reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa a insulina

Ja też od początku ciąży mam cukrzycę. Pierwszy miesiąc ścisła dieta, która nic nie pomogła tzn. W dzień po posiłkach cukier w normie za to na czczo codziennie dużo powyżej normy. Dlatego dostałam insulinę i dopiero przy 12 jednostkach cukier na czczo się unormował . Teraz nawet przy insulinę kiedy nie jem regularnie albo pozwolę sobie na coś cukier non stop jest ok. Choć dietę trzymam jak trzymałam gorzej z czasem jedzenia bo nie zawsze mam czas o wyznaczonej godzinie zjeść.

reklama
Ja też od początku ciąży mam cukrzycę. Pierwszy miesiąc ścisła dieta, która nic nie pomogła tzn. W dzień po posiłkach cukier w normie za to na czczo codziennie dużo powyżej normy. Dlatego dostałam insulinę i dopiero przy 12 jednostkach cukier na czczo się unormował . Teraz nawet przy insulinę kiedy nie jem regularnie albo pozwolę sobie na coś cukier non stop jest ok. Choć dietę trzymam jak trzymałam gorzej z czasem jedzenia bo nie zawsze mam czas o wyznaczonej godzinie zjeść.
Ja też zauważyłam ze odkad biorę insulinę na noc.To cukier w dzień się ładnie normuje.

Witam.Mam pytanie nadal mam rano na czczo wysokie cukry bo 103-105.Mam już dawke insuliny 25j.i dalej to nie pomaga.Co mam zrobić w takiej sytuacji zwiększać dalej o 2j. czy udać się z tym na wizyte u diabetologa ?

Ja też cukrzyca od początku.. Czy lekarze ci cos mówią skąd ona od początku ciąży?

Witam.Mam pytanie nadal mam rano na czczo wysokie cukry bo 103-105.Mam już dawke insuliny 25j.i dalej to nie pomaga.Co mam zrobić w takiej sytuacji zwiększać dalej o 2j. czy udać się z tym na wizyte u diabetologa ?
Najlepiej skontaktować się z diabetologiem. Moja Pani doktor np. Kazała zwiększać o 2 i jak dojadę do 20 miałam się z nią skontaktować Ale nie było potrzeby bo mam 12 jednostek i cukier jest w normie. Wysyłam tylko na emaila moje wyniki i w odpowiedzi dostaje receptę to wszystko.

Doradzcie co mam zrobic.
Otoz kolacje jem o 21.30 a o 22 podaje sobie insuline doszlam juz do 10j. A cukry na czczo mam nadal wysokie bo 108-110.
Juz sama nie wiem co jest nie tak.
Czy dalej mam zwiększać dawkę?
Moja droga ja biorę 18j na noc i dopiero ta deska ogarnęła.moje poranne cukry

reklama
reklama
Do góry