reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Weronika je podobnie, chociaż wydaje mi się ż za mało
rano 6-7 - 180ml mleka
9-10 - może zje śniadanie, kanapkę albo parówkę, ale przeważnie nic nie chce
11-12 - na spacerze wciąga suchą bułkę, czasem pół czasem całą
13 - obiadek słoiczkowy
16 - drugie danie z nami - przeważnie miska makaronu, chyba że jemy zupę, to wtedy cały talerz
20 - mleko 180ml
pomiędzy podjada jakiś owoc choć ostatnio ciężko), chrupki, "kojajadę" ;-), i pije mega ilości soków i herbatek, potrafi 3 butelki pod rząd wypić - aż się czasem zastanawiam czy to nie jest objaw jakiejś choroby, pić i pić na okrągło...

a ma 93cm wzrostu oraz waży ok. 13,5kg

reklama
Ola_o, Kubeł też wlewa w siebie hektolitry wody, rzadziej herbatki. Piotrek też tak robił (zawsze chodził z dwiema butelkami) :tak::tak::tak:

A w święta mój mały zjadł więcej niż Piotrek (10 lat) + Borys (8 lat) + Zuzia (4 lata). Wszyscy byli w szoku :szok::szok::szok:

Natalka rowniez duzo pije,woda niestety jest bee,ale podaje jej rozcienczone soki owocowe dla dzieci

wow abryz ale gdzie on to zmiescil:szok:

Moja dużo nie pije. Nigdy nie wypije więcej niż jeden Kubuś, czy inny soczek. Może pić wodę , herbatkę jest to jej obojętne. Do picia jakoś nie przywiązuje wagi.

Ostatnio uwielbia orzechy włoskie. Trochę się boję jej dawać, ale jeden dziennie chce zjeść.

Generalnie z jedzeniem u nas jest ostatnio dużo gorzej. Nie jestem przyzwyczajona do takiej sytuacji, bo Pola zawsze jadła chętnie wszystko. Mam nadzieję, że to przez te piątki. Pisałam, że wyszły jej już dolne, ale cały czas ma opuchnięte dziąsła, no i przed nami jeszcze górne. Chodzi przez to zakatarzona i nie ma apetytu.

U nas Natala pije wode i gotuje jej kompoty uznałam ze to zdrowsze.... taki dzbanek 1l na dzien nam starcza. Co do jedzonka to ograniczylam do 3 posiłków obiad sniedanie i kolacja, w miedzy czasie owoc i jogurt i nic wiecej.
Niestety jestem uparta i wredną matka i swojemu dziecku słodyczy nie daje(czekolady, cukierków, lizaków itd)jak chce cos mocno to dostaje orzechy, wlozkie lub ziemne, albo pomidorki koktajlowe.

reklama
Do góry