reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co z sexowaniem się??

Hej tika, wyczytałam, ze masz wkładkę....jesli można , napisz jaką i czy nie masz dolegliwości ubocznych..typu duże krwawienia i bóle brzucha....
no i czy bolało zakładanie....

Tak wypytuję , bo sama chcę założyć Multiload , tylko czekam już 2 miesiące na okres...no i spotykam się z róźnymi opniami. Licze , ze mi wkładka podpasuje.

reklama
ja też jeszcze bez@.
Trochę sama sobie sprawy skomplikowałam, bo 13 ide założyc implanty antykonc. a po tym mozna krawić, a ślub 18.:confused:
Ale jabym się nie zdecydowała teraz, to musiałabym znowu czekać, a czekac nie chcę, bo mam ciążofobię:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja po ciąży pierwszą @ dostałam w kwietniu. I niestety chyba złożę reklamację bo nie dosyć, że jest bardziej obfita to i bardziej bolesna. Jedyny plus to brak napięcia przed. Tak czytam wasze posty i stwierdziłam, że ja to jakaś zacofana jestem. Dopiero w 27 roku życia zdecydowałam się poprosić lekarza o tabletki anty. Brałam kiedyś, daaaawno temu ale czułam się po nich fatalnie. I tak się zniechęciłam, że odpuściłam. Zobaczymy jak będzie teraz.

Kamilala - ja mam założoną wkładkę Copper T 380. W sumie to dopiero miałam tylko 1 @ po założeniu i zero bólu brzucha, jeśli chodzi o obfitość to może troszkę większa niż przed ciążą.
Ale miałam też już wcześniej założoną taką wkładkę przez 4 lata i wtedy było j.w. z tym, że zdażały mi się bardzo delikatne plamienia między miesiączkami .... zobaczymy jak będzie tym razem :-)

ja po ciąży pierwszą @ dostałam w kwietniu. I niestety chyba złożę reklamację bo nie dosyć, że jest bardziej obfita to i bardziej bolesna. Jedyny plus to brak napięcia przed. Tak czytam wasze posty i stwierdziłam, że ja to jakaś zacofana jestem. Dopiero w 27 roku życia zdecydowałam się poprosić lekarza o tabletki anty. Brałam kiedyś, daaaawno temu ale czułam się po nich fatalnie. I tak się zniechęciłam, że odpuściłam. Zobaczymy jak będzie teraz.

To ja jestem zacofana, bo nie brała, nie biorę i póki co nie zamierzam :tak:

Lorien to nie zależy od zacofania:no: tylko od podejścia do sprawy:tak:
Nie ma takiego obowiązku, reguły żeby wszystkie kobiety brały pigułki.;-);-)
zacofanie jest wtedy jak nie znasz opcji i z nich nie korzystasz, a jak opcje znasz i podejmujesz decyzję wg siebie ( taka któa ci odpowiada) to jest super i rozsądnie;-):-)

reklama
Ja przed miesiączą mam upławe lekko zabarwione krwią, ale nie taką "żywą" czerwienią, tylko taką "przybrudzoną" ;-):-D

Mam pytanko co do tych upławów! Czy to jest normalne? Bo ja nigdy w życiu takich podbarwionych krwią nie miałam, dopiera teraz po porodzie! Tak kilka dni przed okresem. A czytałam w książce medycznej, że takie plamienia przed miesiączką nie są niebezpieczne, lecz stanowią problem wówczas, gdy kobieta chce zajść w ciążę:szok:.

Do góry