reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
nice-girl no ja ja wooooow! Gratulacje! No i oczywiście zazdroszczę :-)
Który to już tydzień?

Fajnie, że znaleźliście dobrego lekarza w końcu. Niestety kwota nie mała, ale też bez oporów bym wydała w razie potrzeby. Super, że z serduszkiem też w porządku :))

U nas po staremu. Młody śmiga już ładnie, dalej zalicza gleby ale jest nieźle. Dalej jest marudny ale mam nadzieję, że to już końcówka bo dzisiaj rano zauważyłam że W KOŃCU przebiła się ta górna dwójka i dolna. Widać już też czwórki dolne.
Mamy więc 12 ząbków prawie prawie - kwestia na moje oko maksymalnie tygodnia :D

Iryska - wielkie gratulacje. Dużo zdrowia dla Amelki!!!

Nice-girl - wielkie gratulacje!!! Niech fasolka rozwija się ślicznie i nie daje się mamusi we znaki!!!
na pewno sobie poradzisz wspaniale i za kilka lat docenisz, że masz już 2 odchowanych dzieciaczków (ja mam 2 rodzeństwa co półtora roku i moja mama miała ciężko, ale dała radę a ja uważam z perspektywy czasu, że dla dzieci taka różnica wieku też jest fajna).
Zresztą ja gdyby nie CC chciałabym już być w kolejnej ciąży bo teraz co chwila sobie mówię "za 2-3 lata jak Stasia będzie można zostawić na trochę z dziadkami to zrobimy to czy tamto" a prawda jest taka, że nie zrobimy bo będę albo z maleństwem albo w ciąży (jak się uda zajść).
aaaa i super, że z serduszkiem Przemusia wszystko dobrze i powodzenia we "wkręcaniu" się państwowo do alergologa.

Anus - jak tam macierzyństwo? Mam nadzieję, że dołączyłaś do grona dobrze wspominającego CC!

witajcie :)

troszke umilklam ale czytam was caly czas.... troche sil nabralam wiec klikam :) urlop mi sie skonczyl i jutro juz do pracy....

jagodka rozświetla mi każdy dzien, do tego lada moment pojawią się kolejne 2 jedynki...eehhh dorastają tenasze dzieciaczki :) ja w związku ze samą sobą nadal przechodze depresję.... i juz tak chyba zostanie.... jutro idę na badania....zatem trzymajcie prosze kciuki zeby bylo wszystko ok.... :)

gabrielko -
podaj prosze jeszcze raz te ilosci plynow jakie dzieci powinny spożywać .... pliiizzzz.. :)
co do pieluch - jakich happy używałaś? bo ja mialam do szpitala dla malej bo to wyciecie na pępek bylo no i potem szybko zmienilismy ....tzn na mniejsze bo mala byla malutka, i juz do nich nie wrocilam bo strasznie twarde i szytwne.... ale zastanawialam sie nad tymi nowymi co reklamuja ale nie maja malych opakowan zeby sprawdzic... caly czas lecimy na pampersach, w 99% na opakowaniach promocyjnych w kartonach także nie jest źle.... 3 razy kupilam opakowania +50%
gratuluję nowej bratanicy :)

Elmoo -
myslę ze nie masz się co stresowac ze swoim zdrowiem... :) no i dobrze że mała juz wyleczona z tych oskrzeli... :) straszne to jest jak bardzo mamy przezywają stan zdrowia swoich dzieci.... ehh.... a tak bardzo zawsze dziwiłam się swojej mamie...

Aureolcia -
moja tak samo sciaga mi spodnie :)

Sajonara -
witaj :) trzymam kciuki za łagodną słodkość :)

Kasia B - gratuluje basenu :)

starlet - brawo dla malej no i zdrowka zycze

nice girl - a o co chodzi z tą wit. D ze 400 j to 10 mikro gramow? bo na moim mleku jest oznaczenie w 100 ml gotowego mleka 1,04 [FONT=&quot]µg - to jak ja mam to w koncu przeliczyć w stosunku do kapsułek ? aahhh no i wielgachne gratulacje :) oby ta ciąża była tym razem spokojna ale nie aż taka słodka :) wieeelkie gratki :) koniecznie dostaw kolejny suwaczek :)

iryska - witaj :) graaaaaaaaatulacje :) ja poprosiłam żeby małej cukier sprawdzili i bylo ok.

