reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam Was wszystkie w ten upalny dzionek
Ja niestety wybieram sie do szpitala, byłam u lekarza prywatnie z tymi moimi wynikami wątrobowymi. Lakarz powiedział ze konieczne jest położenie mnie w szpitalu bo to tworzy cos tam co przechodzi do łożyska i takie tam, troche mnie wystraszył. Zdziwienie tym bardziej sięgnęło zenitu ze dzień wczesniej byłam u ginekologa który prowadzi moja ciąze od poczatku i sam zlecił mi porobienie tych wyników juz 3 razy i nie zalecił pójścia do szpitala:szok:. Stwierdził jedynie jak zawsze ze nadal wyniki nie są dobre i koniec tematu. Te same wyniki, dwie różne diagnozy. Do tego leki mam sobie sama wykupić bo w szpitalu takich nie mają. Nie dziwie się, pewnie szkoda im kasy. Jedno opakowanie 156 zł i starczy tylko na 16 dni. Masakra. No to mam jeszcze dwa dni wolności, a od poniedziałku szpital. Nie wiem jeszcze co z diabetologiem, bo mam wizyte na 15 czerwca. Wypuszczą mnie na wolne, czy tam bedzie w szpitalu jakiś inny, a bo igły mi sie kończą, insulina tez powoli.

reklama
Istne szalenstwo z temperaturą na zewnątrz...jajko mozna zniesc:wściekła/y: Szkoda mi Waszych szkrabkow, ze sie musza meczyc w taki upal.
Na szczescie w niedziele ma byc 20...uffff:)

Drogie kobitki ekspertki, w zwiazku z tym, ze jestem szczesliwa posiadaczka glukometru, postanowilam poeksperymentowac i oto wyniki:

Wczoraj okolo 22 zrobilam sobie II kolacje (3 male kromeczki razowego z maslem, rolada rybna i warzywami) i dzis na czczo 80
Natomiast na sniadanie, to zaszalalam, ze ulala...zjadlam rogala z kruszonką, z ktorego zrobilam kanapki z maslem, twarogiem, dzemem i popilam 3/4 szklanki mleka 3,2% i po 1h wyszlo mi 120...

Z tego co piszecie, w zaleznosci od miasta normy to do 120 lub 140, czyli jestem na granicy, albo sie mieszcze, po takim bardzo niecukrzycowym sniadanku.

Dziewczynki co myslicie?

Emka nie uzywaj nawilzacza bo stwarzasz warunki podobne do tropikow i połyniecie - jeszcze do tego nasze polskie organizmy nie sa do tego przyzwyczajone.
u mnie przyjemnie w mieszkaniu i nie wyłaze dzis na dwor.

aha Emka jeszcze chciałam powiedziec zebys moze nie kremowala malej w te upaly - poza kremem na slonce jak na dwor wychodzisz - bo kremy blokuja pory i skora nie oddycha.

Młody dzisiaj spał od 23 do 5 rano :szok: i dalej od 6:30

Na 10 jade do fryzjera bo juz na oczy nie widze przez te kłaki a jutro ide na weseleeeee a wczoraj byliśmy na trzaskaniu beniaminka ty pewnie zorientowana co to ;-) i młody spał niewzruszony :-)

Hej Mamusie :-)
Jasne, że wiem co to trzaskanie...:-D
Miłej zabawy na weselu! :-)

Beniaminka z tym nacięciem to nie jest taka pewna sprawa. Położne mówiły że poród po przerwie 10 lat lub więcej to jest się jak pierworódka - jedynie miednica zachowuje oznaki przebytych porodów, ale cała reszta już nic nie pamięta:-) w tym mięśnie pochwy. Jak nie masz problemu ze skurczami to możesz sobie pomóc (właściwie Twój pan Tobie) masując krocze regularnie.

ooo, nie wiedziałam, że ja teraz po 19 latach jak pierwiastka:szok:;-) Przeczytałam mojemu P żeby wiedział jakie ma teraz zadanie, hihihi.:) Czytałam coś o balonikach rozciągających pochwę i krocze, ciekawe czy to rzeczywiście skuteczne? Wolałabym bez nacinania, przyznam że to było niemiłe wspomnienie, nie tyle nacinanie co szycie i potem to siadanie i spanie, mycie... Oby nie :-)
Życzę Wam pięknego dnia Słodziaczki :-)

pasek :) ja bym na twoim miejscu jadla normalnie i sie nie przejmowala:) dla porownania powiem ci ze ja jednego razu do warzyw z patelni (zazwyczaj wynik kolo 100) zjadlam dla smaku dwie pyzy z miesem, takie mrozone wiec malutkie i wynik byl 156, innym razem zrobilam budyn z polowa cukru i zjadlam mniej niz pol szklanki i wynik byl 180... a moze te wyniki odwrotnie były.... hmmm juz nie pamietam :) po twoim sniadaniu to by mi chyba skali w glukometrze zabraklo :) hihihi

Majka :-):-D Rozsmieszylas mnie tym brakiem skali w glukometrze!!! Dzieki wielkie kochana za opinie:)

Maria zazdroszcze temperatury w domku, ja siedze z wypiekami na twarzy, jakbym pol litra wodki wypila;)

Witam mamusie,
Przez te upały musiałąm zakupić sobie kolejny ciążowy ciuch w postaci płóciennych spodni. Nie wyrobiłąbym w tych moich. Na szczeście jest duża szansa, że da radę je ubrać i po ciąży.

wanda
- nie jesteś pierwszą osobą, która mi to mówi :sorry2:. Ale trzymam się nadziei, ze u mnie jednak coś ruszy :-p. A te chmury od Was to do nas teraz dotarły, ale wieje tylko i grzmi trochę, a deszczu nie widać. Szkoda, byłoby dużo lżej gdyby popadało. A co do imprezy, to jakbyśmy mieli warunki, to pewnie też grill by był, ale nie ma gdzie...

ewajakiela
- współczuję tego szpitala. Mam nadzieję, ze pobadają i wypuszczą Cię do domu. A co do lekarzy to zawsze warto dany problem konsultować z innym specjalistą. Gdybym tego nie robiłą to juz do 2 miesięcy musiałąbym leżeć plackiem w domu, bo tak mi powiedziałą prowadząca. Na szczęście patolog był innego zdania i sobie śmigam :-p. I jakoś się nic nie dzieje.

pasek - moim zdaniem powinnaś jeszcze po różnych rzeczach sobie pobadać i jeśli nie przekroczysz norm to dać sobie spokój. Bo na moje to jesteś zdrowa :) Albo zrób sobie raz na tydzień dzień mierzenia po tym co jesz normalnie. Tak dla spokoju.

emka - a może wiatrak chociaż kup sobie?

Trzymajcie się w ten upał.

reklama
majka daj jej co jakiś czas butelke to szantaz się skończy. Ja stwierdziłam że przez powietrze w cyckach nie będe dziecka głodzić i jak po dwóch cyckach będzie dalej głodny to dam mu butle i nie będe dziecka stresować i jak narazie całą noc i cały dzień jest na cycku :-)

Ja się tak nie stresuje i nie próbuje za wszelką cene wywołać jakiejś większej laktacji i może to jest klucz do sukcesu :confused:

Młody śpi już 3,5 godziny mam go budzić do jedzenia czy pozwolić mu dalej spac?

Do góry