reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co z sexowaniem się??

Hej tika, wyczytałam, ze masz wkładkę....jesli można , napisz jaką i czy nie masz dolegliwości ubocznych..typu duże krwawienia i bóle brzucha....
no i czy bolało zakładanie....

Tak wypytuję , bo sama chcę założyć Multiload , tylko czekam już 2 miesiące na okres...no i spotykam się z róźnymi opniami. Licze , ze mi wkładka podpasuje.

reklama
ja też jeszcze bez@.
Trochę sama sobie sprawy skomplikowałam, bo 13 ide założyc implanty antykonc. a po tym mozna krawić, a ślub 18.:confused:
Ale jabym się nie zdecydowała teraz, to musiałabym znowu czekać, a czekac nie chcę, bo mam ciążofobię:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja po ciąży pierwszą @ dostałam w kwietniu. I niestety chyba złożę reklamację bo nie dosyć, że jest bardziej obfita to i bardziej bolesna. Jedyny plus to brak napięcia przed. Tak czytam wasze posty i stwierdziłam, że ja to jakaś zacofana jestem. Dopiero w 27 roku życia zdecydowałam się poprosić lekarza o tabletki anty. Brałam kiedyś, daaaawno temu ale czułam się po nich fatalnie. I tak się zniechęciłam, że odpuściłam. Zobaczymy jak będzie teraz.

Kamilala - ja mam założoną wkładkę Copper T 380. W sumie to dopiero miałam tylko 1 @ po założeniu i zero bólu brzucha, jeśli chodzi o obfitość to może troszkę większa niż przed ciążą.
Ale miałam też już wcześniej założoną taką wkładkę przez 4 lata i wtedy było j.w. z tym, że zdażały mi się bardzo delikatne plamienia między miesiączkami .... zobaczymy jak będzie tym razem :-)

ja po ciąży pierwszą @ dostałam w kwietniu. I niestety chyba złożę reklamację bo nie dosyć, że jest bardziej obfita to i bardziej bolesna. Jedyny plus to brak napięcia przed. Tak czytam wasze posty i stwierdziłam, że ja to jakaś zacofana jestem. Dopiero w 27 roku życia zdecydowałam się poprosić lekarza o tabletki anty. Brałam kiedyś, daaaawno temu ale czułam się po nich fatalnie. I tak się zniechęciłam, że odpuściłam. Zobaczymy jak będzie teraz.

To ja jestem zacofana, bo nie brała, nie biorę i póki co nie zamierzam :tak:

Lorien to nie zależy od zacofania:no: tylko od podejścia do sprawy:tak:
Nie ma takiego obowiązku, reguły żeby wszystkie kobiety brały pigułki.;-);-)
zacofanie jest wtedy jak nie znasz opcji i z nich nie korzystasz, a jak opcje znasz i podejmujesz decyzję wg siebie ( taka któa ci odpowiada) to jest super i rozsądnie;-):-)

reklama
Ja przed miesiączą mam upławe lekko zabarwione krwią, ale nie taką "żywą" czerwienią, tylko taką "przybrudzoną" ;-):-D

Mam pytanko co do tych upławów! Czy to jest normalne? Bo ja nigdy w życiu takich podbarwionych krwią nie miałam, dopiera teraz po porodzie! Tak kilka dni przed okresem. A czytałam w książce medycznej, że takie plamienia przed miesiączką nie są niebezpieczne, lecz stanowią problem wówczas, gdy kobieta chce zajść w ciążę:szok:.

Do góry