reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

kochanie?:happy:
ja go nazwałam Piątek, a mój M mówił na niego Marcinek:-p, więc zostało Marcin Piątek:-D Emi mówi: kloliciek Malcinek:-D uwielbia mu dawać marchewke, oczywiście zaraz potem chce otworzyć klatkę, żeby mu ją zabrać, oczywiście po to, żeby dać mu ją ponownie:-D

reklama
moje dziecko mnie rozwala, wczoraj zrobila kupe w pampersa, babcia ja umyla i przebrala i gdzies w miedzyczasie rzucila: ale Maja mi prezent zrobilas...
Wiec dzis powtorka z rozrywki- Maja zrobila kupe w pampersa, przychodzi do mamy i mowi: plezenta zlobilam:-D:-D:-D

moon:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tylko nie zabierajcie Jej nigdzie na przyjęcie urodzinowe z prezentem:-D:rofl2:
ja na kupke mówię produkcja:-p

pare dni temu, jak zawsze pytam się Emi jak było u dziadków/babci Basi a Emi mi odp"
"Dobzie, wsistko ok":szok::-D

No to akcja spostrzegawczość - Bardzo rzadko myję auto, raczej brudnym jeżdżę, jednak wiosennie uczyniłam to w poniedziałek. Jechałyśmy dziś razem autem po raz pierwszy od tego czasu, schodzimy do garażu no i Młoda tak nie dochodząc do samochodu mówi "myju"..... :-p
I jeszcze - w książce o jaju jest rysunek dziobaka i kolczaki, pokazuje paluszkiem na dziobaka żebym powiedziała co to jest, mówię a Młoda palec do buzi wkłada....
No i z serii bez tajemnic - wczoraj byłyśmy w sklepie, idziemy między regałami po coś do picia - picie z butelki kolejna akcja ale ogarnia pomału, że już się całej szyjki do buzi nie wkłada ;-) - po drodze mijamy biszkopciki - takie okrągłe - a Krysia "babi".

parę dni temu Emi mówi do Tatusia: 'Tatuś zalaz się wykąpie, ściągnie poltki (portki) i będzie goły':szok::-D:-D:-D

mowa mojej Emi to rzecz niesamowita, ostatnio mówi do mnie: 'mamusiu otwoź tą białą ciastoline':tak:

a przed chwilą 'gotowała' zupkę po czym mówi" 'Mika nie ma siły, Mika musi odpocząć, Mika idzie spać' i poszła do swojego pokoju i chwilę sama leżała:-D

Zgadnijcie jak moje nowoczesne dziecko woła od kilku dni na swojego tatusia?? " MIII-CHAŁ!":-D

Zaczeło się od tego ja w pradze budziłam męża ( czas na wojaże a on spać chciał;)) Mówiąc " Michał, no wstawaj już, Michał, no proszę. MIchał!" a kochany synuś się przyłączył i zawtórował " MIchał!", od tej pory "tato" i " tatuś" sporadycznie:szok:

Do mnie niezmiennie "mamo" albo " mamuś":-)

reklama
Aestima to u Nas właśnie sytuacja w drugą stronę. "Tata" cały czas, a do mnie "Asia". Dzisiaj rano wpadli z Sz.do nas do pokoju. Sz.pyta czy śpię, ja się nie odzywam, a Tymek: "Asia pi (śpi)" :-D

Do góry