Anus - j.w. witaj :) torba spakowana? ja mialam cc.

agga - gratuluje powrotu do zdrowia :) i normalnej @ :) no a Filipek to już niedługo będzie miał pełen usmiech :)

Maria - trzymam kciuki żeby szybko organizm zaakceptował hormony :) ze tez ta tarczyca to takie gowno.... no i jeszcze ta wycieczka do Zakopanego... bunt na pokładzie :) dobrze ze wszystko minęło po powrocie :)

Domka - graaaatki dla Jagódki za tego ząbka :)

Aggula - co do ubrania dziecka to sprawdzaj na karku bo każde dziecko jest inne :) no i graaaatki tego domku :) parapetówa się szykuje.... :)

Hałabała - witam sąsiadkę :) jak długo Justynka będzie miała szynę? ja cukry mierzyłam póki mi pasków starczyło :) i to był szok np po 2 godzinach zobaczyć 126 :) a to i tak w normie:) ja na obciążenie wziełam cytrynę i żałuję że nie wziełam jej tez w ciąży :)

aasica - fajnie że się odezwałaś :) buziole dla Hani:) trzymam kciuki za pozbycie sie alergii:) masz jeszcze kontakt z emką? co u niej i u Poli?

dorotka, nimue, pasek, wiolan - zaglądacie jeszcze?

[/FONT]

Ja tak na chwilę. Dziękuję dziewczyny za gratulacje.

Majka - na opakowaniu Vita D jest napisane: 'Rekomendowana dzienna dawka wit.D to 10[FONT=&quot]µg (400j.m.) co odpowiada zawartości 1 kapsułki.' Po prostu są 2 jednostki w których podaję te dawki - [/FONT][FONT=&quot]µg, lub te coś j.m. Jeśli masz na mleku podane w [/FONT][FONT=&quot]µg, to przelicz ile mała wypija na dobę i jeśli wychodzi łącznie 10[/FONT][FONT=&quot]µg to jest ok i nie trzeba dodatkowo dawać.
[/FONT]

aaa widzisz :) nie ma to jak mądra głowa :) dziekuję bardzo :) no to bede jej podawac bo wypija ok.300-400 ml. czyli jakos 3-4[FONT=&quot]µg to jeszcze jej do 10 brakuje :)[/FONT]
no i rachu ciachu majstruj suwaczek :)

Hej :)

Właśnie Nice nowy suwaczek :)
A Ty Maja dawaj zęby :)

Edit: trzymam kciuki za badania!!!

Dziewczyny jak po zimnym weekendzie?

:)

Ostatnia edycja:
Ja jestem zagubiona jeśli chodzi o dietę piersiową. Całkowicie różni się od tej cukrzycowej!! Mój gin.kazał mi jeść przy karmieniu tak jak w ciąży ale nie będę jadła kapusty kiszonej która tak cudownie wpływała na cukry:-) Help co jadłyście karmiąc?Najbardziej zakręcona jestem z warzywami. Moja mała ma się dobrze nie cierpi być przewijana-drze się wtedy na całe gardło.
Nice-girl- gratulację!Taka różnica wieku jest najlepsza, a rodzeństwo musi być:-)

Ja po 40 godzinnym porodzie trochę poczekam;-)
Co do diety ciążowej to ważę teraz mniej niż przed zajściem jakieś 7 kg. Zero tłuszczu mężowi się już nie podobam bo pupa mi zanikła a brzuch wklęsły:-(

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i maleństwa

Iryska to ja brzucha zazdroszczę :-)
ja ważę 2kg mniej (ale dopiero teraz zeszło) ale brzuch nadal mam ...
co do diety to ja na początku jadłam to czego nie mogłam w ciąży :-) - biały bułki z białym serem, płatki z mlekiem i duża ilość rosołu i gotowanego kurczaka bo straszną miałam na to ochotę. Potem mi przeszło i zaczęłam jeść dosłownie wszystko. Bo zachowanie Stasia i jego ewentualne bóle brzuszka były zupełnie niepowiązane z tym co jadłam (tzn. jak zjadłam coś czego się nie powinno było ok, a zdarzało się, że po całym dniu na "zdrowych" rzeczach były "nocne pierdki").
Teraz dopiero odstawiłam na trochę surowe mleko bo po nim były brzydsze kupki (ale reszta nabiału o dziwo jest ok :-) ).
W każdym razie ja należę do zwolenników jedzenia wszystkiego i najwyżej odstawiania jak zaszkodzi a nie profilaktycznego niejedzenia wszystkiego co potencjalnie alergizuje.

reklama
Maja litr dziennie na 10kg plus 50ml na każdy kolejny kilogram
ćzytam Was na bierząco ale ucichło tu, Natanek był na antybiotyku po raz pierwszy, zaczął kaszleć, miał zatkany nosek poszłam do lekarza i od razu dostał antybiotyk, osłuchowo był czysty ale było podejrzenie zapalenia tchawicy, wyleczony był ale po wczorajszym dniu dostał katar, także dziewczyny musimy przełożyć spotkanie bo nie chce żeby zaraził wasze dzieciaczki, nie wiem czy to katar jako katar i horoba czy ząbki bo u nas idą dolne 4. a tak to przyjechała moja mama dzisiaj, wkońcu będę miała troszkę luzu , może się wyśpie bo Natanek chodzi spać o 19 ale 5.30 wstaje, i nie wiem jak to będzie jak go przyjmą do żłobka bo już teraz widzę ze tylko mama; babcia go przebiera a on szuka mamy :(((fajne to uczucie ale wiem, że nie jest to dobre :(((

Maja daj znać jak wyniki?

Do góry