reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej właśnie wróciłam od lekarza... Mała jest główką do dołu, więc suuuper :-) cukry mam w normie, a nawet jak zauważyłam ostatnio moje wyniki są zdecydowanie niższe, co wcale nie motywuje do diety, w związku z tym przez miesiąc przytyłam 2,5 kg wrrrrrrr.....
Moja szyjka podobno szykuje się już do porodu, wg miesiączki jestem teraz w 38 tyg ciąży (wg mnie powinnam urodzić pod koniec czerwca, a nie w połowie) no ale zobaczymy jak to będzie...
Teraz lekarz kazał mi przychodzić co tydzień, żeby kontrolować co się ze mną dzieje i z dzidzią, no cóż zobaczymy, co ma być to będzie...

reklama
Hej Słodziaki!

Przede wszystkim OGROMNE GRATULACJE DLA ANEMAC!!!

Ja wstępnie również dołączam do cukrzycowych mam. Na razie miałam obciążenie 50 glukozy. Na czczo wyszedł mi wynik 90,1. A po godzinie 170,8. Wizyta u gina we wtorek więc dowiem się co dalej zamierza ze mną zrobić.

Witaj rezeda jak po wizycie?
nikuś zaciskaj nóżki i trzymaj się w dwupaku do terminu!!! Daj znać po powrocie ze szpitala!

*AgA* rozpakowana już???? Czekamy na wieści :)

hej :-)
Wczesniej tu nie zagladalam, ale wlasnie odebralam wyniki i szok:eek:
naczczo: 98 (gorna granica to 100:-()
po 2godz i 75g glukozy : 179! (norma 140)

Jestem zalamana:baffled:

Wizyte u gina mam dopiro w czwartek...co mam robic? Co jesc?
Jakie sa glowne zasady?
Rozumiem ze zero slodyczy...ale co jeszcze?

Veritko witaj wśród słodkich mam :) i nie zamartwiaj się! Zwykle dietą jestesmy w stanie wyregulować te cukry, a jak nie to dostaniesz insulinę. Na pewno już poczytałaś co wolno czego wolno jeść, więc nie będę się powtarzać :) Trzymam kciuki ! Dasz radę :)
Czekam na wiadomości po szpitalu!

witajcie słodkie mamuśki :-) mam pytanie, czy czesto Wam skacze cukier pow normy? mi się zdarza raz na tydzień jakis skok do max 156, ostatnio po truskawkach z jog naturalnym :szok: i powiedzcie czy jak zdarzają się takie skoki rzadko to grozi mi insulina i czy bardzo szkodzi to maleństwu?? wizyte u diabetologa mam za 3 tyg dopiero więc dlatego Was pytam :-)
Mi akurat takie skoki się od czasu do czasu zdarzają, ale zarówno mój diabetolog, jak również lekarze w szpitalu twierdzą, że w przypadku błędów dietetycznych tak się czasem zdarza i należy się po prostu bardziej pilnować z dietą.
Poza tym glukometry chyba trochę zawyżają poziom cukru, bo w szpitalu jak robili mi dobowy profil to miałam zdecydowanie niższe wyniki.

kaska76 fajnie, że już jesteś na finiszu! Zazdroszczę troszkę, że już niedługo będziesz tulić swojego Maluszka :) Życzę szybkiego i bezproblemowego rozpakowania!

dzięki agorana uspokoiłaś mnie trochę bo już zaczynałam się martwić ze jeden skok na tydzien spowoduje ze dostane insuline, ale myslę ze jak na diete ktorą sama stosuję bez pomocy dietetyka to i tak nie jest żle :-)

*AgA* rozpakowana już???? Czekamy na wieści :)

Hej Agorana ja nadal 2 w 1 ......:eek:
za dobrze Młodej w moim brzuchu już 2 dni po terminie. Czekam do poniedziałku a potem szpital.
Cukry u mnie sie unormowały :tak:poranne sa super ale nabiał nadal powoduje szaleństwo. TO prawda ze końcówka ciąży nie mobilizuje......zaczełam troszke wiecej jeść....:sorry:
No kochana przed wami sporo tygodni no i widze ze sporo też mam ze słodkimi problemami.....
Dobrze ze możemy sobie pomagac i doradzac....
Przyznam ze wpadłam w panike jak dowiedziałam sie o cukrzycy ale dzieki temu wątkowi bardzo sie uspokoiłam i postanowiłam ze bede juz po wszystkim stosowac sie do zasad żywieniowych...
Mój mąż jest bardzo ZA i nawet nalega zebym nie wrócił do stanu sprzed czyli jesc szybko, byle jak i byle co...

Witam dziewczyny, ja już od kliku dni czytam Wasze posty i bardzo dziękuję bo dużo się dowiedzialam o naszej diecie
Jestem w 31 tygodniu ciązy i to będzie moje 3 dziecko.
Po glukozie 50 g po godz miałam 158mg/dl, a po 75 po 2 godz 147 więc chyba nie jest tak źle. Gin wysłał mnie do szpitala na dobowy profil glikemi, zalecono mi dietę, ale nikt nawet nie wytlumaczył na czym ona polega. Więc jeszcze raz dzięki za wszystkie rady.

Witam :-)
Ja również truskawki mogę jeść, z tym że same a nie ze śmietaną jak uwielbiam :-) i cukry mi nie szaleją, natomiast okazuje się że mam na nie alergie i na buzi plamy, więc chyba muszę je sobie jednak odpuścić :-( kurcze cukry w normie a tu przypałętało się co innego wrrrrr

reklama
Kaska- bardzo prawdopodobne że alergie masz na te wczesne truskawki, które niestety często gęto pędzone są sztucznie nawozami. Poczekaj troszke i moze znajdziesz kogos kto Cię zaopatrzy w truskawki z własnego ogródka.
A ja dzisiaj wszamałam kopiec warzyw z mięsiwem i miałam super cukier...faktycznie, łaczenie mięsa z ziemniakami podbija cukier...za to samo mięsko juz nie:)

Do góry