reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co zrobić ze stresem??

A jak z prowadzeniem samochodu? Bo wiem, że po niektórych nie można jeździć , a jak jest z tymi? Jak masz jakąś stronkę na ich temat to podrzuć. Byłabym wdzięczna;-)

reklama
ja mam ogólnie problemy ze stresem. chodzę do pracy która mnie bardzo stresuje. Czasem jak jakieś projekty nie idą, i jest atmosfera dość napięta, to zabieram w głowie pracę do domu. Żeby zasnąć nierzadko biorę persen. Dodatkową sprawą są chyba te nasze starania. Jakoś nie wychodzi, by małe serduszko zabiło.

Wiem, że stres jest wielką przeszkodą w trakcie starań. Piłam melisę, starąlam się chodzić na jogę, ale nic nie pomaga. A na zmianę pracy w nie bardzo mogę sobie pozwolić, bo teraz bardzo o nią trudno. A tu mam świadczenia, umowę na czas nieokreślony. Zresztą jak by to wyglądało, jakby zmieniła pracę i potem po chwili zaszła w ciąże. Stresuje mnie to wszystko dodatkowo. Ratunku! to samo napędzająca się spirala....

veryanka o dziękuję:-) Na początek spróbuje tych technik , może połączę z jakąś kąpielą. A jak nie poskutkuje to zadziałam w inną stronę.

Marta opcja z drinkiem też mi się podoba :p

Proszę bardzo! Cieszę się, że pomogłam. Sama korzystam zarówno z tabletek, jak i wsparcia na stronie. Nie poleciłabym Ci niczego niesprawdzonego. Zdrówka życzę :)

Dziewczyny mnie to chodzi o to, że dajecie się zwodzić. Co jest w składzie tych tabletek, o ile pamiętam to zioła. Według mnie lepiej rozwinąć umiejętności walki ze stresem, zmienić wartości, priorytety. W pracy cię zdenerwują i od razu biegniesz po tabletki? To tak jak z "modą" na zestawy witamin, też był czas, że co drugi człowiek kupował - "no bo trzeba".

Jakoś tak całkiem nie dawno miałam taki okres w życiu, że wszystko mnie wkurzało, szybko się denerwowałam, w pracy miałam aż nerwobóle i oczywiście nie mogłam spać. Zaczęłam brać prochy, takie ziołowe z reklamy, po których rano nie mogłam wstać. Pomyślałam, że biorę za późno więc zaczęłam wcześniej ale wieczorem już nic mi się chciało, bo taka uspokojona byłam.
Błędne koło. W końcu koleżanka namówiła mnie, żeby odwiedzić gabinet psychologiczny i to był strzał w dziesiątkę.
Ogólnie pani psycholog uświadomiła mi, co jest powodem moich stresów, to nic innego jak kiepska atmosfera w pracy a właściwie mobbing. Teraz już umiem sobie radzić i nie przejmować się głupimi ludźmi.

Mnie bardzo pomagają relaksujące kąpiele w wannie, zawsze dolewam sobie do wody jakiś olejków żeby łądnie pachniało :) Do tego dobra ksiażka i mogę tak siedzieć godzinami :)

reklama
Do góry