reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

moje gratulacje, córeńka piękna !!! i cieszę sie z normowania cukrów, moje skaczą, dziś po sniadaniu takim jak wczoraj 160 :szok: :baffled: ale to pewnie dlatego ze wczoraj troche sie ruszałam dzis tylko lezałam, wiec jak widac trzeba po posiłku troche coś porobić

reklama
Moniqsan widać wszystko idzie ku lepszemu :) Fajnie, ze tak szybko wracasz do cukrowej normy.
...a Lilusia cudowności !!!

Dziewczyny jak to jest z Waszą wagą? Ja przez pierwsze 2 tyg diety schudłam 1kg a teraz przez kolejne 4 tyg nic nie przytyłam... Czy to normalne? Niestety te daty mijają się z moimi USG i choć wiem że maluch rośnie to nie umiem jego wagi nałożyć na moje wyniki :) Zdaje mi się że prze pierwsze 4 tyg (gdy ja schudłam 1kg i potem zero ruchu na wadze) diety mały przytył jakieś 530g nie wiem jak ostatnie 2 tyg...
Kolejne USG mam za 2 tyg mam nadzieje że maluch ma się dobrze.

Ostatnia edycja:
ja na początku tj przez pierwszy tydzień schudłam prawie 2 kg, teraz po niecałych 4 tyg stosowania diety waze w sumie 1 kg wiecej od 3 tyg ta sama waga, a wizytę mam w przyszłym tyg więc sama jestem ciekawa jak maluszek. Ostatnio w 29tyg wazyła 1200g :-)

Ja tez schudłam na początku - 1,5 kg przez 2 tyg. diety, ale coś czuję że teraz już tyję :) Bo choć staram się pilnować cukrów - to kaloryczność posiłków znacznie zwiększyłam. Ostatnio np. strasznie mi się chce sera żółtego, więc sobie nie żałuję (również w podsmażanej wersji).

ptaszyna83 ja od samego poczatku diety tracilam na wadze, maly rosl a ja chudlam:-):-):-) tylko pod koniec ciązy jak troche odpuscilam dietke to waga wzrosla troszke :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A dzis ( czyli 11 dzień po porodzie do wagi z przed ciazy musze zrzucic 2 kg :-):-):-) wiec dietka sie oplaca :-):-):-))

Beata jak ser żółty może podnosić cukier skoro wcale go nie zawiera? Indeks glikemiczny dla tłustego żółtego sera to 0. Musisz sprawdzić , bo to raczej inny składnik posiłku podnosi Ci cukier.
Oczywiście ser jest niewskazany przy naszej diecie ze względu na ilość tłuszczu jaką zawiera, a my musimy zachować jakieś proporcje, ale sam w sobie cukru nie może podnosić :)

reklama
ja jak jem chleb z wędliną i z warzywami cukry mam ok, ale jak to samo tylko zamiast wędliny ser żółty to cukry strasznie skaczą, więc sera już nie jadam i jest wszystko o :-) coś jednak z tym serem jest nie tak, przynajmniej u mnie...

Do góry