reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Miroslava ja wiem że kobieta dużo może znieść i przetrzymać chyba właśnie dlatego to my rodzimy a nie mężczyźni.Dziś po obiadku miałam 106 więc pozwoliłam sobie na malutki kęs marcepanu zobaczymy czy wpłynie niepozytywnie oby nie .Fajnie że nie musisz się już kłuć ,ty też masz termin na marzec pradwa ja 27 marzec a ty .

reklama
miroslava super ja na końcówke 27 ale to też marzec jeszcze trochę .Mój mały tak wczoraj wieczorem wojował że myślałam że już mu się spieszy,nie mam nic przeciwko żeby urodził się szybciej ale nie aż tyle.:-)

Witam
Jestem w 7 m-cu ciąży. Lekarz skierował mnie na badania glukozy:
na czczo wyszło mi 70
po wypiciu 75g miałam po godzinie 72
a po 2 godzinach 40

Niestety, nie jestem w stanie Tobie pomoc....
Jak na moja wiedze to jest nierealne zebys po podaniu glukozy miala nizszy poziom cukru jak na czczo. Pierwszy raz slysze o tak niskich wynikach....

POzdr. Aneta

Witajcie,

Po miesiacu na diecie moge stwierdzic , ze im wiecej ruchu po posilku tym cukier jest nizszy. Dzis na sniadanko zjadlam to samo co wczoraj i przedwczoraj. Bylam zmeczona wiec polozylam sie spac wstajac na sam pomiar cukru. Wynik byl 134!! Wczesniej 98 i 102 z tym, że bralam prysznic, umylam naczynia, pochodzilam po domku.
To, ze ruch obniza cukier to fakt, ale nie sadzilam, ze moze tak duzo go obnizyc.

Dodam jescze, ze gdy jestem na zakupach i zjem cos" na miescie" czesto smazonego i za duzo.... to cukier nigdy nie przekracza 100.

Pozostaje tylko ruch i jescze raz ruch....

POzdr.Aneta

Właśnie ja też nie wiem a lekarka kazała mi jeść słodkie i słodzić herbatę. Ale zastanawiam się nad zmianą lekarza.

A moze powinnas powtorzyc test obciazenia glukoza. Musisz byc na czczo i po wypiciu tego super slodkiego napoju nie powinnas sie ruszac tylko siedziec w poczekalni 2 godziny.

Aneta

miałam 2 razy robione te badania i wyniki te same praktyczne. Całe dwie godziny przesiedziałam na poczekalni :-(

reklama
ewas21 kurcze faktycznie masz śmieszne te wyniczki ja po75 po 1h miałam 180 a po 2h 156.O takich wynikach jak twoje to nawet nigdzie nie czytałm na forum czy gdzieś indziej. A twoje laboratorium jest godne zaufania , a może ty masz po prostu za mało cukru we krwi ,skonsultować się z lekarzem innym nigdy nie zaszkodzi idz i zobacz może inny powie ci więcej.
Ja jestem od tyg na dietce i cukierek był super a dziś na obiadek zjadłam kopytka z sosikiem i miałam 156 upsssss.I kto by pomyślał ale już wiem że kopytka wypadają z dietki.

Do góry