reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

kochanie?:happy:
ja go nazwałam Piątek, a mój M mówił na niego Marcinek:-p, więc zostało Marcin Piątek:-D Emi mówi: kloliciek Malcinek:-D uwielbia mu dawać marchewke, oczywiście zaraz potem chce otworzyć klatkę, żeby mu ją zabrać, oczywiście po to, żeby dać mu ją ponownie:-D

reklama
moje dziecko mnie rozwala, wczoraj zrobila kupe w pampersa, babcia ja umyla i przebrala i gdzies w miedzyczasie rzucila: ale Maja mi prezent zrobilas...
Wiec dzis powtorka z rozrywki- Maja zrobila kupe w pampersa, przychodzi do mamy i mowi: plezenta zlobilam:-D:-D:-D

moon:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D tylko nie zabierajcie Jej nigdzie na przyjęcie urodzinowe z prezentem:-D:rofl2:
ja na kupke mówię produkcja:-p

pare dni temu, jak zawsze pytam się Emi jak było u dziadków/babci Basi a Emi mi odp"
"Dobzie, wsistko ok":szok::-D

No to akcja spostrzegawczość - Bardzo rzadko myję auto, raczej brudnym jeżdżę, jednak wiosennie uczyniłam to w poniedziałek. Jechałyśmy dziś razem autem po raz pierwszy od tego czasu, schodzimy do garażu no i Młoda tak nie dochodząc do samochodu mówi "myju"..... :-p
I jeszcze - w książce o jaju jest rysunek dziobaka i kolczaki, pokazuje paluszkiem na dziobaka żebym powiedziała co to jest, mówię a Młoda palec do buzi wkłada....
No i z serii bez tajemnic - wczoraj byłyśmy w sklepie, idziemy między regałami po coś do picia - picie z butelki kolejna akcja ale ogarnia pomału, że już się całej szyjki do buzi nie wkłada ;-) - po drodze mijamy biszkopciki - takie okrągłe - a Krysia "babi".

parę dni temu Emi mówi do Tatusia: 'Tatuś zalaz się wykąpie, ściągnie poltki (portki) i będzie goły':szok::-D:-D:-D

mowa mojej Emi to rzecz niesamowita, ostatnio mówi do mnie: 'mamusiu otwoź tą białą ciastoline':tak:

a przed chwilą 'gotowała' zupkę po czym mówi" 'Mika nie ma siły, Mika musi odpocząć, Mika idzie spać' i poszła do swojego pokoju i chwilę sama leżała:-D

Zgadnijcie jak moje nowoczesne dziecko woła od kilku dni na swojego tatusia?? " MIII-CHAŁ!":-D

Zaczeło się od tego ja w pradze budziłam męża ( czas na wojaże a on spać chciał;)) Mówiąc " Michał, no wstawaj już, Michał, no proszę. MIchał!" a kochany synuś się przyłączył i zawtórował " MIchał!", od tej pory "tato" i " tatuś" sporadycznie:szok:

Do mnie niezmiennie "mamo" albo " mamuś":-)

reklama
Aestima to u Nas właśnie sytuacja w drugą stronę. "Tata" cały czas, a do mnie "Asia". Dzisiaj rano wpadli z Sz.do nas do pokoju. Sz.pyta czy śpię, ja się nie odzywam, a Tymek: "Asia pi (śpi)" :-D

Do góry