reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja zreguły coś robię, albo sprzątam, albo prasuję, ale to dlatego, że pracę rozkładam sobie na cały dzień, inaczej nie daję rady bo się strasznie szybko męczę... jeżeli po posiłku leżę to faktycznie mam większe cukry, ale również w normie...

reklama
Witajcie Cukiereczki;)Wróciłam własnie od mojej gin i zaskoczona jestem niesamowicie. Przy mojej diecie przytyłam przez miesiąc az 2 kg. Mały przytył równy kg, czyli tez sporo. Waży teraz 2300. Poza tym wszystko w normie:) Miewam sporadyczne wyskoki cukru, ale bardziej przez stres niz przez błędy żywieniowe. A cukry ranne nadal ponad normę delikatnie wychodzą. Pozdrawiam:):):)

witajcie dziwczyny..mam pytanko. Za tydzień mam się zgłosić na badanie hemoglobiny glikonowanej(chyba dobrze napisałam). Czy to badanie robi sie naczczo? Bo mam byc na 12 a do tego czasu to ja z głodu umre!..i to ze trzy razy..

Witajcie,

Po długiej nieobecności na forum chciałabym poinformować, że 10 maja urodziłam córeczkę ważącą 3250g. Jest zdrowa- usg główki i brzuszka nie wykazalo żadnch zmian. Niestey mała miała żóltaczkę i musiałyśmy się naświetlać......
Córeczka uwielbia spać przy piersi, co drugie karmieni essie efektywnie. Najcześciej wisi na cycu dobrą godzinę a ja mam wrażenie, że sie nie najadła :-(. Jestem zmęczona, ale jakoś daję radę.

Przez tydzień pobytu w szpitalu prawie wogóle nie byłam w stanie mierzyć cukru, bo mała cały czas chciała mieć mame przy sobie. Obecnie po powrocie do domu zaczęłam mierzyć i trochę się przestraszyłam. Fakt, że nie przestrzegam diety, ale jednocześnie nie jem słodkiego moje cukry oscyluja od 100 do 135. Zastanawiam się cały czas czy to jest dobry cukier czy witam się powoli z cukrzycą.......????
Niby w sieci normy dla zdrowych ludzi podają 1 godz. po posilku do 140-160, ale czy to nie jest za wysoko??????
PocieSzające jest to, że na czczo mam zawsze cukier prawidłowy.

Powodzenia w dietce Dziewczyny - wszystko będzie dobrze

Załączniki

• ciaza 073.jpg
    ciaza 073.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 53
Anemac- gratulacje z okazji urodzenia ślicznej córeczki a cukrami sie faktycznie nie przejmuj . Jak tu któras pisała norma jest do 140 po porodzie wiec wszytsko ok

Ja własnie jestem po wizycie u Gina i okazało się ze z powodu diety schudłam prawie 2 kg ale maluszek urósł wiec wszystko jest w porzadku. Od tygodnia mierzę sobie cukier 4 razy dziennie i jeszcze nie udało mi się przekroczyc dozwolonej normy. A przyznaje sie ze często "eksperymentuję" z posiłkami tak zeby sprawdzic czy rzeczywiście mam ta cukrzyce ciązową. Na wizyte kontorlną do diabetologa ide w piatek i zobaczymy czy dalej bedzie sie upierał przy takim stanowisku ze jednak mam cukrzyce (u niego tez beda wyniki z hemoglobiny glikonowanej) i ciekawa jestem jaki jest ten poziom u mnie.

Pozdrawiam wszystkie słodkie dziewczyny

anemac wielkie GRATULACJE!!!!!

Ze słodkich majowych Mamus to chyba tylko ja zostałam
Nie martw sie cukrami na pewno sie unormuja.
Dobrze ze Mała jest zdrowiutka

reklama
Do góry