reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
:-) Wlasnie przeczytalam 6 stron wstecz :-)
Kurcze nawet niewiedzialam, ze to tak powszechny problem:szok:

Zastanawiam sie co mam zjesc jutro na sniadanie....ciemne pieczywo..tylko z czym?
Serow nie wolno (a uwielbiam ser:zawstydzona/y:)...jogurtow tez (a dzis kupilam 8 ze sliwkami:baffled:)
W lodowce mam chyba 2kg winogron...a nie wolno ich jesc:wściekła/y: i do tego arbuza.
Kurcze ja chyba wszystko jadlam nie tak jak trzeba :szok:
Moje biedne dziecko. Przynajmniej pije duzo wody (tyle ze lekko gazowanej a nie wiem czy wolno)
Czysta załamka:-p

Veritka - ja jestem tu taka tez nieobeznana ale moje wyniki po obciązeniu glukoza 75 też były wysokie i byłam u diabetologa od 1,5 tyg mierzę sobie cukier 4 razy dziennie i jest w normie. Podobno stres tez zawyza wyniki.

A tak jak ci napisała ptaszyna - dieta oparta na ciemnym pieczywie i warzywach, bez słodyczy, owoców (zwłaszcza tych słodkich) i soków.
Ja sery zjadam i nie mam problemów z podwyzszonym cukrem. Ciasteczka tez czasem pochrupie ale takie dla diabetyków - słodzone fruktozą (chyba)
Jogurty ze sliwkami tez możesz chyba zjeść- byle by nie wszystkie na raz;-).

Na pewno nic dzidziusiowi nie bedzie.

Ja po przejsciu na dietę warzywną schudłam 2 kg a Szymon przybrał normalnie wiec jest wszystko ok.

Pozdrawiam i trzymam kciuki- na pewno bedzie wszystko OK

Hej Cukiereczki :)

Jestem z powrotem po kilkudniowym pobycie w szpitalu - na szczęście wciąż w dwupaku :)
Dzisiaj niestety nie dam rady doczytac co tam u Was, ale mam nadzieję jutro nadrobię zaległości.
Powiem Wam tylko, że krzywa cukrowa w szpitalu wyszła mi rewelacyjnie, chociaż któregoś dnia miałam jednorazowy skok cukru aż do poziomu 202 (!!!) - ale gdzieś wyczytałam, że mogło to być wynikiem jakiś leków (tego dnia np. dostałam zastrzyk na przyspieszenie dojrzewania płuc u dziecka, więc może to z tego powodu) późniejsze pomiary były już stopniowo mniejsze, aż wszystkjo wróciło do mojej lekko podwyższonej normy.
Pozdrawiam Was wszystkie i jutro zajrzę :)

agorana to podobnie jak u mnie ...czyżby też ryzyko porodu przedwczesnego :( mi też skoczył cukier po tych zastrzykach najwyżej mialam 198 więc podobnie jak Ty...półtora tygodnia w domku i jutro znów do szpitala maszeruje ...szyjka skrócona na 2cm , pocieszam się że to już 30 tydzień, w szpitalu chcą mnie trochę poobserwować czy nie mam skurczy bo ja nic nie czuje ale może coś tam się dzieje, mam nadzieję że dłużej niż kilka dni tam nie zabawię po szpitale działają na mnie depresyjnie ale najważniejsze dobro dziecka ...mam nadzieję że już nic więcej mi się nie przyplącze.

Pozdrawiam dziewczyny , niskich cukrów życzę i odezwę się po powrocie.

witajcie słodkie mamuśki :-) mam pytanie, czy czesto Wam skacze cukier pow normy? mi się zdarza raz na tydzień jakis skok do max 156, ostatnio po truskawkach z jog naturalnym :szok: i powiedzcie czy jak zdarzają się takie skoki rzadko to grozi mi insulina i czy bardzo szkodzi to maleństwu?? wizyte u diabetologa mam za 3 tyg dopiero więc dlatego Was pytam :-)

beata26odnośnie skoków i tego kiedy insulina to raczej diabetolog decyduje -zależy od lekarza. A insulina nie szkodzi dziecku, tylko pomaga:) więc nie ma się jej co bać ja biorę na noc insulinę od 15 tygodnia ciąży nie taki diabel straszny jak go malują...

uciekam pakować torbę do szpitala:(

reklama
hej:-)
Wlasnie jestem po wizycie. Gin dal mi skierowanie do szpitala na poniedzialek. Powiedzial, ze po wymiarach ciazy jestem juz w 40 tyg:szok: (wg miesiaczki w 33tyg)
Maluch wazy 2738g i jak prognozuje urodze najpozniej 20 czerwca (kiedy termin mialam na 19 lipca!):eek:

Sama nie wiem co o tym myslec:baffled: Zobaczymy co powiedza w szpitalu:rofl2:

Do góry