witajcie dziewczynki w ten przyjemny wieczor
we wroclawiu temperatura po wieczornym deszczu spadla o 10 stopni i albo mi mleko wrocilo albo jagodce bylo za gorąco bo po wieczornym karmieniu o 21 spi caly czas
a komary... no coz ... dla wroclawian to prawdziwa zmora.... ale w tym roku juz postanowione i w poniedzialek zamawiam moskitiery do okien, bo to co tu sie dzieje jest nie do wytrzymania
misiaszek - trzymam kciuki za poranne cukry
agga - podziel sie tym mlekiem
nimue - co do diety to nie moge powiedziec ze na diecie bylismy oboje, bo M wcinal slodycze, kanapki do pracy sama mu robilam (ale to w ramach terapii bo mam tak ze jak cos przyrządzam to mi sie tego potem jesc nie chce - wiec robilam je dbajac w ten sposob o swoje zdrowie psychiczne), ale za to dzielnie razem ze mną zjadal obiady bez ziemniakow i makaronow czyli wiecznie warzywa na patelnie z mięskiem - teraz wracamy do takich wlasnie posilkow - oczywiscie mierzyc sie nie bedziemy ale lekka kuchnia na lato jest bardzo wskazana
gabrielka - ja mialam do diabetologa trafic 2-3 tygodnie po porodzie ale cos dojsc nie moge.... bo u mnie ta wyprawa to jakies 4-6 godzin zeby tam dojechac i w kolejce wyczekac... a jak ja bym tak mogla jagodzianke odstawic
serca nie mam
wyskoczyc gdzies kolo domu to ok, no problemo - ale do lekarza to by mi zajelo prawie pol dnia... ale mierzylam grzecznie przez 3 tygodnie... teraz juz coraz rzadziej ale do tej pory bylo ok
dziewczyny a gdzie wy kurcze macie taka promocje na cukry do 110 na czczo... ? cholera u mnie to znowu drastycznie bo norma na czczo jest bez zmian do 90 no max 95
a ja cholera gorsze cukry rano bez ciąży niz w ciazy... ale zwalam to na nocne podjadanie i zmeczenie ...
maria - gratuluje spokojnego dnia
a co do karmienia no to mimo wszystko wolalabym zostac calkiem na cycku, byłabym spokojniejsza
jednak wybudzac bede bo nie zawsze dziecko sie wybudza... juz raz z m tak sie cieszylismy ze spi ze potem prawie sie obesralismy nie mogac malej dobudzic....
nie zycze tego nikomu.... takze poki ona wagi odpowiedniej i cialka nie nabierze to bede jej pilnowac
zmykam sie pacnąć troche - przyszłym mama życzę niskich cukrow rano, a mamom rozpakowanym spokojnych dzieciaczkow