóch dni po 1 i po 2 godzinach i tez jest różnie.....raz wyzej raz nizej

Zastanawiam sie jaki ma na wysokie cukry wpływ brak ruchu: bo ciągle jestem zmęczona, prawie nie wychodze z domu, mala ma czesto bóle brzuszka ( co mnie bardzo stresuje), itp. A miało byc tak słodko....

Jaka diete stosujecie po porodzie? Jecie 6 posiłków dziennie? Ile jecie chlebka na jeden posiłek i czy jecie warzywa? Może za szybko chcę wrócić do normalności?
No i nie wiem czy mam mierzyć dalej cukier ( paski sie koncza) czy sobie odpuścić?

Aga - gratulacje i życze niskich cukrów
:-)

Witam Was ponownie. Skińczyło sie na glukometrze i diecie. Pani diabetolog zleciła wykonanie badanie pod nazwą hemoglobina glikowana. Wyszło mi 4,8% przy normach 4-6,2%. Nie bardzo wiem czemu miało służyć to badania. Może któraś z Was wie? A glukometr to trochę chyba oszukuje. Zależy ile krwi dostanie sie na pasek.

reklama
selena
Hemoglobina glikowana mówi nam o tym, na jakich poziomach utrzymywały się cukry w przęciągu ostatnich 3 miesięcy

A glukometr faktycznie może pokazywać różne (zafałszowane) wyniki, jeśli np dobija się krew bo kropelka jest za mała i nie dopływa do końca, albo kiedy wyciska się krew z palca, tudzież pomiar wykonywany jest w za niskich temperaturach. Dlatego ważne jest dobre nakłucie, tak żeby uzyskać pożądną kroplę krwi :tak:

Do góry