reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co zrobić ze stresem??

Kiedyś żeby się odstresować włączałam muzykę i czytałam książkę. Teraz to już nie działa, ciężko skupić mi się na książce dłużej niż kilka minut, wszystko mnie rozprasza. Od jakiegoś czasu z napięciem walczę sportem, tzn daje sobie pół godzinny wycisk z jakimś zestawem ćwiczeniowym nawet zaczerpniętym z youtube. To pomaga tylko czasami strasznie cieżko jest się zmobilizować do ćwiczeń, zwłaszcza jak się nigdy nie było orłem w tych dziedzinach. Ale działa.

reklama
Podziwiam, że ktoś tak potrafi. Faktycznie jakby się tak wsłuchać to większość piosenek jest o nieszczęsliwej miłości i problemach, to marna trochę pociecha ;). Mi by sie przydało coś na sen, budzę się o 2-3 potem nie mogę spać, a jak już zasnę to trzeba wstawać do pracy

Pozbyć się go jak najszybciej!! Dobrze działa sport, zakupy, wizyta u kosmetyczki, wyjazd na weekend albo po prostu spacer i chwila spokoju i oderwania od codziennych obowiązków.

mnie na stres bardzo pomaga wspomniana wyżej medytacja :) na początku bardzo trudno mi było się skupić, ale z czasem było tylko lepiej. teraz w końcu potrafię się wyciszyć i nie przejmować się wszystkim za bardzo :)

Jestem dość nerwową osoba i wynika to głównie z typu osoby jaką jestem, ponieważ po tacie odziedziczyłam charakter choleryka. Jednak wypracowałam sobie metody radzenia sobie ze stresem:
uświadomiłam sobie, że jest to karanie siebie za głupotę innych
jak jestem zdenerwowana to uciekam sama do pokoju i relaksuję się z książką
staram się spędzać czas ze zwierzakami
idę na spacer
Pomaga czasami waleriana
O dziwo odkrylam niedawno,że niedobor magnezu również potrafi mieć negatywny wpływ na stres.Z kawy nie byłam w stanie zrezygnować ( wypłukuje magnez) ale staram się go suplementować.
Link do: Stresozaradni Obróć stres w działanie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry