reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nice-girl dziękuję, że to napisałaś, bo właśnie mała zaczęło mi tak robić, tak lekko zielonkawo i plastelinowo czasami. Jak zje zupkę to najpierw idzie pomarańczowa, ale potem dorabia w ciągu dnia takich plastelinek trochę i się zastanawiałam czy to prawidłowo.

A co do rozszerzania diety - ja zaczęłam marchewka, marchewka ziemniak, dynia ziemniak, marchewka pietruszka ziemniak, a teraz juz je zupki moje lub sloiczkowe, dochodzi powoli miesko.
Owoce na razie nie daje -> jablko u nas sie nie sprawdzilo, bole brzuszka miala straszne, Niedlugo bede probowala z bananem. Nie daje jeszcze tez kaszki, ale chcialabym niedlugo - nie wiem tylko jak ona na nutramigenie bedzie smakowac hihi. Mam tez zakupiony Sinlac bo chcialabym na sniadanie dawac, ale musze to wycyrklowac kiedy zaczac podawac, bo jednoczesnie miesko wprowadzam rozne.

reklama
Hej słodkie

Ja tak na moment. Wczoraj byliśmy z M na kabaretonie i mała została z ciocią - po godzinie alarm na telefon że mała wyje w niebogłosy i niczym się uspokoić nie da. Normalnie jak formuła 1 dotarłam do nich - spłakana, spocona, chlipała już zmęczona- przytuliła się do piersi, pojadła i już uśmiechnięta po 15 minutach. Nie wiemy dlaczego tak w spazmy wpadła. Bratowa mówiła że to nagle było. Śmiała się, bawiła a potem ryk :((. Sama nie wiem co o tym myśleć, powinna nie być głodna, bo jadła zupkę godzinę wcześniej, no ale była 19 pora jej kąpania, karmienia... no ale w domku nie raz się przeciągnie i do 20 i tagedii nie ma. Zmartwiłam się, no al dobrze ze to nie żadna gorączka ani nic takiego.

Majka a e smoczki do nuka to masz tego okrągłego, takie przezroczyste czy do tycz zwykłych takie pomarańczowe??

Będę miała chwilkę to napiszę, mam castingi na opiekunkę bo mi ta pierwsza nawaliła :(

PASEK No szok !!!!! Nie wiem juz juz karmię sztucznym i chciałabym karmić dłużej ale tak wyszło ....co do karmienia pokarmami stałymi to ja jestem za tym żeby od 4 miesiaca wprowadzać słoiczki no i super tez przy tym karmić piersia .......ja napewno od 4 mca wprowdzę jedzonko inne niż mleko stopniowo ale zacznę.....

Witam dziewczyny!! Mam prośbe ...kiedyś dzieś tu na forum widzialam taką całą strone internetowa o cukrzycy dla ciężarnych....jeśli coś wiecie chcialabym linka dla koleżanki...Dzieki:-)

Dobry wieczór

Ja wprowadzałam młodemu wszystko jak leci po 4 miesiącu, i nie dawałam 1-2 łyżeczek tylko cały słoik, i schematu się nie trzymam bo moje dziecko nie chce mleka także może lepiej nie piszę co on teraz je bo mnie tu zlinczujecie :-p

Ja wprowadzalam nowe produkty od 4 m-ca, trzymalam sie PRAWIE schematu do 10 m-ca , zaczelam od wprowadzania owocow a po 2 tyg wprowadzialam obiadki. teraz pilnuje by w piatek zawsze byla ryba, ktora podaje ze sloikow z bobovity, byl okres ze podawalam 2 razy w tyg rybe, pilnuje zeby codziennie dostal miesko, albo wedline

Natan wypil na kolacje 200ml mleka, jestem w szoku, dostalam z nestle probke dodalam sok z malin i odziwo poszlo

reklama
Gabrielka - Natanek wie gdzie się robi kupy i dlatego mu się tak spieszyło żeby zejść z nocnika ;)

Agula - no to super że Nikuś już głowke na pleckach podnosi - zdolniacha. Przemek dopiero od piątku zaczął, a miesiąc starszy jest. No widać że mu ta głowa ciąży jeszcze mocno,ale najważniejsze że zaczął próbować.

Starlet
- a tą marchewkę to słoiczek dawałaś,czy sama robiłas? Ja sama to co z tym robiłaś, bo ja to zielona. Gotuje sie na miekko i potem miksuje? Coś się do tegodadaje?Jakąs oliwe czy coś?

edit - widzę że trochę dopisałyście, zaczęłam pisać posta jakieś 2h temu ;) Dzieki za info i zaraz się biore za ten artykuł.

Ostatnia edycja:
Do góry